Het vernieuwende Princess X95 jacht - Avontuur, design en luxe op zee

Er is een nieuwe parel in de wereld van luxe jachten: de Princess X95, een innovatieve creatie van de Britse scheepswerf Princess Yachts. Deze ongebruikelijke naam voor een 'prinses' verwijst naar het nieuwste motorjachtmodel dat op de markt is gebracht. Het ontwerp is een unieke samenwerking tussen de gerenommeerde scheepsarchitect Bernard Olesinski en het Italiaanse designhuis Pininfarina. De X95 is niet zomaar een jacht, het is een avonturenjacht, perfect voor eigenaren die verder willen gaan dan alleen zonnebaden op enkele kilometers van de kust.

De opvallende kenmerken van de X95 zijn de golfdoorborende boeg en de uitgebreide rompoppervlakken aan de achterzijde, onder het zwemplatform. Dit design leidt tot een verlengde waterlijn naar voren en een soepele overgang van lage kruissnelheden naar de topsnelheid. Het biedt daarnaast ook een optimale trimhoek en comfort voor passagiers, ongeacht de zeecondities.

Het unieke "Super Flybridge" -concept zorgt ervoor dat dit jacht meer buiten- en bijna dubbele binnenruimte heeft in vergelijking met een traditioneel motorjacht. De Super Flybridge van de X95, die zich uitstrekt tot wel 22 meter, heeft meer dan twee keer de lengte van een standaard flybridge op een jacht van vergelijkbare omvang. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor maatwerk aan de hand van de voorkeuren van de eigenaar.

Het schip heeft ook een eigen Sky Lounge, het stuurhuis en een uitgebreide loungeruimte erachter, afgewerkt met teakhouten vloeren en een panoramisch uitzicht. Aan de achterzijde van de flybridge bevindt zich een eetruimte en een grote flexibele ruimte, evenals een U-vormige zonneweide en een spagedeelte aan de voorzijde. Het hoofddek is uitgerust met een royale salon, een open keuken met een centraal eiland en een ontbijtbar.

Op het benedendek is er ruimte voor een jetski, de bemanningsverblijven, gastenhutten aan bakboord en stuurboord, badkamers en een master-passagiershut met een ensuite badkamer. Aangedreven door twee MAN V12-motoren, kan de X95 een topsnelheid bereiken van 24 tot 26 knopen (ongeveer 44 tot 48 km/u). Het Princess X95 jacht belooft een nieuwe standaard te zetten in de wereld van luxe jachten.

De configuratiemogelijkheden van de X95 zijn bijna eindeloos, wat betekent dat iedere eigenaar het jacht naar eigen wens en behoefte kan inrichten. Naast het aanpassen van de indeling van de binnenruimtes, kunnen eigenaren ook kiezen uit een breed scala aan luxe afwerkingen en materialen om het jacht een persoonlijk tintje te geven.

De technologische uitrusting van de X95 is even indrukwekkend. De nieuwste navigatie- en communicatietechnologie zijn aanwezig om de veiligheid en het comfort aan boord te waarborgen. Ook is er gedacht aan entertainment, met een state-of-the-art audiovisueel systeem voor ultieme ontspanning tijdens de vaart.

Ondanks zijn grootte en luxueuze uitstraling, is de X95 ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. Het gebruik van lichte maar sterke materialen in de constructie zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder impact op het milieu.

Als we het hebben over de prestaties, dan komt de kracht van de X95 van twee MAN V12-motoren. Deze motoren kunnen het jacht naar een indrukwekkende topsnelheid van 24 tot 26 knopen (44 tot 48 km/u) voortstuwen. Maar snelheid is niet het enige dat telt bij het zeilen, het comfort en de stabiliteit van het jacht zijn even belangrijk. Dankzij het doordachte ontwerp en de geavanceerde stabilisatiesystemen, biedt de X95 een uitzonderlijk soepele vaarervaring, zelfs bij ruwe zee.

De Princess X95 is dus meer dan alleen een luxejacht. Het is een symbool van innovatie en vooruitstrevend design, dat de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van luxe jachtbouw verlegt. Met zijn unieke combinatie van comfort, prestaties en aanpasbaarheid, is de X95 het ultieme droomjacht voor elke zeevaarder.

 • Ontwerp en constructie: De Princess X95 is ontworpen door Bernard Olesinski in samenwerking met het Italiaanse designhuis Pininfarina. Het schip heeft een golfdoorborende boeg en uitgebreide rompoppervlakken voor een soepele overgang tussen snelheden en een optimale trimhoek.

 • Super Flybridge: Dit unieke concept geeft het jacht meer buitenruimte en bijna dubbele binnenruimte in vergelijking met traditionele motorjachten. De Super Flybridge strekt zich uit tot een lengte van 22 meter.

 • Motoren: De X95 wordt aangedreven door twee MAN V12-motoren. Deze motoren bieden een topsnelheid van 24 tot 26 knopen (ongeveer 44 tot 48 km/u).

 • Navigatie en Communicatie Technologie: Het jacht is uitgerust met de nieuwste navigatie- en communicatietechnologie voor optimale veiligheid en comfort aan boord.

 • Entertainment Systeem: Een state-of-the-art audiovisueel systeem zorgt voor entertainment tijdens de vaart.

 • Sky Lounge: De X95 beschikt over een eigen Sky Lounge, compleet met stuurhuis en een ruime loungeruimte met een panoramisch uitzicht.

 • Indeling: Het schip biedt flexibele indelingsmogelijkheden, waaronder een grote salon, een open keuken met een centraal eiland en een ontbijtbar, en een ruime master-passagiershut met een ensuite badkamer op het benedendek.

 • Opslag: Er is ruimte voor het opbergen van een jetski op het benedendek, samen met bemanningsverblijven en gastenhutten.

 • Materialen: De X95 is gebouwd met lichte maar sterke materialen voor efficiëntie en duurzaamheid. Het interieur kan worden aangepast met een scala aan luxe afwerkingen en materialen.

 • Stabiliteit: Geavanceerde stabilisatiesystemen zorgen voor een soepele vaarervaring, zelfs bij ruwe zee.

 • Duurzaamheid: Het ontwerp en de constructie van de X95 houden rekening met duurzaamheid, met een focus op vermindering van het brandstofverbruik en minder impact op het milieu.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...