Le Mans superjachtconcept is geïnspireerd op oldtimers van de jaren 70

Anthony Glasson van ontwerpstudio M51 Concepts heeft zojuist een nieuw superjachtconcept onthuld dat gebaseerd is op de klassieke vierwielers op de Mulsanne-straight in de jaren 70. De 295-voettekst, kortweg Le Mans genoemd, heeft een strak uiterlijk en vloeiende, strakke lijnen die rechtstreeks zijn geïnspireerd op de aerodynamische sportwagens van die tijd.

Het schip is afgewerkt met een driekleurig kleurenschema - een race-kleurstelling, als je wilt - met een helder wit dat het grootste deel van de bovenbouw bedekt, een glanzend grijs dat over het onderste deel van de buitendekken loopt om het vloeiende profiel te accentueren en een glanzend zwart op de racestreep die overveegt de bovenkant en het midden.

Het thema wordt overgedragen naar het elegante interieur, dat glanzende zwarte accenten combineert met koper en roestvrij staal. Er is ook een flinke dosis natuurlijk hout, alleen om ervoor te zorgen dat er nog een beetje warmte is. De royale indeling biedt voldoende ruimte voor maximaal 12 gasten in een primaire suite, twee VIP's en vier tweepersoonshutten. Daarnaast zijn er twee cabines voor de bemanning.

Alle dekken kunnen snel en gemakkelijk worden genavigeerd met de interne lift, maar er zijn ook trappen als je liever wilt zweten. Vanaf de top is het zonnedek uitgerust met een grote jacuzzi buiten en een dansvloer binnen. Op het bovendek staat een buitentafel voor 12 personen om buiten te dineren, terwijl het hoofddek is voorzien van een zwembad met tegenstroom. Aan de boeg is er een verzonken zithoek om te loungen aan zee.

Aan de achterkant biedt de uitbreidbare strandclub achterin directe toegang tot de oceaan, evenals een uitgestrekt entertainmentgebied binnen en buiten. Andere hoogtepunten zijn een helikopterplatform met aanraakbediening, een ultramoderne fitnessruimte en een privébioscoop. Le Mans biedt natuurlijk een scala aan speelgoed voor tandwielkasten, van jetski's en dagboten tot duikuitrusting en uitrusting voor extreme sporten. Het wordt zelfs geleverd met een op maat gemaakte tender die Glassons favoriete Martini-race-kleurstelling draagt.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...