Sani Resort is zowel een groen als luxe resort in Griekenland

Wanneer u overweegt een reis naar Griekenland te maken, is het gemakkelijk om u te concentreren op het verkennen van de beroemde eilandengroepen van het land, die boven het glinsterende water van de Egeïsche en Ionische Zee liggen. Het Griekse vasteland mag echter niet over het hoofd worden gezien en dan spreken we vooral over de noordkust, ver weg van de drukke straten van Athene. Hier vindt u de culturele hoofdstad van Griekenland en de op een na grootste stad van het land, Thessaloniki, evenals de ultraluxe kustbestemming Sani Resort.

Het is slechts een korte reis langs de kust van Thessaloniki naar Chalkidiki om Sani Resort te bereiken. Verkozen tot World'sLeading Luxury Green Resort tijdens de World Travel Awards 2021, Sani is het perfecte voorbeeld van hoe duurzaamheid kan worden bereikt binnen een grootschalig resort. Ondanks zijn kolossale omvang draait Sani sinds 2019 op 100% hernieuwbare energie en is sinds 2020 klimaatneutraal.

Hoewel de eco-referenties bewonderd moeten worden, dringt het resort ze niet op aan haar bezoekende gasten. In plaats daarvan kiest het ervoor om op subtiele wijze duurzaamheid door te voeren in al zijn praktijken, van het verbieden van plastic voor eenmalig gebruik en het gebruik van elektrische voertuigen op het landgoed tot het bevorderen van biodiversiteit en het verbouwen van zijn eigen producten. Door middel van excursies en activiteiten nodigt het ook gasten uit om de bossen en wetlands te bezoeken om meer te ontdekken over de natuurlijke omgeving om hen heen.

Hoewel veel gasten ervoor kiezen om deel te nemen aan deze eco-excursies, wordt er goed gezorgd voor degenen die liever kiezen voor een traditionele strandvakantie. Koppels zullen genieten van dineren met een Michelin-ster, cruisen op hun eigen privéjacht of een helikoptervlucht maken over de kust. Gezinnen in Sani Resort kunnen samen genieten van de tijd bij het zwembad – waarvan er vele een gedeelte hebben dat is afgestemd op kleine kinderen – of zandkastelen bouwen op de privéstranden. Ouders die wat tijd alleen willen, zullen dat ook een makkie vinden, dankzij Sani'stoegewijde babysitters, de 'Teen Zone' van het resort en de vele academies die openstaan ​​voor kinderen en jonge volwassenen.

Een van de dingen die Sani Resort uniek maakt ten opzichte van andere vakantiebestemmingen, is de grote keuze aan activiteiten, restaurants en zelfs de verschillende accommodatiemogelijkheden. Er zijn in totaal vijf hotels in Sani Resort, van het torenblok Sani Beach aan het ene uiteinde van het landgoed tot de enkele heuvelvilla's die deel uitmaken van Sani Club, een hoteloptie met uitzicht op de kristalheldere kustlijn.

Onze selectie van hotels binnen Sani Resort is het luxe Sani Asterias. Sani Asterias, direct aan het strand en op steenworp afstand van de privé-jachthaven van Sani, is de meest boetiek van Sani'shotels en biedt op maat gemaakte vijfsterrenservices in elegant ontworpen suites en villa's. Er zijn slechts 57 suites in Sani Asterias, variërend van schuilplaatsen met één slaapkamer tot uitgestrekte villa's met drie slaapkamers met woon- en eetruimtes en een privézwembad.

Als alternatief zijn er twee andere hotels die het bezoeken waard zijn tijdens een verblijf in Sani Resort: Sani Dunes en Porto Sani. Terwijl Sani Dunes direct aan het strand ligt, ligt Porto Sani iets verder landinwaarts boven de jachthaven. Beide opties hebben hun pluspunten: de locatie van Porto Sani biedt gemakkelijke toegang tot de sportfaciliteiten, terwijl bezoekers van Sani Dunes kunnen genieten van een korte wandeling naar een privéstrand.

Alle hotels van Sani Resort zijn individueel ontworpen, met wisselende kleurenpaletten en inrichtingsstijlen die passen bij de sfeer van de accommodatie. Of dit nu de relaxte stijl van Sani Dunes is, de gezinsgerichte opwinding van Porto Sani of de verfijnde ontspanning in Sani Asterias, er is voor elk wat wils.

Iets wat de Grieken al sinds de oudheid weten, is dat eten een van de grootste geneugten van het leven is - en waar kun je beter de rijkste smaken en meest verse producten ervaren dan in Griekenland zelf? In dit opzicht is Sani Resort een toevluchtsoord voor fijnproevers: de ongelooflijke bestemming heeft maar liefst 27 restaurants en 13 bars verspreid over het landgoed.

Hoewel deze restaurants het hele seizoen van het Sani Resort open zijn, is de beste tijd voor culinaire liefhebbers om te bezoeken tijdens Sani'sjaarlijkse voedselfestival, Sani Gourmet. Sani Gourmet wordt elk jaar eind mei een weekend gehouden en is een viering van de haute gastronomie. Prominente chef-koks van over de hele wereld nemen restaurants in het resort over en creëren menu'sdie hun kenmerkende stijl en keuken laten zien.

Aangezien Sani Gourmet dit jaar zijn 15-jarig jubileum vierde, was de herhaling van het festival in 2022 iets anders. In plaats van internationale chef-koks belichtte Sani Gourmet dit jaar de beste en slimste uit de Griekse culinaire scene. Gasten werden welkom geheten om een ​​diner te boeken in een van de restaurants die het festival hosten, waar ze werden getrakteerd op een culinaire ervaring geïnspireerd op de kenmerkende gerechten van de bezoekende chef-kok.

Hoewel Sani Gourmet maar één keer per jaar wordt gehouden, biedt de rest van het seizoen van Sani Resort voldoende keukenopties om uit te kiezen, waaronder privédiners in de suite en picknicks op het strand. Sani Asterias beschikt over twee restaurants, Water en Over Water, waarvan de laatste wordt gerund door chef-kok Stéphanie Le Quellec, van de twee Michelin-sterren La Scène in Parijs.

Voor smaken die doen denken aan Matsuhisa en Nobu, ga je naar Katsu, de thuisbasis van sushi en sashimi in de jachthaven. Verse, traditionele Griekse gerechten zijn te vinden in Ouzerie, een kleine taverna met uitzicht op de zee, of voor een diner van boer tot bord, probeer restaurant Pines, te vinden in Club Sani.

Hoewel velen het zouden proberen, zou het moeilijk zijn om een ​​ander hotel aan het strand te vinden dat past bij de mogelijkheden van Sani Resort. Of u nu op zoek bent naar wijnproeverijen langs de kust, privéjachtcruises of rondleidingen door de omliggende historische bezienswaardigheden, urenlang wilt luieren op het strand of wilt ontspannen in een van de vele spa'svan Sani, het resort heeft zeker iets voor elk wat wils.

Bovendien is de bestemming verspreid over 1000 hectare privé-natuurreservaat, dat bossen en wetlands omvat, evenals de prachtige Egeïsche Zee. Als gevolg hiervan kan Sani Resort een overvloed aan natuuractiviteiten aanbieden die de biodiversiteit en duurzaamheid bevorderen, evenals de meer voor de hand liggende excursies op het water en fitnessmogelijkheden.
Ten eerste zijn er de opties voor gezinnen en kinderen, waarbij veel opties zijn aangepast aan alle leeftijdsgroepen. Sani Resort beschikt over een eigen Bear Grylls Survival Academy, waar gezinnen en tieners overlevingsvaardigheden kunnen leren, zoals navigeren, signaleren voor hulp en het bouwen van schuilplaatsen. Ondertussen moeten jonge tennisenthousiastelingen zeker een bezoek brengen aan het Rafa Nadal Tennis Center om de trainingsmethoden te leren die door Rafa zelf worden gebruikt.

Kinderen en jonge gasten kunnen ook deelnemen aan Sani'sTreetop Adventure, een hoog touwenparcours door het bos met uitdagende hindernissen en spannende kabelbanen. Voor meer educatief, op de natuur gebaseerd plezier, bezoek de bij-vriendelijke tuin om meer te weten te komen over deze fascinerende insecten en hun levenscycli of maak een reis naar de beschermde wetlands met een ecogids om verschillende vogelsoorten te spotten en meer te weten te komen over Sani'swerk om te beschermen hen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...