Fincantieri onthult het nieuwe superjachtconcept Vis op Monaco Yacht Show

Op de recente Monaco Yacht Show presenteerde Fincantieri, de befaamde Italiaanse scheepswerf, hun nieuwste superjachtconcept genaamd "Vis". Met een indrukwekkende lengte van 81 meter en het ontwerp in samenwerking met Francesco Paszkowski, belichaamt dit schip de rijke geschiedenis van de scheepswerf.

De Vis is een superjacht met zes dekken, voorzien van geavanceerde technologieën en slimme oplossingen op het gebied van exterieur- en interieurontwerp. Met uitklapbare balkons, ruime panoramische sociale ruimtes, zonnepanelen en andere kenmerken biedt het jacht zowel stijl als functionaliteit. Het stuurhuis heeft ontspannende C-vormige banken, een zwembad met bar en een dak met zonnepanelen. Het jacht kan ook een tender van 8,5 meter herbergen.

Het hoofddek is ontworpen als een comfortabele leefruimte, met vloer-tot-plafond ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht en een huiselijk gevoel creëren. Een opvallende feature is de prachtige lift, omringd door een wintertuin. De Vis biedt accommodatie voor maximaal 14 gasten in zeven passagiershutten, en er is ruimte voor een bemanning van maximaal 23 personen.

Het bovendek is exclusief gereserveerd voor de eigenaar en beschikt over een appartementachtige hut met een eigen fitnessruimte, een mooi beschut terras, een studio en een privéterras aan de voorzijde. De eigenaar heeft toegang tot dit dek via twee trappen aan weerszijden van de lobby op het hoofddek.

Het Vis-concept van Fincantieri heeft een economische snelheid van 12 knopen en een transatlantisch bereik van 5.000 zeemijl. Dit betekent dat het jacht in staat is om lange afstanden te overbruggen en verschillende bestemmingen te verkennen.

Met zijn indrukwekkende afmetingen, geavanceerde technologieën en stijlvolle ontwerp belooft de Vis een opvallende toevoeging te zijn aan de wereld van superjachten. Het is een ware blikvanger die het vakmanschap en de innovatie van Fincantieri weerspiegelt.

De Vis van Fincantieri biedt een luxueuze ervaring voor de eigenaar en gasten aan boord. Met zijn ruime accommodaties en hoogwaardige voorzieningen zorgt het jacht voor ultiem comfort tijdens het verblijf op zee. De passagiershutten zijn elegant ontworpen en bieden een oase van rust en privacy. De bemanning heeft ook toegewijde ruimtes om ervoor te zorgen dat de gasten altijd van de beste service kunnen genieten.

Naast het comfort en de luxe, is de Vis ook uitgerust met geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Het jacht voldoet aan de hoogste normen op het gebied van navigatie, communicatie en veiligheidssystemen om een veilige en betrouwbare reis te garanderen.

Met zijn transatlantisch bereik van 5.000 zeemijl, kan de Vis lange afstanden afleggen en verschillende bestemmingen verkennen. Of het nu gaat om een ontspannen cruise in de Caribische wateren of een avontuurlijke reis naar afgelegen eilanden, dit superjacht biedt de flexibiliteit en het comfort om aan de wensen van de eigenaar te voldoen.

De Vis belichaamt het vakmanschap, de stijl en de toewijding aan perfectie die Fincantieri zo kenmerken. Het is een icoon van Italiaans design en scheepsbouwkunst, dat bewondering en respect afdwingt in de jachtindustrie. Met zijn indrukwekkende formaat, uitgebreide voorzieningen en elegantie is de Vis een toonbeeld van luxe op zee.

 • Lengte: 81 meter
 • Ontwerp in samenwerking met Francesco Paszkowski
 • Zes dekken met geavanceerde technologieën
 • Uitklapbare balkons voor extra ruimte
 • Brede panoramische sociale ruimtes
 • Zonnepanelen voor energievoorziening
 • Stuurhuisbrug met ontspannende C-vormige banken
 • Zwembad met bar op het stuurhuisbrug
 • Dak met zonnepanelen op de stuurhuisbrug
 • Capaciteit voor een tender van 8,5 meter
 • Hoofddek met ramen van vloer tot plafond voor natuurlijk licht
 • Leefruimte op het hoofddek met een huiselijk gevoel
 • Lift omgeven door wintertuin in de lobby
 • Accommodatie voor maximaal 14 gasten in zeven passagiershutten
 • Bemanning van maximaal 23 personen
 • Exclusief bovendek voor de eigenaar met een appartementachtige hut
 • Eigen fitnessruimte en terras op het bovendek
 • Studio en privéterras aan de voorkant op het bovendek
 • Toegang tot het bovendek via twee trappen aan weerszijden van de lobby
 • Economische snelheid van 12 knopen
 • Transatlantisch bereik van 5.000 zeemijl


Over Fincantieri

Fincantieri is een vooraanstaande Italiaanse scheepswerf en scheepsbouwgroep. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en staat bekend om zijn vakmanschap en expertise in de scheepsbouwsector. Fincantieri heeft een breed scala aan activiteiten, variërend van de bouw van cruiseschepen en jachten tot marineschepen en offshoreplatforms.

Met meer dan 230 jaar ervaring is Fincantieri uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de maritieme industrie. Het bedrijf heeft verschillende werven verspreid over Italië en is betrokken bij grote scheepsbouwprojecten over de hele wereld. Fincantieri staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, technische expertise en kwaliteit in de scheepsbouw.

Fincantieri heeft samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers en architecten om op maat gemaakte superjachten en luxe schepen te creëren die voldoen aan de hoogste normen van design, comfort en prestaties. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd in de sector en is trots op zijn vermogen om complexe en op maat gemaakte projecten te realiseren.

Naast het bouwen van nieuwe schepen, biedt Fincantieri ook onderhouds- en reparatiediensten voor bestaande schepen. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in zijn scheepsbouwprocessen en heeft een focus op het verminderen van de ecologische impact van de maritieme industrie.

Fincantieri blijft innoveren en investeren in onderzoek en ontwikkeling om voorop te blijven lopen in de scheepsbouwsector. Het bedrijf is trots op zijn Italiaanse erfgoed en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de maritieme industrie wereldwijd. Met zijn expertise, vakmanschap en toewijding aan kwaliteit blijft Fincantieri een toonaangevende speler in de scheepsbouw.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...