Qatar bouwt drijvende hotels voor het WK 2022

De aankondiging dat Qatar het FIFA World Cup 2022 zal organiseren, kreeg enige kritiek, waarbij veel mensen twijfelen of de kleine natie de infrastructuur voor een dergelijk evenement zou hebben.
Nou, de Qatari's laten zien dat geen enkel probleem onoverkomelijk is met de juiste hoeveelheid vindingrijkheid... en als je er genoeg geld naar gooit.
Een oplossing die momenteel in ontwikkeling is, is de bouw van drijvende hotels om tegemoet te komen aan de enorme toestroom van bezoekers die naar verwachting voor het toernooi zullen binnenvliegen.
Ontworpen door het Finse bedrijf Sigge Architects, zal het deel uitmaken van een reeks drijvende hotels en luxe appartementen die een volledig nieuw door de mens gemaakt eiland voor de kust van Doha zullen vormen.
Ontworpen in samenwerking met Global Accommodation Management, zal Oryx Island een geweldige 25.000 gasten ontvangen! Naar verwachting een ruimtebesparende, energiezuinige structuur, zal het ook beschutting bieden tegen de brandende woestijnhitte.
Het project zal over 7 tot 8 jaar worden voltooid en zal worden ontwikkeld door Barwa Real Estate Co, een lokaal bedrijf dat gedeeltelijk eigendom is van de overheid, voor €5,5 miljoen.

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening va...