Vincent Pimont leidt the Peninsula in Parijs

Vincent Pimont is benoemd tot managing director van The Peninsula in Parijs en zal maandag beginnen met zijn nieuwe functie. Pimont brengt een schat aan ervaring met zich mee, zowel met het legendarische Peninsula pand aan Avenue Kléber als met luxe horeca in Parijs en daarbuiten.

Pimont is geboren in Normandië en heeft een MBA in internationaal hospitality management behaald aan de Vatel Hotel & Tourism Business School in Frankrijk. Hij heeft een 15-jarige carrière in managementfuncties voor grote horecagroepen in Europa en de Verenigde Staten, waaronder InterContinental Hotels & Resorts en de Walt Disney Company.

Pimont is in 2007 begonnen bij Peninsula Hotels als directeur kamers op het schiereiland Peking en is in mei gepromoveerd tot resident manager. In februari 2014 stapte hij over naar het schiereiland Parijs als hotelmanager en heeft hij tot 2017 deze functie bekleed, wat zijn diepe betrokkenheid bij de lancering van het historische hotel als eigendom op het schiereiland met zich meebracht. "Ik ben blij om terug te keren naar mijn thuisland en deel uit te maken van het team op het iconische schiereiland Parijs", aldus Pimont.

"Het is zowel een eer als een plezier om begin 2022 aan het roer van zo'n legendarisch pand te staan."

Vincent Pimont heeft veel ervaring in de hospitality-industrie en heeft verschillende managementfuncties bekleed bij grote horecagroepen. Bij Peninsula Hotels heeft hij al eerder gewerkt als directeur kamers op het schiereiland Peking en als hotelmanager op het schiereiland Parijs, waar hij diep betrokken was bij de lancering van het historische hotel als eigendom op het schiereiland.

Pimont is verheugd om terug te keren naar zijn thuisland en deel uit te maken van het team op het iconische schiereiland Parijs. Hij zegt dat het een eer en een plezier is om begin 2022 aan het roer te staan van zo'n legendarisch pand. The Peninsula in Parijs is een luxe hotel met een rijke geschiedenis en reputatie, dus het is een belangrijke benoeming voor Pimont en een spannende ontwikkeling voor het hotel.

Als managing director zal Pimont verantwoordelijk zijn voor het leiden van alle activiteiten en diensten binnen The Peninsula in Parijs, waaronder gastvrijheid, catering, evenementen en marketing. Hij zal ervoor zorgen dat het hotel voldoet aan de hoge normen van de Peninsula Hotels-groep en zal streven naar voortdurende verbetering en groei van het hotel.

The Peninsula in Parijs is gelegen aan de beroemde Avenue des Champs-Elysées en biedt een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. Het hotel heeft 200 kamers en suites, verschillende restaurants en bars, een spa en een zwembad. Het is een van de meest prestigieuze hotels in Parijs en trekt gasten van over de hele wereld aan.

Met zijn rijke ervaring in de luxe horeca en zijn betrokkenheid bij de lancering van het historische hotel op het schiereiland, is Pimont een uitstekende keuze als managing director van The Peninsula in Parijs. Het hotel kan nu uitkijken naar verdere groei en succes onder zijn leiding.

Over de The Peninsula in Parijs

The Peninsula in Parijs is een luxe hotel gelegen aan de Avenue des Champs-Elysées in het 8e arrondissement van Parijs, Frankrijk. Het hotel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1908, toen het werd gebouwd als een luxe warenhuis. Het pand werd later omgebouwd tot een hotel en in 2014 opende het zijn deuren als The Peninsula, na een grondige renovatie.

Het hotel heeft 200 kamers en suites, elk ingericht met een elegante mix van hedendaagse en traditionele Franse stijl. Het beschikt over verschillende restaurants en bars, waaronder het beroemde L'Oiseau Blanc, dat een spectaculair uitzicht biedt op de Eiffeltoren en de stad Parijs. Het hotel heeft ook een spa, een zwembad en een fitnesscentrum.

The Peninsula in Parijs staat bekend om zijn ongeëvenaarde service en luxe voorzieningen en trekt een internationaal publiek van zakenreizigers, beroemdheden en toeristen aan. Het is een van de meest prestigieuze hotels in Parijs en wordt beschouwd als een van de beste hotels ter wereld.

Naast zijn prachtige accommodaties en voorzieningen, is The Peninsula in Parijs ook bekend om zijn locatie, die centraal gelegen is en gemakkelijke toegang biedt tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, waaronder de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Louvre Museum.

Het hotel heeft ook een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de vroege 20e eeuw. In de loop der jaren hebben verschillende beroemde gasten in het hotel verbleven, waaronder Pablo Picasso, Salvador Dalí en Ernest Hemingway. The Peninsula in Parijs is ook een populaire keuze geworden voor high-end evenementen en bijeenkomsten, vanwege de prachtige balzalen en vergaderzalen.

The Peninsula in Parijs heeft verschillende restaurants en bars die bekend staan om hun uitstekende eten, drinken en sfeer. Hieronder volgt een korte omschrijving van de belangrijkste restaurants en bars:

  1. L'Oiseau Blanc - Dit is het meest beroemde restaurant van The Peninsula in Parijs en biedt een adembenemend uitzicht op de stad vanaf het dakterras. Het restaurant serveert heerlijke Franse gerechten, waaronder verse zeevruchten en lokale delicatessen, en heeft een uitgebreide wijnkaart.

  2. Le Lobby - Le Lobby is het elegante restaurant in de lobby van het hotel en is de perfecte plek voor een ontbijt, lunch of afternoon tea. Het menu biedt een scala aan Franse en internationale gerechten, met een focus op seizoensgebonden ingrediënten.

  3. La Terrasse Kléber - Dit is een gezellige bistro met een informele sfeer en een prachtig uitzicht op de Avenue des Champs-Elysées. Het menu biedt traditionele Franse gerechten, waaronder heerlijke quiches en salades, evenals een selectie van wijnen en cocktails.

  4. Bar Kléber - Deze elegante bar is gelegen in de lobby van het hotel en biedt een uitgebreide selectie van cocktails, wijnen en sterke dranken. De sfeer is ontspannen en intiem, met comfortabele fauteuils en een open haard om te genieten van een drankje.

Al deze restaurants en bars zijn zorgvuldig ontworpen om een ​​elegante en gezellige sfeer te creëren, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de beste gerechten en drankjes die Parijs te bieden heeft.

Het adres van The Peninsula in Parijs is: 19 Avenue Kléber, 75116 Paris, Frankrijk. Het telefoonnummer van The Peninsula in Parijs is +33 1 58 12 28 88.

Het hotel is gelegen in het 8e arrondissement van Parijs, op de hoek van de Avenue Kléber en de Rue Lauriston, op korte loopafstand van de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...