Rosewood kondigt nieuw hotel in Milaan aan

Rosewood Hotels & Resorts, een naam die gelijk staat aan luxe en verfijning, heeft bekendgemaakt dat gastvrijheid naar een hoger niveau zal worden getild in het bruisende Milaan. Dit gebeurt met de aangekondigde komst van Rosewood Milan in 2025. Het wordt de nieuwste toevoeging aan de indrukwekkende Italiaanse collectie van de groep, die al bestaat uit Rosewood Rome, Rosewood Hotel Bauer in Venetië en Rosewood Castiglion del Bosco in Toscane. In samenwerking met Gruppo Statuto markeert dit een belangrijke uitbreiding van Rosewood's aanwezigheid in Europa en Italië in het bijzonder.

Gelegen aan de rand van de Quadrilatero della Moda, de Fashion Square, zal Rosewood Milan een knooppunt van stijl en luxe vormen in een stad die al synoniem is met high-end mode en design. Het hotel gaat bestaan uit ongeveer 70 kamers, waaronder 20 suites, ontworpen om de toon van moderne elegantie te zetten, terwijl de erfgoedrijke omgeving wordt geëerd.

De locatie voor Rosewood Milan kon niet passender zijn; het hotel zal worden gevestigd binnen de muren van het historische Palazzo Branca en Palazzo della Banca Commerciale, beide architecturale parels uit de 19e eeuw en getuigen van het rijke verleden van Milaan. Deze gebouwen vertegenwoordigen het culturele en artistieke erfgoed van de stad en bieden een unieke achtergrond voor een eigentijdse hotelervaring.

Sonia Cheng, CEO van Rosewood Hotel Group, benadrukt de strategische keuze voor Milaan als een stad die een sterke aantrekkingskracht heeft op 'welvarende ontdekkingsreizigers'; reizigers die op zoek zijn naar cultuur en levendigheid. Milaan is een perfecte match voor Rosewood’s visie op een stedelijke locatie, die zich voegt bij andere iconische modehoofdsteden zoals New York, Parijs en Londen waar Rosewood reeds een gevestigde naam is.

De samenwerking met Gruppo Statuto zorgt voor een fusie van expertise en gedeelde waarden. Giuseppe Statuto, voorzitter van Gruppo Statuto, gelooft dat deze samenwerking Rosewood Milan tot een direct icoon van hoogwaardige gastvrijheid zal maken en de trendsettende reputatie van Milaan als essentiële bestemming voor internationale reizigers en locals zal versterken.

Rosewood's filosofie van 'A Sense of Place' betekent dat de lokale cultuur de kern vormt van de hotelervaring. Voor Rosewood Milan betekent dit dat de romantiek en het historisch erfgoed van de stad worden gevierd, maar ook dat de hedendaagse energie en het metropolitaanse karakter worden belicht. Dit gebeurt door middel van het eigentijdse ontwerp en de integratie van moderne invloeden in de gehele inrichting van het hotel.

Studio K.O, een gerenommeerd Parijs ontwerpbureau, zal leiding geven aan het ontwerpproces, dat belooft een samensmelting te zijn van klassieke schoonheid en moderne accenten. De ruimte zal daarmee zowel tijdloos als vooruitstrevend zijn. Naast het elegante accommodatie-aanbod zal Rosewood Milan ook een bar, restaurant, binnenplaats en tuin herbergen, allemaal bestemd om een centrale rol te spelen in het sociale leven van de stad.

Met zo'n vooruitzicht kunnen toekomstige gasten en inwoners van Milaan zich opmaken voor een ongekende ervaring waar geschiedenis, mode, kunst en gastvrijheid elkaar ontmoeten onder het prestigieuze dak van Rosewood Milan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...