Benetti levert luxueus jacht MY Lady Lilian af

Benetti heeft de levering aangekondigd van het nieuwe aangepaste superjacht, met de illustere naam MY Lady Lilian. Dit indrukwekkende vaartuig is het resultaat van Benetti's toewijding aan uitmuntendheid in design, luxe en prestaties op het water.

Het superjacht met zijn opvallende 37 meter is wederom een bevestiging van het vakmanschap en de innovatie waar de Italiaanse scheepsbouwer om bekendstaat. MY Lady Lilian belichaamt een harmonieuze vermenging van comfortabele weelde en ultramoderne voorzieningen, verpakt in een esthetisch aantrekkelijk design dat de kenmerkende Benetti-stijl uitschreeuwt.

Het project, dat begon onder de naam 'Benetti FB703', is een volledig maatwerkoplossing, bedacht en tot leven gebracht in nauwe samenwerking met de toekomstige eigenaren. Vanaf de eerste ontwerpplannen tot de laatste details in afwerking en functie, is over elk aspect van MY Lady Lilian nauwgezet nagedacht. Dit leidt tot een perfecte balans tussen stijl en bruikbaarheid die voldoet aan persoonlijke voorkeuren en eisen van haar eigenaren.

De voortreffelijke buitenlijnen van Lady Lilian zijn ontworpen door Giorgio M. Cassetta, die een tijdloos maar resoluut modern uiterlijk gecreëerd heeft. Zijn werk wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen en vormen die zowel elegantie als kracht uitstralen. Het optimaal benutten van de beschikbare ruimte stond hierbij voorop, met als doel comfort en functionaliteit naadloos te combineren zonder compromissen in te moeten sluiten op het gebied van de prestaties van het jacht.

De eigenaar werkte nauw samen met het team van Benetti's interieurontwerpers om een gepersonaliseerde sfeer aan boord te creëren. Het resultaat is een goedgebalanceerd palet van zachte pasteltinten en natuurlijk licht, wat het gevoel van openheid en ruimtelijkheid nog meer benadrukt. Exquise materialen, waaronder topkwaliteiten van brons en ebbenhout, zijn overal in het schip te vinden. Dit zorgt voor een gevoel van cohesie en continuiteit in de verschillende compartimenten van het jacht.

Comfort en echt maatwerk zijn overduidelijk prioriteit binnen dit luxueuze drijvende paleis. Accommodaties op MY Lady Lilian zijn ruim bemeten en bieden plaats aan maximaal tien gasten in vijf doordacht ontworpen hutten, inclusief een royale owner's suite. Daarnaast is er ruimte voor c.q. de accommodatie van zes bemanningsleden, waardoor een hoog serviceniveau op elk gewenst moment gewaarborgd blijft.

De technologische specificaties van MY Lady Lilian stralen innovatie uit. Het yacht is uitgerust met twee MTU 12V motoren, waarmee het de snelheden tot 15 knopen kan bereiken en een cruising speed heeft van 14 knots. Zelfs bij deze snelheden blijven de prestaties in balance met de duurzaamheidsprincipes van Benetti, waardoor de impact op het milieu geminimaliseerd wordt zonder de ervaring voor degenen aan boord te beïnvloeden.

Ter verdere aanvulling, MY Lady Lilian wordt niet alleen opgehemeld om haar uiterlijke schoonheid en technische pijlers, maar ook om de integratie van unieke kenmerken en voorzieningen die bijdragen aan het algehele plezier. Een voorbeeld hiervan is de Beach Club die zich aan de achtersteven bevindt, een ruimte voor ontspanning nabij het water die voorzien is van de meest moderne gemakken. Dit gebied biedt de gasten de mogelijkheid om te genieten van de open wonderen van de oceanen waarmee het in aanraking komt.

Benetti Yachts, met een geschiedenis die teruggaat tot 1873, blijft zijn voortrekkersrol in de luxe jachtbouw behouden. De levering van MY Lady Lilian is een bewijs van hun filosofie, namelijk het najagen van detail in ontwerp, customisatie tot de uiterste grens, en uiteraard het stellen van de klanttevredenheid boven alles. Dit ethos heeft Benetti geholpen een ongeëvenaarde positie binnen de exclusieve wereld van op maat gemaakte superjachten te handhaven.

MY Lady Lilian staat klaar om haar plaats op de wateren rond te wereld in te nemen, en stelt de nieuwe eigenaren in staat om van luxe, comfort en prestaties te genieten zoals alleen mogelijk is op een Benetti-jacht. Haar komst zet de trend voor Messi's komst - zowel qua extravagantie als verfijning – op de ultra-luxe Europese plezierjachtmarkt.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.