Braziliaanse privéjet operator tekent voor 100 VTOL-vliegtuigen

Luchtvaartbeheerdiensten – Serviços Aeronáuticos Ltda. (Avantto), de grootste exploitant van Embraer executive jets in Latijns-Amerika, heeft een intentieverklaring (LOI) ondertekend in het kader van een samenwerking met Eve Urban Air Mobility, LLC om 100 van zijn elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) te bestellen. De LOI maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen Avantto en Embraer's Urban Air Mobility (UAM) dochteronderneming Eve om een ​​UAM-ecosysteem in Latijns-Amerika te ontwikkelen, volgens een aankondiging op 4 oktober.

“Al meer dan tien jaar heeft Avantto unieke software, systemen en procedures ontwikkeld die het bedrijf in staat stellen 24/7 vluchtdiensten op afroep aan te bieden voor korteafstandsvervoer per helikopter binnen de stad aan honderden actieve leden. Deze exclusieve knowhow zal een van de belangrijkste pijlers zijn van het stedelijke luchtmobiliteitsecosysteem dat is ontwikkeld door het EVE/Avantto-partnerschap”, aldus Rogério Andrade, CEO en oprichter van Avantto in een verklaring.

Eve beschrijft de eVTOL die het ontwikkelt als een volledig elektrisch, geluidsarm ontwerp dat blijft voldoen aan hun programmamijlpalen, waaronder "de eerste vlucht van de technische simulator in juli 2020 en een proof of concept in oktober 2020." Het bedrijf heeft niet veel details vrijgegeven over het ontwerp van de eVTOL die het ontwikkelt, behalve echte en door de computer gegenereerde afbeeldingen van het vliegtuig met een ontwerp met acht rotoren en merkt op dat het ook een vijfde generatie fly-by-wire-systeem zal hebben.

De eVTOL die Eve aan het ontwikkelen is, behaalde volgens het bedrijf zijn eerste technische simulatorvlucht in juli 2020 en een proof of concept in oktober 2020. Avantto is de nieuwste particuliere luchtvaartoperator geworden die samenwerkt met Eve of een intentie tot aankoop ondertekent, nadat een reeks andere bedrijven de afgelopen maanden soortgelijke overeenkomsten met het bedrijf hadden ondertekend.

Zo is Halo, een helikopterleverancier in de VS en het VK, in juni een samenwerking aangegaan met Eve om UAM-producten en -diensten in de VS te ontwikkelen, en in het VK is Helisul, een van de grootste helikopteroperators in Latijns-Amerika, een samenwerking aangegaan met Eve in Juni omvat dat een bestelling voor maximaal 50 eVTOL's. Fahari Aviation, een dochteronderneming van Kenya Airways, werd in augustus ook een Eve-partner, in een poging operationele modellen te ontwikkelen voor de brede toegankelijkheid van UAM om enkele van de belangrijkste markten van Fahari Aviation in de regio te ondersteunen.

"Avantto is een geweldige partner geweest voor Embraer Executive Jets, en we versterken deze band met een gedeelde focus op duurzaamheid in deze volgende generatie transport," zei Andre Stein, President & CEO van Eve, in een verklaring. "De kracht van Avantto's ervaring in operaties, in combinatie met hun groeistrategie, maken een ideale partner voor de toekomstige uitbreiding van Eve's eVTOL-implementatie in Brazilië en in Latijns-Amerika. We zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat we onze missie voortzetten om de luchtvaart te democratiseren door de toegankelijkheid en betaalbaarheid te vergroten."

Over Eve Urban Air Mobility

Eve Urban Air Mobility is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) voor stedelijk luchtvervoer. Het bedrijf werd opgericht in 2020 als dochteronderneming van EmbraerX, de innovatietak van de Braziliaanse vliegtuigfabrikant Embraer.

Eve richt zich op de ontwikkeling van een portfolio van eVTOL-oplossingen voor verschillende stedelijke mobiliteitsgevallen, zoals personenvervoer, vrachtdistributie en luchttaxidiensten. Het bedrijf maakt gebruik van de uitgebreide ervaring van Embraer in vliegtuigontwerp en -productie, evenals zijn wereldwijde toeleveringsketen en klantenondersteuningsnetwerk, om de ontwikkeling en commercialisering van zijn eVTOL-vliegtuigen te versnellen.

Een van Eve's belangrijkste producten is het eVTOL-concept bekend als het Eve Urban Air Traffic Management (UATM) systeem, dat is ontworpen om veilige en efficiënte bediening van eVTOL-vliegtuigen in stedelijke omgevingen mogelijk te maken. Het UATM-systeem maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en data-analyse om het luchtverkeer te beheren en veilige bediening van eVTOL-vliegtuigen te garanderen.

Eve werkt ook samen met verschillende partners en belanghebbenden, waaronder regelgevende instanties, stadsautoriteiten en infrastructuurproviders, om een uitgebreid ecosysteem voor stedelijke luchtvaart te creëren. Het bedrijf streeft ernaar een duurzame en toegankelijke luchtvervoeroplossing te bieden die kan helpen bij het verminderen van congestie, het verkorten van reistijden en het verbeteren van de kwaliteit van leven in stedelijke gebieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...