Het NEXT Superjacht - ven visie van rondingen en innovatie door Nicolò Piredda

Het recente ontwerp van de Italiaanse jachtontwerper Nicolò Piredda heeft de jachtwereld doen opkijken. Met zijn concept voor een 62-meter superjacht, speciaal ontworpen voor de gerespecteerde Duitse scheepswerf Lürssen, valt dit ontwerp op door zijn uitgesproken ronde kenmerken. Deze vloeiende lijnen lopen van de boeg tot de achtersteven en geven dit vaartuig een unieke en onvergetelijke aanblik.

De bovenbouw van dit jacht, genaamd 'NEXT', volgt dezelfde vloeiende ontwerptaal als de romp, waardoor een harmonieus geheel ontstaat. NEXT vertegenwoordigt het antwoord op de toenemende vraag naar innovatieve superjachten die breken met traditionele ontwerpen. Piredda heeft bijvoorbeeld besloten om de klassieke teakhouten dekken achterwege te laten en in plaats daarvan synthetische vloermaterialen te gebruiken. Hoewel dit voor sommigen als een gedurfde keuze kan worden gezien, past het perfect in de moderne trends.

Het voordek van NEXT biedt voldoende ruimte voor twee tenders en twee geavanceerde jetski's, waardoor de gasten van alle mogelijke wateractiviteiten kunnen genieten. Het interieurontwerp combineert Art Deco-elementen uit de jaren '20 en '30 met een hedendaagse minimalistische esthetiek.

Het jacht kan tot tien gasten comfortabel huisvesten, met voldoende ruimte voor een vijftienkoppige bemanning. De eigenaarsruimte, gelegen op het hoofddek, is ontworpen met het oog op luxe en comfort en beschikt over een ruim kantoor en een ontspanningsruimte.

De extra faciliteiten aan boord zijn indrukwekkend: een fitnessruimte, een sauna en een beachclub bevinden zich allemaal op het benedendek. Qua buitenruimtes heeft NEXT diverse zones waar gasten kunnen ontspannen. Er is een ingebed U-vormig gebied met een jacuzzi en een bimini, een schaduwrijke lounge met banken op het hoofddek, een buiten eetruimte op het brugdek, en een zonnedek met een zwembad en ligweide. Daarnaast is er het zwemplatform, een ideale plek voor gasten om te zwemmen en te zonnebaden, terwijl ze genieten van de nabijheid van het water.

Het concept van Nicolò Piredda gaat verder dan alleen een opvallend exterieur en indrukwekkende functies. Het legt ook de nadruk op het interieurontwerp, waarbij de kenmerkende rondingen van het jacht worden voortgezet en worden aangevuld met strakke lijnen en moderne materialen. Piredda's keuze om synthetische vloermaterialen te gebruiken is een reflectie van de huidige tijdsgeest waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

De zorgvuldige aandacht voor detail is ook zichtbaar in de interieurindeling van het jacht. De eigenaarsruimte, gesitueerd op het hoofddek, is ruim en comfortabel, met een groot kantoor voor zakelijke behoeften en een ontspanningsruimte voor privémomenten van rust en reflectie. Daarnaast biedt NEXT voldoende accommodatie voor gasten met een capaciteit van maximaal tien gasten en vijftien bemanningsleden.

Naast de accommodaties voor gasten en bemanning, biedt NEXT een scala aan recreatieve faciliteiten om iedereen aan boord bezig te houden. Het benedendek is uitgerust met een fitnessruimte voor de sportliefhebbers, een sauna voor degenen die willen ontspannen en een beachclub voor degenen die willen genieten van het water.

De buitenruimtes van NEXT zijn even indrukwekkend en gevarieerd. Er is een jacuzzi, diverse zonneplekken, een ruime eetruimte in de buitenlucht op het brugdek en een zwembad op het zonnedek. Dit zijn slechts enkele van de vele buitenruimtes die de gasten aan boord kunnen genieten.

Alles bij elkaar genomen, is NEXT een opmerkelijk superjachtconcept dat zowel traditionele als moderne elementen in zijn ontwerp incorporeert. Met zijn opvallende rondingen, innovatieve gebruik van materialen en indrukwekkende lijst van faciliteiten, is het duidelijk dat dit jacht een nieuwe generatie superjachten vertegenwoordigt.

  • Lengte: Het jacht is 62 meter lang, wat een aanzienlijke grootte is voor een superjacht. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor diverse faciliteiten en accommodaties.

  • Ontwerpmaterialen: Het jacht maakt gebruik van synthetische vloermaterialen in plaats van de traditionele teakhouten dekken. Dit toont aan dat het jacht vooruitstrevend en milieubewust is in zijn ontwerp.

  • Accommodatie: NEXT kan maximaal tien gasten en vijftien bemanningsleden huisvesten. Dit zorgt voor een hoge mate van comfort en service voor alle gasten aan boord.

  • Voorzieningen: Het jacht is uitgerust met een fitnessruimte, een sauna en een beachclub. Dit betekent dat er een scala aan recreatieve activiteiten aan boord beschikbaar is voor gasten.

  • Buitenruimtes: Er zijn verschillende buitenruimtes beschikbaar, waaronder een jacuzzi, diverse zonneplekken, een eetruimte in de buitenlucht en een zwembad. Dit zorgt voor een verscheidenheid aan opties voor ontspanning en plezier in de buitenlucht.

  • Tender en Jetski Opslag: Het jacht heeft ruimte op het voordek voor twee tenders en twee jetski's. Dit laat zien dat het jacht is ontworpen met wateractiviteiten in gedachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...