Rosewood kondigt nieuw hotel in Milaan aan

Rosewood Hotels & Resorts, wereldwijd bekend om haar ongeëvenaarde luxe hotelerfaringen, is op weg om de Italiaanse modehoofdstad Milaan opnieuw te betoveren. Met de verwachte opening van Rosewood Milan in 2025 zal deze stad rijker zijn om een nieuw symbool van elegantie en verfijning.

Als we kijken naar de geschiedenis van Rosewood, zien we een keten die al eerder haar sporen heeft verdiend op Italiaanse bodem, met parels als Rosewood Rome, Rosewood Hotel Bauer in Venetië en Rosewood Castiglion del Bosco in Toscane. Dit nieuwe project, dat tot stand komt in samenwerking met Gruppo Statuto, is een teken van Rosewood'sgroeiende voetafdruk in Europa en met name in Italië. Het positioneert Rosewood niet alleen als een leider in luxe gastvrijheid, maar onderstreept ook de strategische visie van het bedrijf, dat altijd plekken van historisch en cultureel belang wil verrijken.

Gelegen in het hart van de modewereld, aan de rand van de beroemde Quadrilatero della Moda, zal Rosewood Milan ongetwijfeld uitgroeien tot een centrum van stijl. Het hotel krijgt ongeveer 70 kamers waarvan 20 suites, elk ontworpen met een gevoel voor moderne elegantie die tegelijkertijd de rijke geschiedenis van de locatie respecteert.

De keuze voor het historische Palazzo Branca en Palazzo della Banca Commerciale als residentie voor het nieuwe hotel is geen toevallige. Deze bouwwerken uit de 19e eeuw staan als iconen in de stad en weerspiegelen de artistieke ziel en de culturele opulente historie van Milaan. Hier verbindt Rosewood het verleden naadloos met het heden door een hotelervaring te creëren die zowel authentiek als hedendaags is.

CEO Sonia Cheng spreekt van een weloverwogen keuze voor Milaan, gezien de sterke aantrekkingskracht van de stad op zogeheten welvarende ontdekkingsreizigers . Deze reizigers zijn steeds vaker op zoek naar een combinatie van cultuur, dynamiek en luxe, iets wat perfect resoneert met de ethos van Rosewood Hotels. Zo voegt Milaan zich bij andere mondaine locaties zoals New York, Parijs en Londen, waar Rosewood al een solide reputatie geniet.

De samenwerking met Gruppo Statuto brengt twee titanen uit de industrie samen en belooft volgens Giuseppe Statuto, voorzitter van de groep, dat Rosewood Milan "een direct icoon van hoogwaardige gastvrijheid" zal worden. Dit zal op zijn beurt de positie van Milaan als essentiële bestemming versterken, zowel voor internationale reizigers als voor de lokale inwoners.

Ingetogen weelde is het handelsmerk van Rosewood'sfilosofie A Sense of Place , waarbij de lokale cultuur en omgeving als fundament dienen voor de hotels. Bij Rosewood Milan gaat dit over het vieren van de romantiek, het erfgoed en de levendigheid van de stad. Dit wordt ook weerspiegeld in de samenwerking met Studio K.O, een gerenommeerd ontwerpbureau uit Parijs, dat het interieur zal vormgeven tot een naadloze blend van klassieke elegante lijnen en moderne accenten.

Als we kijken naar wat Rosewood Milan te bieden zal hebben, dan zien we een hotel dat meer is dan alleen een plek om te verblijven. Het zal een sociale spil worden dankzij voorzieningen zoals een bar, restaurant, binnenplaats en tuin, die allemaal zullen bijdragen aan het bruisende gemeenschapsleven van de stad.

Dit alles maakt dat menig hart sneller zal gaan kloppen bij de gedachte aan de opening van Rosewood Milan. De unieke mix van geschiedenis, mode, kunst en uitzonderlijke gastvrijheid maken dit project tot een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de hotelindustrie. Wanneer de deuren openen in 2025, zal het niet zomaar een hotel zijn; Rosewood Milan wordt een ervaring, een bestemming, een nieuw hoofdstuk in het rijke verhaal van Milaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...