Cessna Citation M2 is de lichte luxe zakenjet

De wereldberoemde vliegtuigfabrikant Cessna heeft onlangs hun nieuwste prototype van een businessjet onthuld: de Citation M2. Het vliegtuig fungeert als een verbinding tussen de Mustang-klasse en de MJ en presenteert gloednieuwe technologieën en een verbluffende nieuwe look voor de enthousiastelingen. Ontworpen om te fungeren als een snelle zakelijke transporter, intra- of intercontinentaal, is het perfect voor zakenmensen die dringende vergaderingen moeten bijwonen - de kruissnelheid van ongeveer 400 knopen en de permanente verbinding maken dit gemakkelijk mogelijk. Het vliegtuig kan tot 6 passagiers en 2 bemanningsleden van meer dan 2.408 km zonder stop vervoeren, met dank aan de Garmin G3000 avionica suite.
Natuurlijk, om de meest preuts zakenmensen tevreden te stellen, is het vliegtuig uitgerust met een lange lijst aan voorzieningen, waaronder de oplaadpoorten voor smartphones, wi-fi internettoegang, multifunctionele entertainment- en controlesystemen met aanraakscherm, weerradar en de geavanceerde TAWS (Terrain Awareness Waarschuwingssysteem). Andere handige dingen om op te noemen zijn de lederen bekleding en wasruimtes met stevige deuren.
Deze worden standaard bij het vliegtuig geleverd en passen bij de meest extravagante klantenkring. Het vliegtuig is extreem wendbaar, met een zeer korte startafstand van slechts 3.250 voet, geschikt voor zelfs de kortste landingsbanen. Voor een veilige en comfortabele landing heeft het vaartuig slechts ongeveer 2.640 voet ruimte nodig. Dit alles is mogelijk dankzij de gladde romp en de FJ44-1AP 21-motor met een vliegstuwkracht van 1.965 lbs en kan de jet in maximaal 24 minuten op 41.000 voet brengen. Dit betekent een beter vliegcomfort en weinig interactie met het verkeer, waardoor de veiligheidsfactor wordt verbeterd. De prijs voor dit alles is vastgesteld op €4,2 miljoen, zonder belastingen en door de klant gemaakte aanpassingen. Zakenmensen die dit vliegtuig bestellen, zullen het in het voorjaar van 2013 ontvangen.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...