Het 74 meter lange RV Pegaso superjacht

Toen we voor het eerst foto's van de RV Pegaso zagen, waren we echt verbluft. Zowel een ontspannen manier van cruisen als een ultramoderne camper - onderzoeksvoertuig in dit geval -, de RV Pegaso wordt geleverd met een onderzeeër van 14 ton voor verkenning van diepzee. Met een lengte van 74 meter is het schip momenteel eigendom van een mariene conserveringsdeskundige, ervaren duiker en natuurliefhebber die wil dat zijn identiteit niet bekendgemaakt blijft.
Hoewel het een beetje te technisch lijkt voor een superjacht, is het in feite extreem luxueus, net als alle andere.
Het beschikt over in totaal 6 suites, meubilair ondertekend door legendarische ontwerpers, en-suite badkamers, een 8-persoons spabad, uitgebreide observatielounge, fitnessruimte, bioscoop, veel flatscreen-tv's en een volledig uitgeruste bar. De voormalige eetzaal is prachtig omgebouwd tot een onderzoeksfaciliteit, uitgerust met apparatuur die de watervervuilingsniveaus bewaakt en in staat is om bedreigde soorten te taggen.
Wat betreft de eersteklas onderzeeër van 14 ton, deze kan tot 170 meter diep duiken en maximaal 5 leden van het wetenschappelijke team naar serieuze diepten vervoeren. In feite, wat we hier hebben is de enige particuliere lockout-sub ter wereld, die de duikers in staat is om het onder water binnen te laten en te verlaten via een reeks kamers.
De RV Pegaso is uitgerust met allerlei technologieën en elk stuk uitrusting dat je nodig hebt om veilig en efficiënt te duiken. Het wordt ook geleverd met een speciale eenheid die zuurstof van topkwaliteit produceert.
Daarnaast beschikt het ook over een helikopterplatform, spa en bioscoop, zodat de onderzoekers kunnen ontspannen tijdens hun studietijd. De ruimtes in de RV Pegaso kunnen in totaal 12 gasten huisvesten en zijn meer dan weelderig.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...