Schitterend Superyacht Concept - Icon Selazzio 95 Zee Paleis

Het Icon Selazzio 95 Zee Paleis is een prachtig superyacht-concept, ontwikkeld door het Oostenrijkse ontwerpbureau Motion Code Blue in samenwerking met de gerenommeerde scheepsbouwer ICON Yachts. Dit verbluffend ruime en weelderige vaartuig is zó luxueus dat het treffend wordt aangeduid als een 'drijvend herenhuis'.

En dat is geen overstatement. Dit grandioze ontdekkingsjacht pronkt met een riante dekruimte, inclusief meerdere bubbelbaden en zwembaden, wat het perfect maakt voor luxueuze sociale bijeenkomsten. Het zogenaamde "strandhuis" strekt zich uit over drie verdiepingen en is gegarandeerd het middelpunt van elk feest. Deze ruimte is voorzien van een groot jacuzzi met waterval, twee verticale tuinen, een bar, een spa met sauna's en zelfs een hamam. Boven de jacuzzi bevindt zich een omvangrijk zwembad dat tevens kan dienen als helikopterlandingsplaats. Bijzonder aan dit zwembad is de ringvormige videomuur eromheen die als filmdoek kan worden gebruikt.

Als de buitenfaciliteiten een indicatie zijn, is het Icon Selazzio 95 Zee Paleis ontworpen als een immens, luxueus drijvend entertainmentparadijs, en het is aannemelijk dat het interieur diezelfde uitstraling heeft. Hoewel alleen informatie en afbeeldingen van het exterieur zijn vrijgegeven, ziet het jacht er werkelijk verbluffend uit. We hopen dat de twee samenwerkende bedrijven van plan zijn dit concept daadwerkelijk te realiseren – en liefst zo snel mogelijk!

Het naam Selazzio is een combinatie van de woorden "zee" en "palazzo" (Italiaans voor paleis), wat de balans tussen constante snelheid en een organisch vormgegeven exterieurdesign belichaamt. Het strakke, mannelijke exterieurdesign gaat naadloos over in een uitgestrekt interieur, dat het buiten- en binnenleven moeiteloos met elkaar verbindt. Het opvallende ontwerp heeft een volledig open, groot achterdek en een passend uitgestrekte strandclub. Een balkon, gevormd als een "ruggengraat", verbindt het strandhuis aan de achterzijde met het wellnessgedeelte op het bovendek en een volledig gecertificeerde helikopterlandingsplaats op de beweegbare bodem van het zwembad.

Wanneer de achterste luiken open zijn, ontstaat er een promenade-achtige loopbrug in de vorm van een U, die toegang op zeeniveau biedt. Een brede zeeboulevard verbindt het onderdek met het hoofddek en de observatieruimte.

Wat betreft de technische componenten en het aandrijfsysteem staan zowel het ontwerpbureau als ICON Yachts open voor de voorkeuren van de eigenaar. We hebbencontact opgenomen met de werf om meer te weten te komen over de haalbaarheid van de constructie en zullen dit verhaal updaten zodra we meer weten.

Het Oostenrijkse ontwerpbureau Motion Code: Blue heeft al tal van nette concepten op zijn naam staan, maar het Icon Selazzio 95 Zee Paleis-concept is absoluut onze favoriet. Zoals je al kunt raden uit de naam van het vaartuig, heeft ICON Yachts een aanzienlijke rol gespeeld in het ontwerp van de 95M Selazzio. Net als andere ontdekkingsontwerpen heeft deze enorm veel dekruimte - veel daarvan met hun eigen bubbelbaden - maar deze is veel groter en noemt zichzelf een "drijvend herenhuis."

Het ontwerp van het jacht en zijn vloeiende lijnen zijn absoluut opvallend, met een zeer prominente boog die stroomt van het voordek naar de achtersteven. Een van de coolste ruimtes wordt het "strandhuis" genoemd, dat bestaat uit drie verdiepingen aan de achterkant. Hier vinden we een groot jacuzzi met een waterval, twee verticale tuinen, een bar, een spa met sauna's en een hamam. Direct boven de jacuzzi is een reusachtig zwembad (dat tevens kan fungeren als helikopterlandingsplaats) dat een ringvormig videoscherm eromheen heeft dat kan dienen als filmscherm.

Over Motion Code Blue GmbH

Motion Code Blue, gevestigd in Oostenrijk, is een innovatief ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van jachten, schepen en andere maritieme objecten. Ze staan bekend om hun grensverleggende ontwerpen die innovatie, functionaliteit en esthetiek combineren.

Het bedrijf werd opgericht met de visie om unieke maritieme ervaringen te creëren door middel van op maat gemaakte ontwerpen die de grenzen van wat mogelijk is in de jacht- en scheepsbouwindustrie verleggen. Ze werken nauw samen met hun klanten om hun visies tot leven te brengen en creëren ontwerpen die zowel praktisch als esthetisch verbluffend zijn.

In hun portfolio vindt men een indrukwekkende reeks ontwerpen, waaronder commerciële schepen, luxe superyachten en innovatieve maritieme concepten. Onder deze concepten is de Icon Selazzio 95 Sea Palace zeker een van de meest opmerkelijke, maar elk project van Motion Code: Blue draagt het kenmerk van hun toewijding aan excellentie en innovatie.

Een belangrijk onderdeel van de filosofie van Motion Code: Blue is het streven naar duurzaamheid in hun ontwerpen. Ze geloven in het creëren van schepen en jachten die niet alleen luxe en comfort bieden, maar ook rekening houden met de impact op het milieu.

Het team van Motion Code: Blue bestaat uit ervaren ontwerpers en ingenieurs die een diepgaand begrip hebben van de technische en esthetische aspecten van jacht- en scheepsbouw. Ze combineren deze kennis met creatieve oplossingen om unieke en indrukwekkende ontwerpen te creëren die het concept van wat een jacht of schip kan zijn opnieuw definiëren.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...