Is dit een luxe jacht of een luxe ruimteschip?

Thor Explore is een verkenningsschip gemaakt door de Britse ontwerpstudio Gresham Yacht Design. Het 100 meter lange motorjacht breekt met de norm door het ontwerpproces van binnenuit te beginnen en naar buiten toe te werken. De interne ruimtes zijn direct bepalend voor de exterieurstyling, die grote nautilusramen omvat. Organische vormen komen door het hele schip naar voren en vormen een aanvulling op de prominente dubbel-hoge ramen in de grote salon op het hoofddek. In tegenstelling tot andere dubbel-hoge ruimtes, haalt het ontwerp van Thor het meeste uit het beschikbare onroerend goed door een zwevende glazen vloer op te nemen die wordt ondersteund door zichtbare structurele balken.

Het resultaat is een lichte en ruime salon met superieur uitzicht op zee en een centrale verlichtingsfunctie die de aandacht trekt. Dit bovenste niveau is het missiecontrolecentrum waar een eigenaar en gasten hun avonturen kunnen plannen en de activiteiten van de dag kunnen volgen. In het midden van deze ruimte bevindt zich een verzonken zithoek die tussen de dekken zweeft. Dit belangrijkste brandpunt van het dek heeft een futuristisch dakraam dat er direct boven zit en dezelfde visuele taal uitdraagt. Om warmte en intriges in de dubbel-hoge ruimte te brengen, brengt een zorgvuldig uitgevoerd lichtontwerp de ruimte tot leven. Wanneer privacy vereist is, kan de glazen vloer met een druk op de knop ondoorzichtig worden gemaakt om het bovenste niveau visueel te scheiden van de onderste helft van de hoofdsalon.

Dit gebied biedt alle voorzieningen en comfort die u mag verwachten met een loungebed, een bar en een centrale zithoek met extra zitplaatsen aan stuurboord. Directe toegang tot de strandclub wordt geboden via een boeiende cirkelvormige gang met aan weerszijden een aquarium, aangezien de eigenaar en gasten worden begroet door het waterleven dat is gehuisvest in een cilindrisch aquarium van vloer tot plafond. Deze grote strandclub bevindt zich hoog boven de waterlijn en heeft neerklapbare balkons, met een prachtig uitzicht en verbeterde veiligheid.

Deze ruimte maakt optimaal gebruik van de balk, net als de unieke tedere hangar die kan worden gezien en toegankelijk via een grote dubbele glazen deur. De tenderhangar is een grote, futuristische ruimte die nog nooit eerder op een superjacht is gezien en biedt een eigenaar de mogelijkheid om alle tenders en speelgoed mee te nemen, waaronder een aangepaste tender van 12,5 meter, een hydrofoil-speedboot, een onderzeeër en een groot aantal vlieger- en windsurfuitrusting, duikuitrusting, surfplanken en jetski's. Achter Thor Explore is een volledig gecertificeerd CAP 437-helikopterdek met een hangar voor het veilig opbergen van het vliegtuig wanneer het onderweg is. Deze extra functie maakt het gemakkelijker en veiliger om verder te verkennen op afgelegen locaties zoals Antarctica of Noordpoolgebied.

Achter de mannelijke buitenkant met een Ice Class-romp schuilt een superjacht met groot volume, uitgerust met alle technologie en hardware die u van een echte ontdekkingsreiziger mag verwachten. Thor Explore biedt voldoende accommodatie met de accommodatie van de eigenaar op het bovendek en heeft een badkamer voor hem en haar, een kantoor en een inloopkast. Terwijl de gastensuites zich op het beneden-dek bevinden en een SOLAS gecrasht schip zijn, kan Thor Explore maximaal 36 passagiers vervoeren.

Over Gresham Yacht Design

Gresham Yacht Design is een Brits jachtontwerpbureau dat in 1980 is opgericht. Het bureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van luxe jachten, variërend in grootte van 20 tot 180 meter. Hun ontwerpen omvatten motorjachten, zeiljachten en explorer-jachten, en ze hebben gewerkt met gerenommeerde jachtbouwers over de hele wereld. Het bureau heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van innovatieve, functionele en stijlvolle ontwerpen die aansluiten bij de behoeften en wensen van hun klanten. Ze hebben een passie voor het creëren van op maat gemaakte ontwerpen die de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit belichamen, en ze streven ernaar om elke keer weer een onvergetelijke ervaring te bieden.

Gresham Yacht Design is een Britse ontwerpstudio voor jachten die gespecialiseerd is in het ontwerpen van luxe motorjachten, zeiljachten en catamarans. De studio, opgericht door Steve Gresham, heeft sinds 1990 een indrukwekkend portfolio opgebouwd, met ontwerpen variërend van 15 meter tot 70 meter in lengte en aangepast aan de behoeften en wensen van elke klant. Het ontwerpteam van Gresham Yacht Design werkt nauw samen met technische experts om ervoor te zorgen dat elk jachtontwerp voldoet aan de hoogste normen op het gebied van prestaties, veiligheid en duurzaamheid.

Het bureau heeft ook samengewerkt met gerenommeerde scheepswerven en marine-ingenieurs om ervoor te zorgen dat elk jachtontwerp voldoet aan de technische vereisten en budgetten van de klant. Met meer dan 30 jaar ervaring en een passie voor innovatief design, heeft Gresham Yacht Design een reputatie opgebouwd als een van de meest prestigieuze en betrouwbare jachtontwerpbureaus ter wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...