Rosewood kondigt nieuw hotel in Milaan aan

Rosewood kondigt nieuw hotel in Milaan aan

Rosewood Hotels & Resorts heeft in samenwerking met vastgoedbedrijf Gruppo Statuto de opening aangekondigd van Rosewood Milan, dat in 2025 zal openen. Rosewood Milan, gelegen in het hart van de Italiaanse modehoofdstad, volgt Rosewood Rome, Rosewood Hotel Bauer in Venetië , en Rosewood Castiglion del Bosco in Toscane als vierde eigendom van de luxe reisorganisatie in Italië.
Het hotel, perfect gelegen aan de rand van de Quadrilatero della Moda, de modewijk van de stad, zal beschikken over 70 kamers, waaronder ongeveer 20 suites. Het opwindende nieuwe pand zal het iconische Palazzo Branca en Palazzo della Banca Commerciale omvatten, waarvan de laatste vroeger de thuisbasis was van de Italiaanse Commercial Bank. Deze gebouwen, gebouwd in de 19e eeuw, zijn historische kenmerken van de architectuur die zo typisch het erfgoed van Milaan kenmerkt.

Deze ontwikkeling gaat gepaard met grote opwinding, aangezien we onze groei in Europa en met name Italië voortzetten", zegt Sonia Cheng, chief executive officer bij Rosewood Hotel Group.
Rosewood blijft uitbreiden naar bestemmingen waarvan we weten dat onze ‘welvarende ontdekkingsreizigers’-gasten willen reizen. Met al zijn cultuur en vitaliteit, vinkt Milaan alle vakjes aan voor een stedelijke locatie in Rosewood en het zal onze portfolio van wereldwijde modehoofdsteden waar Rosewood aanwezig is, vervolledigen, inclusief onze iconische eigendommen in New York, Parijs en Londen.

We zijn verheugd om samen te werken met een merk als Rosewood om deze historische gebouwen weer tot leven te brengen, zegt Giuseppe Statuto, voorzitter van Gruppo Statuto. Door onze gedeelde ervaringen en filosofieën samen te voegen, weten we dat dit hotel een onmiddellijk icoon van hoge gastvrijheid in Milaan zal worden - een trendsettende stad die steeds meer opvalt in de wereld als een onmisbare bestemming voor zowel internationale reizigers als de lokale bevolking.

De ontwikkeling en tewerkstelling van Rosewood Milan zal volgen in lijn met de A Sense of Place-filosofie van het bedrijf, die dicteert dat de stad van het pand elk element van de hotelervaring leidt. In dit geval zal Rosewood de grootse romantiek van de stad benadrukken, terwijl het ook de aandacht vestigt op de bruisende metropool die de stad vandaag is door middel van eigentijdse ontwerpen die overal zijn ingebed.

Het leidende ontwerp zal worden gevierd door de Parijse firma Studio K.O, die zich inzet voor het verstrengelen van klassieke details van het pand met 21e-eeuwse accenten. De ruimte belooft tegelijkertijd modern en tijdloos te zijn, evenals de thuisbasis van een bar en restaurant met een binnenplaats en een tuin. Het hotel hoopt dat de laatste gastheer zal zijn voor het bruisende nachtleven dat nu al door het stadscentrum pulseert.