Le Mans superjachtconcept is geïnspireerd op oldtimers van de jaren 70

In de jaren 70 klonken de motoren oorverdovend op de rechte stukken van Le Mans, waar sportwagens niet alleen streed voor de felbegeerde overwinning maar ook geschiedenis schreven door hun grensverleggende ontwerp en prestaties. Diezelfde periode wordt nu herbeleefd, maar ditmaal op de golven van de oceanen. Het Le Mans superjachtconcept, ontworpen door Anthony Glasson en zijn team bij M51 Concepts, herinterpreteert de flair van de jaren 70 tot een drijvend meesterwerk dat glamour en snelheid uitademt.

Dit schip is meer dan een vervoersmiddel; het is een eerbetoon aan een tijdperk waarin auto's als kunstwerken werden beschouwd. De elegante lijnen en het gestroomlijnde silhouet van het 295-voet lange jacht reflecteren de esthetiek van de bolides die ooit over het asfalt van Le Mans scheurden. Net zoals de auto's van toentertijd, is het ontwerp van het superjacht vooruitstrevend en gedurfd, een symbool van luxe en technologische hoogstandjes.

De buitenkant van het superjacht spreekt boekdelen met zijn driekleurige kleurenschema dat zo typerend was voor de raceauto's van toen. De helderwitte bovenbouw contrasteert prachtig met het glanzende grijs van de onderzijde, terwijl een glanzende zwarte streep het geheel een dynamisch en sportief karakter geeft. De combinatie zorgt voor een tijdloze verbintenis tussen het verleden en het heden, een visuele vertelling van snelheid en elegantie.

Eenmaal binnenin het Le Mans superjacht waan je je in een wereld waar klassiek design de hand reikt naar de moderne tijd. Met materialen als natuurlijk hout, koper en roestvrij staal creëert het interieur een omgeving waarin gasten zich omringd voelen door luxe en comfort. Elke suite aan boord ademt dezelfde verfijndheid uit, met ruimte voor maximaal twaalf geluksvogels die zich gast kunnen noemen van dit spectaculaire vaartuig. De bemanning geniet ook van excellente accommodatie, verstevigend dat iedereen aan boord van het Le Mans superjacht koninklijk wordt behandeld.

Het superjacht stelt niet alleen in termen van accommodatie en stijl, maar evenzeer in functionaliteit en entertainment. Of je nu per lift of langs de sierlijke trap je weg vindt naar het zonnedek, daar aangekomen word je begroet door een jacuzzi en een dansvloer die wachten op avondlijke soirees onder de sterrenhemel. Eten in de openlucht kan aan de ruime tafel op het bovendek en voor de liefhebbers van een frisse duik is er een zwembad tegenstroom op het hoofddek.

Een uniek kenmerk is de strandclub aan de achterzijde van het jacht, die uitbreidbaar is voor optimaal plezier aan het water. Koppeling van binnen- aan buitenplezier was nog nooit zo naadloos als op het Le Mans superjacht. Overige voorzieningen zoals een helikopterplatform, een fitnessruimte met de nieuwste apparatuur, en een privébioscoop bevestigen dat dit jacht werkelijk alles heeft wat het hartje begeert.

Om het gevoel van weleer te vervolmaken is er de uiteenlopende collectie waterspeeltjes inclusief jetski'sen duikuitrusting, bedoeld om de grootste avonturen mee te beleven. Zelfs liefhebbers van extreme sporten komen aan hun trekken. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt een op maat gemaakte tender, geschilderd in de onmiskenbare Martini-racekleuren het plaatje compleet – een knipoog naar de wedstrijdtraditie die het jacht eert.

Anthony Glasson'sLe Mans is een superjachtconcept dat meer dan alleen respect toont voor een legendarisch decennium in autosport; het herdefinieert wat een superjacht kan zijn. Het is een amalgaam van klassieke stijl en moderne luxe die samen de horizon tegemoet varen, beladen met de belofte van een ongeëvenaarde maritieme ervaring.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.