Ontdek de luxe van Belgische B&B s - een betoverende verblijfservaring

België, bekend om zijn rijke geschiedenis, charmante steden, culinaire hoogstandjes en adembenemende landschappen, is een perfecte bestemming voor reizigers die zoeken naar een unieke en ontspannende ervaring. In het hart van dit prachtige land bevinden zich talloze luxueuze bed & breakfasts (B&B s) die wachten om ontdekt te worden.

Deze luxe B&B'sbieden de perfecte combinatie van traditionele gastvrijheid en moderne faciliteiten, wat zorgt voor een buitengewoon verblijf. Ze variëren van elegante herenhuizen in stedelijke centra tot rustieke boerderijen op het platteland, en zelfs historische kastelen verspreid over het hele land. Ongeacht de keuze, elk van deze verblijven belooft een ervaring die de charme van België perfect weerspiegelt.

De kamers in deze luxe B&B'szijn ingericht met aandacht voor detail, voorzien van alle comfort zoals kingsize bedden, ensuite badkamers, moderne technologie en vaak zelfs een privébalkon of terras met uitzicht op de idyllische omgeving. Sommige bieden extra voorzieningen zoals spa s, fitnesscentra of zelfs privézwembaden, voor diegenen die op zoek zijn naar een beetje extra verwennerij.

Het ontbijt bij deze B&B'sis ook een hoogtepunt. Gasten kunnen elke ochtend genieten van een vers, ambachtelijk bereid ontbijt met een scala aan lokale producten. Dit kan variëren van vers gebakken brood, artisanale kazen, huisgemaakte confituren tot fijne vleeswaren en zelfs verse zeevruchten in sommige kustgebieden.

De service in deze luxe B&B'sin België is ook ongeëvenaard. Van warme en gastvrije hosts tot conciërgeservices die op maat gemaakte rondleidingen en reserveringen kunnen regelen, alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de gasten zich verwend en gewaardeerd voelen.

Bovendien zijn deze B&B'seen uitstekende uitvalsbasis om de schoonheid en diversiteit van België te ontdekken. Of het nu gaat om de prachtige middeleeuwse steden Brugge en Gent, de bruisende hoofdstad Brussel, de vredige Ardennen of de indrukwekkende Vlaamse kust, er is altijd wel iets fascinerends te zien of te doen in de buurt.

B&B'sbieden niet alleen een plek om te slapen, maar een ervaring die je onderdompelt in de rijke cultuur en geschiedenis van het land, terwijl je wordt omringd door comfort en luxe. Het is een onvergetelijke manier om dit prachtige land te ervaren.

Enkele suggesties:

  • La Villa Balat, beschouwd als een van de mooiste huizen van Namen, bevindt zich op een uitzonderlijke locatie: tussen de brug van Jambes en de brug van de Ardennen, met een direct uitzicht op de citadel en het Waalse Parlement. Het ligt op het punt waar de rivieren Maas en Sambre samenkomen en is slechts een steenworp afstand van het historische centrum van Namen, dicht bij restaurants, winkels, musea en de nieuwe kabelbaan van Namen die het centrum verbindt met de top van de citadel. Een voetgangers- en fietsbrug genaamd 'L'Enjambée' verbindt Jambes met Namen en eindigt bij La Villa Balat. De toegang tot het huis is mogelijk via het jaagpad, te voet, met de fiets of met de auto. Voertuigen kunnen parkeren in de Mazy en Champêtre straten. De kamers van La Villa Balat zijn zorgvuldig ingericht en bieden een rustige en ontspannen sfeer. Ze hebben allemaal een eigen badkamer, sommige met inloopdouches, gemaakt met Art Nouveau-keramiek die meer dan een eeuw oud is. Vanuit de ramen en balkons van de kamers hebben gasten een uitzonderlijk uitzicht op het punt waar de Maas en de Sambre samenkomen. Gasten van de Balat-kamer kunnen genieten van de zonsondergang vanaf hun grote privéterras, of in de winter, in de prachtige serre, een van de belangrijkste kamers van het huis. Deze kamer heeft een directe toegang tot de serre uit 1900 en het terras en biedt een adembenemend uitzicht op de citadel, het Waalse Parlement en de brug van Jambes. La Villa Balat lijkt inderdaad een uitzonderlijke bestemming voor een luxueus en ontspannend verblijf in Namen.  - www.villabalat.be

  • The Secret Garden is een exclusief herenhuis in het historische stadscentrum van Brugge, gelegen aan een van de meest pittoreske grachten, de 'Groenerei'. Gasten kunnen de pracht van de stad verkennen en vervolgens ontspannen in de prachtige aangelegde tuin met verwarmd buitenzwembad of genieten van een bubbelbad in de wellnessruimte met een originele open haard. De romantische suites bevinden zich op de eerste verdieping, met uitzicht op de idyllische gracht en de prachtig onderhouden tuin. Alle suites zijn ingericht met luxe meubels, weelderige stoffen, antiek... met aandacht voor elk detail. Het is een feest voor het oog... en voor de geest! The Secret Garden is een uitzonderlijke bestemming voor een luxueus en ontspannend verblijf in Brugge.  -  www.secretgarden-suites.com

  • B&B Voor 2, gelegen op een korte wandelafstand van de Grote Markt in het historische en charmante Brugge, biedt de perfecte setting om te ontspannen in hedendaags, modern comfort. Deze bed & breakfast, die ook een volledig uitgeruste privé wellness biedt, is de ideale plek voor een verkwikkend verblijf. Op de tweede verdieping, bereikbaar per lift of trap, vindt u drie ruime kamers. Elk van deze kamers is uitgerust met een kingsize bed, een open badkamer met een dubbele douche, een gashaard, flatscreen-tv met een uitgebreid aanbod aan digitale kanalen en internet-tv, airconditioning en wifi. U kunt uw dag beginnen met een ontbijtbuffet dat op dezelfde verdieping wordt geserveerd, met uitzicht op de prachtig aangelegde tuin. De hele dag door kunt u zichzelf trakteren op een gratis kopje koffie of water, terwijl u ook andere drankjes kunt vinden in de 'Honesty Bar'. Buiten wacht de tuin, met zijn privé wellness voor 2 personen. Deze wellnessruimte is uitgerust met een zoutsauna, een hammam, een infraroodcabine, een belevingsdouche, een ijsmachine en een jacuzzi. Bovendien kunnen alle gasten gebruik maken van het buitenzwembad. Als gast van de B&B geniet u bovendien van een korting op het gebruik van de privé wellness. Elke kamer heeft zijn eigen charme. De kamer '2 of Us' biedt uitzicht op de straat en de historische stad. De suite '4ever' heeft ook een straatzicht, maar voegt daar nog een duo bad aan toe. Ten slotte is er de suite 'All 4 You', die uitzicht biedt op de tuin, het zwembad en het wellnessgebouw. Na een dag van sightseeing in de stad, kunt u volledig tot rust komen in het aparte wellnessgebouw in de tuin, en zo de drukte van het dagelijkse leven ontvluchten. Of u nu de sauna met zoutkristallen uit de Himalaya bezoekt, ontspant in de hammam, de infraroodcabine gebruikt, de jacuzzi induikt, de ijsfontein beleeft of geniet van het buitenzwembad, u zult zich na uw bezoek zeker zen voelen. Badlinnen, slippers, water en fruitsap zijn allemaal inbegrepen, en u kunt rekenen op volledige privacy. Bij B&B Voor 2 vindt u zowel rust als levendige stadservaringen op slechts een steenworp afstand. De Grote Markt bereikt u na een wandeling van 15 minuten, en de dichtstbijzijnde bushalte ligt op slechts een minuutje afstand. Een verblijf bij B&B Voor 2 belooft een ervaring van luxe en ontspanning te zijn in het hart van een van de meest charmante steden van België.  - www.bbfor2.be/nl/

  • Canal Deluxe: Gelegen op een pittoreske locatie, grenzend aan de Brugse gracht en op slechts 350 meter van de Markt, vindt u B&B Canal Deluxe. Deze bed & breakfast combineert de rijke historie van de stad met moderne luxe en comfort. Met vier kamers, elk met hun eigen lounge en sommige uitgerust met een open haard, is dit de perfecte locatie voor een ontspannen verblijf. De kamers bieden allemaal uitzicht op de gracht, zijn voorzien van gratis WiFi en luxe beddengoed, en de meeste hebben airconditioning. Elke ochtend wordt u verwend met een continentaal ontbijt dat wordt geserveerd in de ontbijtruimte, maar kan op verzoek ook in de kamer worden gebracht tegen een extra vergoeding. Op loopafstand van de bed & breakfast vindt u tal van restaurants voor uw culinaire avonturen. Canal Deluxe B&B is ideaal gelegen om de historische bezienswaardigheden van Brugge te verkennen. De Sint-Salvatorskathedraal ligt op slechts 650 meter afstand en het Groeningemuseum is bereikbaar na een wandeling van 900 meter. Het Belfort van Brugge en de Basiliek van het Heilig Bloed liggen respectievelijk op loopafstand en 550 meter afstand. De B&B, gevestigd in een prachtig 16e-eeuws huisje met eeuwenoude balken aan het plafond, bevindt zich in de historische wijk van de stad, vlakbij De Markt. Het stadscentrum van Brugge ligt op slechts 1 km afstand, terwijl het Begijnhof Ten Wijngaerde slechts een korte rit verwijderd is. Restaurants zoals Brasserie Cambrinus en Creperie De Bretoen bevinden zich op een steenworp afstand en de luchthaven Oostende-Brugge ligt op 35 km afstand. Voor gasten die houden van weelde en grandeur is de Euphrasis cottage een uitstekende keuze. Verdeeld over drie verdiepingen die met een trap verbonden zijn, beschikt de cottage over een slaapkamer met een kingsize bed, een romantische woonkamer met een open haard, een badkamer met een retro bad en een privé buitenterras. In de cottage en de suites is alles gericht op ontspanning en comfort, met antieke vloertegels met vloerverwarming, comfortabele sofa'sen luxe bed- en badlinnen. Het ontbijt is bij de kamerprijs inbegrepen en kan worden genoten in uw suite voor de open haard. Daarnaast kunt u genieten van een aperitief op het bloemrijke terras. De eigenaars, Tine en Luke, bieden gratis fietsen aan om de omliggende dorpen Damme en Oostkerke, die op slechts 5 km afstand liggen, te verkennen. Voor een spontane picknick bieden ze ook een deken aan. De B&B heeft een bagageopslag en parkeerplaatsen. Canal Deluxe B&B is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een romantische bed & breakfast in Brugge. Het ligt dicht bij populaire attracties zoals de Basiliek van het Heilig Bloed en het Belfort, en met tal van restaurants in de buurt is er voor elk wat wils. Het biedt een scala aan voorzieningen, waaronder een flatscreen-tv, een koelkast en airconditioning in elke kamer, gratis wifi, bagageopslag en een express-inchecken en -uitchecken. Adres: Moerstraat 24, Brugge.  - www.canaldeluxe.com

  • De Corenbloem is een historisch pareltje genesteld in het betoverende hart van Brugge. Deze adults-only B&B biedt de perfecte combinatie van comfort en luxe, gelegen in een van de charmantste en mooiste steden van Europa. De Corenbloem biedt een exclusieve selectie van ruime, stijlvolle en elegante suites en kamers, die een weerspiegeling zijn van luxe, stijl en glamour. Het biedt een oase van rust, bijna in het centrum van de stad. Vanuit een ruim centraal vestibule en trap bereikt u de salons, de eetkamer en de 'Peer Gynt' suite. De eerste verdieping huisvest de 'Empire' en 'Garden' suites en de 'Rocaille' en 'Bouquets' kamers. Het herenhuis beschikt over een privé, traditionele tuin met een 19e-eeuwse serre, waar een groot aantal bijzondere planten en bomen hun thuis vinden. Bij mooi weer wordt het ontbijt buiten geserveerd, te midden van deze weelderige omgeving. De locatie van B&B De Corenbloem is perfect, op slechts een korte wandeling van het centrum van Brugge en de beroemde Grote Markt, die op slechts 400 meter afstand ligt. Het hele centrum van Brugge staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst, met hoogtepunten zoals het Begijnhof, het Belfort en de Bonifaciusbrug die u niet mag missen. Brugge is het best te voet te ontdekken, maar ook per fiets, boot, paardenkoets en zelfs per heteluchtballon. En de perfecte uitvalsbasis voor uw avontuur is natuurlijk De Corenbloem! We heten u van harte welkom. Het hart van De Corenbloem dateert uit de late middeleeuwen. In de 18e eeuw werd het voor het eerst opgeknapt, waarbij onder andere de gastentekenkamer gedeeltelijk in Rococó en gedeeltelijk in Louis XVI-stijl werd ontworpen. Rond 1810 kreeg het huis zijn neoklassieke karakter met een ruime Empire-kamer en een statig vestibule. Van de oude deuren tot de originele vloerdelen en schouwen, alles is zorgvuldig bewaard gebleven. Het huis heeft zijn discretie, stilte en stijl behouden, een juweel dichtbij het stadscentrum. De discrete schoonheid van de eetkamer wordt benadrukt door de koninklijke kroonluchter, de prachtige gordijnen, het vergulde lijstwerk en de open haard. Elke ochtend beginnen we de dag met een ontbijt in deze majestueuze ruimte, waarbij het buffet bestaat uit verschillende soorten versgebakken brood, een selectie van vers fruit, ham, kaas en eieren, evenals koffie, thee en sinaasappelsap. De tuin wordt omgeven door hoge eeuwenoude muren die nog steeds sporen van middeleeuwse gebouwen vertonen. In de tuin kunt u genieten van het warme geluid van de Belfortklokken van Brugge. Verder heerst er niets dan stilte. De serre is gemaakt van staal en glas, volgens een ontwerp uit de vroege 19e eeuw. De vorige bewoners hebben deze kamer de muziekkamer genoemd, vernoemd naar de Louis XVI-trofeeën boven de deuren. De schouw en het stucwerk zijn in Rococó-stijl. Een goed boek lezen of genieten van een drankje bij de open haard is uitzonderlijk gezellig. - www.decorenbloem.eu

  • The White Queen B&B, gelegen in het hart van Brugge, biedt stijlvolle accommodaties en een elegant design. The White Queen is een stedelijke Bed & Breakfast gelegen in het bruisende hart van Brugge. Dit 17e-eeuwse herenhuis combineert zijn betoverende interieur met de charme van de stad, wat jouw verblijf omtovert tot een romantische en heerlijke vakantie. De B&B bevindt zich vlakbij de markt en op loopafstand van de winkelstraten en alle toeristische bezienswaardigheden die Brugge te bieden heeft. Bij The White Queen bieden we verschillende kamers aan. Zo is er de Suite, een luxe tweepersoonskamer voorzien van een eigen badkamer, een regendouche en gratis toiletartikelen. Deze kamer beschikt ook over gratis WiFi, een minibar en ligt op een centrale locatie nabij parkeergelegenheid. Bovendien geniet je in de ochtend van een heerlijk buffetontbijt. Daarnaast hebben we de Blue Room, een andere luxe tweepersoonskamer. Ook deze kamer is uitgerust met een eigen badkamer, een regendouche en gratis toiletartikelen. WiFi is beschikbaar, en de centrale ligging zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk de stad kunt verkennen. Start de dag goed met een rijkelijk buffetontbijt en maak gebruik van de nabijgelegen parkeermogelijkheden. Sint-Jorisstraat 44, 8000 Brugge. Beleef de magie van Brugge vanuit het comfort van The White Queen. - www.thewhitequeen.be

  • Domein Leegendael, gelegen in Ruddervoorde, verwelkomt gasten in een idyllisch landgoed met luxe accommodaties en uitstekende voorzieningen. Het begin van de twintigste eeuw zag de oprichting van een prachtig domein dat nu bekend staat als B&B Domein Leegendael, gelegen in de omgeving van Brugge. Ondanks de jaren die voorbij zijn gegaan, heeft dit domein niets van zijn authentieke karakter verloren. Eigenaars Lieve en Hans hebben bij de renovatie van het kasteel zorgvuldig gewerkt om alle nostalgische elementen te behouden en te benadrukken. Het resultaat is een stijlvol kasteel, verscholen in een bosrijke omgeving en omringd door uitgestrekte, prachtige tuinen. B&B Domein Leegendael, volledig uitgerust als bed and breakfast, verwelkomt haar gasten in een van de zeven unieke kamers, waarvan drie als familiekamers dienen. Elke kamer biedt een privé badkamer en een betoverend uitzicht op de natuurrijke omgeving van het domein. Gasten kunnen 'sochtends genieten van een uitgebreid ontbijt in een nostalgische omgeving, compleet met een gezellige open haard. Dit maakt Domein Leegendael de perfecte plek voor wie op zoek is naar een rustgevend verblijf in een familiale sfeer. Ook voor de jongere gasten biedt het domein volop vertier met diverse speelmogelijkheden. De centrale ligging tussen twee snelwegen maakt het domein ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van andere plekken zoals de historische stad Gent, de Belgische kust en meer. Bovendien zullen fietsliefhebbers genieten van de diverse fietsroutes in de omgeving. Elke kamer is smaakvol ingericht en draagt een eigen uniek karakter. Ze zijn uitgerust met een eigen badkamer met bad en/of douche, wastafel en toilet, en bieden een prachtig uitzicht op de tuinen en het bos. Voorzieningen zoals televisie, zithoek, wekkerradio, gratis koffie- en theefaciliteiten en gratis WiFi-internettoegang zijn standaard in elke kamer. Ook roken is in geen van de kamers toegestaan. In een aparte ruimte is er een minibar met een assortiment aan heerlijke streekbieren en frisdrank. B&B Domein Leegendael, gelegen aan Kortrijksestraat 498, 8020 Oostkamp, is klaar om je te verwelkomen voor een onvergetelijk verblijf. -  www.domeinleegendael.be

  • Hoeve La Cascina zit verscholen in de groene Leievallei, die talloze Vlaamse schilders inspireerde. Deze prachtige boerderij is slechts een half uur rijden van de Belgische kust, Brugge en Gent, en biedt een idyllische uitvalsbasis voor uw verblijf. Het landschap nodigt u uit om te verkennen; talloze paden kronkelen door het gebied, perfect voor wandelingen of fietstochten. Misschien trekt u eropuit voor een boottocht langs de kronkelende rivier, een activiteit die zeker het hele gezin zal bekoren. Na een dag vol activiteiten in de buitenlucht kunt u terugkeren naar Hoeve La Cascina, waar u kunt kiezen uit tien elegante kamers, waaronder twee speciale wellness suites. Deze suites, de Wellness suite Oriental en de Wellness suite Garden of Eden, bieden beide een privétuin en een scala aan wellnessfaciliteiten. Hier kunt u zich laten verwennen met een sauna, een jacuzzi, of zelfs boek een massage of duomassage. In de Superior suite en Junior suite wordt u verwelkomd door ruime kamers die uitzicht bieden op de tuin en zijn uitgerust met alle comfort. Ontwaak in een dubbel bed, fris u op in een luxe badkamer en geniet van een kopje koffie uit de Nespresso-machine terwijl u zich voorbereidt op de dag. Begin uw dag met een stevig ontbijtbuffet waar lokale lekkernijen niet ontbreken. Voor liefhebbers van haute cuisine liggen er Michelin-sterrenrestaurants slechts een steenworp verder. Hoeve La Cascina is meer dan alleen een plek om te overnachten; het is ook een ideale locatie voor evenementen. Of het nu gaat om een bedrijfsvergadering, een verjaardagsfeest of een babyborrel, de ruimtes hier zijn uitermate geschikt. Bij Hoeve La Cascina, gelegen aan Lange Dreef 3 in 9870 Machelen-Zulte, wacht u een rustieke, actieve, ontspannende en gastronomische vakantie in een prachtig gerenoveerde hoeve. Het is een verborgen parel in het hart van België. www.hoevelacascina.be

  • Genyten, een Bed & Breakfast met pure charme, gelegen midden in de weilanden op de grens van Drongen en Landegem. De naam Nyte zegt het al: een B&B in zijn puurste vorm, kamer + ontbijt, maar dan wel op zijn luxueust. Deze idyllische B&B biedt twee luxueuze en volledig ingerichte gastenkamers, elk met een tweepersoonsbed. Er is een gemeenschappelijke ontbijtruimte, die ook perfect geschikt is voor wat kantoorwerk of een gezellig praatje. Beide kamers hebben privéterrassen en er is een gemeenschappelijke tuin die naadloos overgaat in de omliggende weilanden. Bij Genyten is er altijd koffie of thee beschikbaar, en iets zoets van het huis. Daarnaast biedt een honesty bar wijn, spumante en bier aan. Hier draait het allemaal om slapen, tot rust komen en genieten. Gelegen midden in de weilanden, dicht bij de snelweg en op fietsafstand van het centrum van Gent, biedt Genyten rust, privacy en weloverwogen comfort. Het is een ontspannende nachtstop voor reizigers op doortocht, maar ook een perfect weekendverblijf aan de rand van Gent. Een plek waar je tot rust komt. Geniet van de twee slaapkamers: Duende en Toska. Duende, ook wel de groene kamer genoemd, is de grootste kamer. Het heeft een oppervlakte van 25m² en biedt een volledig gesloten zuidzijde en een glazen gevel aan de noord- en westzijde. Het indrukwekkende terras biedt een magistraal uitzicht op de vijver en de achterliggende hooilanden. Met een tweepersoonsbed, sofa, bureau, TV, kleerkast, Wi-Fi, ruime inloopdouche, wastafel, apart toilet, vloerverwarming, extra verwarming en airco, biedt Duende alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Toska, de roze kamer, is kleiner met 16m², maar heeft een rechtstreekse verbinding met de ontbijtruimte. Een panoramisch schuifraam geeft toegang tot een privéterras met uitzicht op de vijver en de weilanden. Toska biedt dezelfde voorzieningen als Duende, waaronder een tweepersoonsbed, bureau, TV, kleerkast, Wi-Fi, ruime inloopdouche, wastafel, apart toilet, vloerverwarming, extra verwarming en airco. Als een unieke feature, kunnen Toska en Duende met elkaar verbonden worden, en zo vormen ze een klein vakantiehuis met twee slaapkamers. Of je nu op doorreis bent of een weekendje weg plant, Genyten biedt je een luxueuze en ontspannende ervaring.  - www.nyte.be

  • De Waterzooi: In het hart van het middeleeuwse Gent, met uitzicht op het iconische Gravensteen en de historische skyline, vinden we B&B De Waterzooi, een prachtig gerenoveerd 18e-eeuws pand. Hier ontvangen Kay & Christian hun gasten met open armen. Uw gastvrouw zorgt niet alleen voor een heerlijk ontbijt, maar deelt ook graag haar kennis over Gent, zijn pittoreske plekjes, musea, marktjes en bezienswaardigheden. En voor wie de stad eens vanuit een ander perspectief wil bekijken, is er de mogelijkheid om de sloep van de B&B te huren. Onder begeleiding van een skipper ontdek je zo de Gentse binnenstad en de idyllische randgemeenten vanaf het water. Op de eerste verdieping van B&B De Waterzooi bevindt zich de Farouche suite. Met 55m² aan ruimte, eiken vloeren en een apart salon biedt deze kamer een prachtig uitzicht op het St-Veerleplein en het Gravensteen. De slaapkamer, met terras dat uitgeeft op de binnentuin, beschikt over een queen-size, elektrisch verstelbaar Tempur bed en airconditioning. In de badkamer vind je een ligbad met regendouche en een haardroger, en er is een afzonderlijk toilet. Op de tweede verdieping ligt de Felix suite. Deze suite, eveneens 55m² groot, heeft zicht op zowel het Gravensteen als op de torens van het historische stadscentrum. Het salon baadt in prachtig licht en is de perfecte plek om in alle rust te genieten. Net zoals de Farouche suite, beschikt de Felix suite over een queen-size, elektrisch verstelbaar Tempur bed en airconditioning. De derde verdieping herbergt de Phara suite, een twee slaapkamer-duplex van 60m2 met een zonnig terras. De suite biedt een fantastisch uitzicht op de skyline van historisch Gent en het Gravensteen. De masterbedroom van de Phara suite bevindt zich op de duplex en heeft een queen-size Tempur bed. De tweede slaapkamer op de gelijkvloerse verdieping beschikt over een boxspring bed van 140cm breed. Naast de suites, beschikt B&B De Waterzooi ook over de Waterzooi Lodge. Dit charmante, 16e-eeuwse en prachtig gerenoveerde huisje biedt uitzicht op het Kasteel Gravensteen en is een absolute aanrader voor wie graag in het historische hart van Gent verblijft. De Lodge biedt overnachting voor maximaal twee personen en is voorzien van een rustige slaapkamer met terras, een queen-size boxspring bed, televisie en airco. Wat je keuze ook is, alle kamers in B&B De Waterzooi zijn uitgerust met moderne faciliteiten zoals flatscreen tv, wifi, dvd, bureau, muzieksysteem, koelkast, koffie- en theevoorzieningen. En met een lift en privéparkeergelegenheid is het comfort compleet. - www.dewaterzooi.be

  • De Meetjes: In B&B Meetje Verre kun je heerlijk logeren, ontbijten en ontspannen in de tuin te midden van de velden. Gasten kunnen genieten van een drankje in de gezellige gastenliving of op het zonnige terras. Deze plek is ideaal om tot rust te komen, te wandelen, te fietsen en de prachtige omgeving te verkennen. De naam 'Meetje Verre' is een verwijzing naar de overgrootmoeder, Emma Verweire, zoals ze werd genoemd door haar kleinkinderen. Ze woonde op de Landsdijk, dat voor hen 'ver' was van het dorpje Bassevelde. Landsdijk is een gehucht van Bassevelde dat iets meer afgelegen ligt, nabij Watervliet. In 1920 vertrokken Emma Verweire en haar man Emiel Vols naar New York met de SS Lapland vanuit Antwerpen. Ze reisden verder naar Sheffield, Illinois, waar Emiels broer Petrus al in 1912 was geëmigreerd. Voor 1930 keerden ze terug naar Bassevelde, waar hun dochter Irène Vols (mijn grootmoeder) werd geboren in 1930. In 1936 reisde het gezin opnieuw naar Amerika en vestigde zich in Moline. Irène maakte zes keer de overtocht. In 1949 keerde het gezin definitief terug naar België. In 1950 bouwden ze een kleine boerderij waar ik, als achterkleindochter, momenteel met mijn gezin woon. Vanaf 2015 zijn we begonnen met het verbouwen van de oude schuur en de woning, en zo is de B&B ontstaan. De B&B bevindt zich in de oude schuur achter onze woning. 'Meetje' verwijst ook naar het Meetjesland en 'Verre' naar het prachtige vergezicht. Ineke, is er de gastvrouw en samen met haar man Bjorn en zoon Nathan zorgen ze ervoor dat u een aangenaam verblijf heeft. Bij B&B Meetje Verre zijn er twee kamers beschikbaar. De Emma kamer is vernoemd naar mijn overgrootmoeder en biedt plaats aan maximaal 2 volwassenen en eventueel 2 kinderen. De kamer is voorzien van een comfortabel boxspring bed (180x200), een badkamer met inloop(regen)douche en toilet, een haardroger, handdoeken, washandjes, gratis koffie/thee/water op de kamer, een tv met digibox, wifi, een kluisje en een zetelbed voor maximaal 2 kinderen. De Irène kamer is vernoemd naar mijn grootmoeder en biedt plaats aan maximaal 2 volwassenen en eventueel 1 kind. Deze kamer heeft ook een comfortabel boxspring bed (180x200), een badkamer met ligbad (met douchewand) en toilet, een haardroger, handdoeken, washandjes, gratis koffie/thee/water op de kamer, een tv met digibox, wifi, een kluisje en een zetelbed voor maximaal 1 kind. Daarnaast kunnen gasten gebruikmaken van de ontbijtruimte, de zithoek, het terras en de tuin. Er is ook een honesty bar met frisdranken, water, (streek)bieren, cava en wijn. Bij B&B Meetje Verre staat gastvrijheid en comfort centraal, en we kijken ernaar uit om u te verwelkomen en uw verblijf onvergetelijk te maken. - www.meetjeverre.be

  • Fiertelmeers B&B bevindt zich aan de voet van De Hoogberg-Hotond, de hoogste helling van Vlaanderen, met een prachtig uitzicht op Kluisbergen en Ronse. De B&B beschikt over 5 unieke kamers en een eigen wellnessruimte, waar alle moderne gemakken aanwezig zijn. Gasten kunnen genieten van een gezellige ontbijtruimte met uitzicht op eeuwenoude bomen en een knus terras met een zwemspa en jacuzzi. Fiertelmeers is de ideale uitvalsbasis om de regio te verkennen, zowel te voet als met de fiets. Bovendien liggen kunststeden zoals Gent, Brugge, Doornik en kuststeden zoals Knokke en Oostende op slechts 40 minuten rijden, waardoor ze gemakkelijk te bezoeken zijn. Op loopafstand van het hotel zijn er verschillende heerlijke restaurants te vinden. Het centrum van Ronse ligt op slechts 1,5 kilometer afstand. De kamers in de B&B hebben elk hun eigen kenmerken: De Botanique Room heeft een messing bad met bloemmotieven en dierenaccenten, en brengt een vleugje natuurlijke sfeer. Gasten kunnen tegen een meerprijs genieten van de privé-wellness 'Le Chalet' gedurende 2 uur. De Naturelle Room biedt een lichte inrichting in witte kleuren, met marmer en natuurlijke elementen. De Petrol Room heeft petrolkleuren met gouden accenten, en brengt een krachtige en stijlvolle sfeer met zich mee. Gasten kunnen tegen een meerprijs gebruikmaken van de privé-wellness 'Le Chalet' en er is een ontbijt beschikbaar tegen een extra vergoeding, evenals de toeristenbelasting. Betaling hiervoor dient bij het uitchecken contant te worden voldaan. Gasten kunnen genieten van een vleugje Ibiza-sfeer. Ook hier is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de privé-wellness 'Le Chalet' tegen een meerprijs. Het ontbijt is niet inbegrepen, evenals de toeristenbelasting. Betaling hiervoor dient bij het uitchecken contant te worden voldaan. De Industrial Room combineert oude muren met zwart en oude glas-in-loodramen. Gasten kunnen tegen een meerprijs gebruikmaken van de privé-wellness 'Le Chalet' en er is een ontbijt beschikbaar tegen een extra vergoeding, evenals de toeristenbelasting. Betaling hiervoor dient bij het uitchecken contant te worden voldaan. De Velvet Pink Room biedt zachte roze kleuren met gouden accenten, en brengt een charmante en krachtige sfeer met zich mee. Ook hier is er de mogelijkheid om tegen een meerprijs gebruik te maken van de privé-wellness 'Le Chalet'. Het ontbijt is niet inbegrepen, evenals de toeristenbelasting. Betaling hiervoor dient bij het uitchecken contant te worden voldaan. Daarnaast is er ook de Villa Fiertelmeers, een luxe villa met 5 kamers, een openhaard, een woonkamer en luxe faciliteiten. Er is een afgesloten privéparkeerplaats voor 5 auto's, evenals een jacuzzi en zwemspa op het terras. Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, is er ook de mogelijkheid om te genieten van glamping in een luxe tent. De tent biedt comfort, een kingsize bed, een kledingrekje, een houten eettafel, een eigen douche en een eigen toilet. De Boutique B&B is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen verblijf en de prachtige omgeving te verkennen. - www.fiertelmeers.be

  • Villa des Raisins is een eigentijdse Bed and Breakfast gevestigd in een prachtig 19e-eeuws gebouw. Met oog voor detail is dit pand volledig gerenoveerd met behoud van de authentieke materialen, waardoor het een unieke mix van geschiedenis en modern comfort biedt. De locatie van de villa is ideaal gelegen in Kortrijk, met gratis parkeergelegenheid in de omgeving. Vanuit hier kunt u gemakkelijk het betoverende oude stadscentrum van Brugge verkennen, maar ook de kust, andere charmante Vlaamse steden en de prachtige omgeving van Brugge ontdekken. De villa beschikt over drie prachtige kamers, waaronder een suite, die allemaal zijn ontworpen met oog voor detail en comfort. Elke kamer is voorzien van een moderne eigen badkamer, airconditioning, een LED-televisie, minibar en kluis om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Carine en Geert, de gastheren van Villa des Raisins, hechten grote waarde aan gastvrijheid en zullen er alles aan doen om uw verblijf in Brugge extra bijzonder te maken. U kunt bij hen terecht voor advies en aanbevelingen over culinaire hoogstandjes, culturele bezienswaardigheden en het dagelijkse leven in Brugge. Een van de prachtige kamers die Villa des Raisins biedt, is de Côtes de Provence-kamer. Deze kamer is smaakvol ingericht in Provençaalse stijl en biedt uitzicht op de stad. U zult genieten van voorzieningen zoals een minibar, douche, kluisje, televisie, airconditioning, balkon, toilet, badkamer, kabeltelevisie, koffie- en theefaciliteiten, en een haardroger. - www.villadesraisins.be

  • Landgoed Altenbroek is een betoverende kasteel-boerderij gelegen in het prachtige Limburg. Dit luxe verblijf biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een serene omgeving te midden van adembenemende natuur. Zodra u de oprijlaan van Landgoed Altenbroek oprijdt, wordt u omgeven door rust en ruimte. Word wakker met het meest spectaculaire uitzicht op het Voerengebied en voel u meteen thuis in de tijdloze elegantie en ingetogen luxe van onze kasteelhoeve, die dateert uit de 14e eeuw. Het uitgestrekte Landgoed Altenbroek biedt een overvloed aan prachtige natuur om van te genieten. Proef het water uit onze eigen waterbronnen en verblijf in de parel van de Voerstreek. De 43 unieke kamers en suites van Landgoed Altenbroek laten u wegdromen en zorgen ervoor dat u ontspannen ontwaakt in deze prachtige omgeving. Geniet van het adembenemende uitzicht op de vijver tijdens een uitgebreid ontbijt of neem een pauze tijdens uw natuurwandeling op ons zonnige terras, terwijl u geniet van een heerlijke lunch. 'sAvonds kunt u uw dag perfect afsluiten met een culinair diner in ons fine-dining restaurant. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag en biedt u een unieke gastronomische beleving. Het Landgoed Altenbroek staat bekend om zijn rijke historie. Hoewel de vroegste geschiedenis van het landgoed onbekend is, komt de naam voor het eerst naar voren rond het jaar 1300. De oorspronkelijke eigenaar en reden van bouw blijven echter een mysterie. Of u nu op zoek bent naar een luxueus landgoedhotel voor een fabelachtige overnachting in een luxe kamer of suite, Landgoed Altenbroek voldoet aan al uw wensen. Het landgoed biedt rust, prachtige natuur en alle faciliteiten om uw verblijf zo ontspannen mogelijk te maken. Altenbroek is een prachtig landgoedhotel gelegen op een terrein van 20 hectare. Het hotel bevindt zich direct aan een van de drie vijvers die het landgoed rijk is. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw, is het landgoed een bron van trots. Zodra u het terrein betreedt, zult u de stilte en ruimte ervaren die Landgoed Altenbroek te bieden heeft. Logeer op Landgoed Altenbroek en kom volledig tot rust. Het landgoed maakt deel uit van een stiltegebied, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over geluidsoverlast van drukke wegen. U zult ontspannen wakker worden en volop kunnen genieten van de dag, omringd door de prachtige natuur en avontuurlijke mogelijkheden. Gelegen in de Voerstreek in België, is deze regio zeer centraal gelegen en ideaal voor prachtige wandel- en fietstochten. Dankzij de centrale ligging is een verblijf op het landgoed perfect voor een actief weekend. Op het landgoed bevindt zich tevens ons luxe restaurant met terras aan de binnenkoer. Hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. Kom culinair genieten van ons à la carte menu of kies voor een seizoensgebonden menu. Ook voor een ontspannen borrel na een mooie, zonnige dag in de omgeving bent u van harte welkom in ons restaurant. Landgoed Altenbroek verwelkomt u graag op dit prachtige landgoed, waar luxe en ontspanning samenkomen in een betoverende omgeving.  - www.altenbroek.com

  • Indrani Lodge is een idyllische boerderij in de buurt van Genappe, waar gasten kunnen genieten van rust en sereniteit in een landelijke omgeving. Indrani Lodge, is een oase van rust en ontspanning midden in de adembenemende natuur van Waals Brabant. Het ecologische hotel, een prachtig gerenoveerde middeleeuwse boerderij, biedt luxe zonder pretenties, ideaal voor een welverdiende pauze van het hectische dagelijkse leven. Het hotel beschikt over 12 uniek ingerichte kamers, allemaal met een eigen badkamer voor uw comfort. Ze zijn onderverdeeld in vijf verschillende categorieën, van klein tot XXL, waardoor altijd aan uw persoonlijke behoeften wordt voldaan. Elk detail is zorgvuldig doordacht om u een ontspannen en verfrissende nachtrust te bieden. Geniet van een overheerlijke maaltijd, bereid door onze chef-kok Sebath Capela. De keuken is niet alleen verfijnd en smaakvol, maar ook duurzaam. 75% van de ingrediënten die op uw bord terechtkomen komen van minder dan 150 meter verderop. In feite verbouwen ze hun eigen groenten en fruit volgens permacultuurprincipes, wat de inzet voor de 'van boerderij tot tafel'-beweging onderstreept. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag, zowel 'smiddags als 'savonds. Begin uw dag met een verkwikkende yogasessie in ons studio, geleid door een van de negen deskundige instructeurs. De yoga is bedoeld om gezond, leuk, toegankelijk en therapeutisch te zijn, waardoor u zich sterker, flexibeler en energieker voelt en beter bestand bent tegen dagelijkse stress. De  lessen zijn elke dag van de week open voor iedereen. Verwen uzelf met een volledige ervaring bij Indrani Lodge. Men biedt verschillende pakketten aan, zoals 'Eat & Sleep', 'Sleep & Snack', en 'Sleep & Chill'. Elk pakket combineert een verblijf in de kamer van uw keuze met andere heerlijke ervaringen, zoals een viergangendiner, een zelfgemaakt ontbijt, een wellnessmassage, of een yogales. Indrani Lodge is ook trots op zijn prachtige tuin en zwembad. Ze gebruiken een groot deel van hun 4-hectare terrein om ingrediënten te kweken voor het restaurant. De tuin en boomgaard bieden een overvloed aan verse kruiden, ongewone bloemen, sappige appels en een variëteit aan rode vruchten. Bovendien is ons zwembad, dat zich in een oude schuur bevindt, koolstofvrij verwarmd tot 29 graden dankzij zonne-energie en geothermie. Het is exclusief toegankelijk voor hotelgasten. - www.indranilodge.com

  • Gut Stangs is een prachtige B&B in Eynatten, waar gasten worden verwend met comfortabele kamers en gastvrijheid in een rustige omgeving. Bij Gut Stangs kunt u genieten van landelijke rust zonder wekker. De 10 slaapkamers zijn allemaal zo ingericht dat misschien alleen de geur van het ontbijt u uit bed kan lokken. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche of bad. De bedden zijn opgemaakt, en schone hand- en badhanddoeken liggen altijd voor u klaar. Het ontbijt met regionale producten is de ideale start van uw dag. Kaas van de nabijgelegen kaasmakerij Göhltaler, eieren van biologisch gehouden kippen en originele Montenauer-ham zijn vaste onderdelen. 'S Middags en 'savonds kunt u te voet restaurants bereiken die traditionele, internationale of verfijnde Frans-Belgische gerechten serveren. U kunt op elk moment in onze keuken terecht voor koffie en thee. 
    Bij Gut Stangs is er ruimte voor gezellig samenzijn. De open architectuur biedt ruimte voor interactie, terwijl het terras en de tuin zonovergoten zijn. De ruime tuin biedt ook afgelegen plekken om te lezen en te ontspannen. In de tuin van Gut Stangs kunt u niet alleen op zonnige dagen genieten, maar ook bij regen, sneeuw en zelfs maanlicht. Sauna en hotpot bieden u de mogelijkheid om te ontspannen na een fietstocht of een wandeling. U vergeet uw vermoeide benen in een oogwenk en droomt misschien al van uw volgende avontuur. Vanaf Gut Stangs bent u binnen enkele minuten op de langste RAVeL-fietsroute van Europa, de Vennbahn, die u de mogelijkheid biedt om de Eifel en Venn comfortabel met de fiets te verkennen. Wandelaars en mountainbikers vinden talloze charmante paden, zoals de kasteelroute door het Oost-Belgische grenslandschap. In de grote, beveiligde fietsenstalling staan ook laadstations en gereedschap voor uw gebruik.- www.gutstangs-bb.com

  • Hof Anghereel is een charmante B&B in Appelterre-Eichem, waar gasten kunnen genieten van een rustig en ontspannen verblijf in een prachtige omgeving.  Verscholen tussen het dorp en de rivier de Dender, omringd door hagen en bemoste muren, ontvouwt het statige Hof Anghereel zich te midden van zijn uitgestrekte, oude siertuin. Het pand, ooit een adellijk verblijf, transformeerde door de eeuwen heen van pachthoeve tot landhuis, met een geschiedenis die in elk hoekje tastbaar is. Zodra men de toegangspoort sluit, omarmt een rustgevende stilte de bezoeker. Of het nu gaat om vakanties, zakenreizen, speciale gelegenheden, een sportieve uitdaging zoals de Ronde of de Muur, of simpelweg de behoefte aan rust en ontspanning, Hof Anghereel biedt een authentieke en sfeervolle omgeving waar genieten centraal staat. Wat ooit een buitenverblijf was in de vorige eeuw, is nu getransformeerd tot een comfortabele bed & breakfast, gevestigd in het bijgebouw dat volledig door de tuin wordt omringd. Het pand biedt accommodatie voor 7 tot 8 personen, met drie kamers en gezellige gemeenschappelijke ruimtes te midden van idyllisch groen. Bij de verbouwing was het doel om de ziel van de oude schuur te behouden, waarbij waardevolle historische elementen met respect werden behandeld. De inrichting is zorgvuldig samengesteld met objecten en meubels gevonden op rommelmarkten, in vintagewinkels en op veilingen, resulterend in een verfijnd geheel dat door iedereen gewaardeerd wordt. Voor het comfort van de gasten zijn ruime kamers met eigen badkamer voorzien. Gasten kunnen ook genieten van de stijlvolle leefruimte, de knusse leeshoek, of zelfs de piano bespelen. Het ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtruimte of, bij mooi weer, in de tuin. De kamers variëren in grootte en kenmerken. De benedenkamer is ideaal voor gasten die minder goed ter been zijn en biedt directe toegang tot de tuin met drie eenpersoonsbedden die naar wens kunnen worden samengevoegd. Een van de bovenkamers, met een tweepersoonsbed, biedt een schitterend, weids uitzicht op de Dendervallei. De andere bovenkamer heeft eveneens een tweepersoonsbed en biedt uitzicht op een prachtige beuk. Er is ook een schrijftafel beschikbaar voor het schrijven van inspiratie of het versturen van postkaarten. Het Hof Anghereel bed & breakfast, gelegen in 't Angereelstraat 104, 9400 Appelterre-Eichem, is een verhaal dat wacht om ontdekt te worden. - www.hofanghereel.be.

  • Mas Isa is een luxe B&B in Nieuwerkerken, waar gasten kunnen genieten van een stijlvol verblijf en persoonlijke aandacht. Mas Isa, een luxueus charmeverblijf genesteld in de natuurlijke pracht van Haspengouw, is de plek waar gastvrijheid en karakter elkaar ontmoeten. Dit sfeervolle landhuis, onder leiding van Isabelle Thoelen, ontvangt zowel gezinnen, koppels als professionals. Zij biedt haar gasten de mogelijkheid om zich te laten onderdompelen in een sfeer van rust, ontspanning en gezelligheid. De omgeving van Mas Isa, met zijn mix van cultuur, natuur, ontspanning en gastronomie, biedt alle elementen om even volledig tot rust te komen. Daarnaast dient het landhuis ook als een authentieke en inspirerende locatie voor het organiseren van vergaderingen en workshops. Mas Isa bestaat uit twee vleugels en biedt op zijn 234 vierkante meter een atmosfeer van sfeer, luxe en comfort. Er zijn drie formules beschikbaar voor gasten om uit te kiezen, aangepast aan de grootte van de groep en hun specifieke wensen. De complete Mas Isa accommodatie is ideaal voor groepen tot acht personen, met vier slaapkamers, elk met een eigen badkamer. Daarnaast zijn er de linker- en rechtervleugel van Mas Isa, die respectievelijk plaats bieden aan maximaal zes en twee personen, elk met hun eigen slaapkamers en badkamers. Mas Isa staat synoniem voor stijlvol logeren, vergaderen of opleiden in een klassevol Limburgs vakantieverblijf. Het charmeverblijf is gelegen in Nieuwerkerken (Wijer), een charmant dorp dat zich op een steenworp afstand bevindt van steden als Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren, Genk, Luik en Maastricht. Zowel particulieren als professionals zullen zich hier thuis voelen, te midden van een groene omgeving vol bloesems, paarden, herten en schapen. Naast het dienen als een prachtige logeerplek, is Mas Isa ook de thuisbasis van Mas Lingua, het taleninstituut van Isabelle Thoelen. Gasten die hun kennis van het Frans, Duits of Nederlands willen vergroten, kunnen dit doen in een motiverende en charmante setting. Hier kunnen ze een taaltraining volgen, die perfect kan worden gecombineerd met een verblijf in Mas Isa, zodat leren en ontspannen hand in hand gaan. Bij Mas Isa zijn gasten niet zomaar bezoekers, maar worden ze als familie ontvangen. Het welkomstpakket met koffie, thee en lekkernijen staat altijd klaar, zodat je verblijf vanaf het eerste moment voelt als thuiskomen. - www.masisa.be

  • De Witte Merel Deluxe, gelegen in Tessenderlo, verwelkomt gasten in een prachtig pand met luxe kamers en een ontspannen sfeer. Vakantievilla De Witte Merel, waar de deur altijd open staat voor jou, je familie en vrienden. Deze sfeervolle vakantiewoning is gesitueerd vlakbij de prachtige Paalse Plas, een perfecte locatie voor een vriendenweekend of familiereünie. Hier kunnen tot wel 16 gasten genieten van een onvergetelijke vakantie. Als je op zoek bent naar een unieke accommodatie voor een speciale gelegenheid, dan is Vakantievilla De Witte Merel in Paal precies wat je zoekt. Wij ontvangen je graag en zorgen ervoor dat je verblijf onvergetelijk wordt. Gelegen aan de Paalse Plas en de Millenniumgolf, is onze villa de ideale uitvalsbasis voor tal van leuke uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld Be Mine in Beringen, verken de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving, of ervaar de adrenaline op het circuit van Zolder. In de villa zelf hebben we ruimte voor 12 gasten, terwijl in de twee glamping tipi'sbuiten nog eens 4 gasten kunnen overnachten. Let op, de tipi'szijn alleen beschikbaar in de zomermaanden, vanaf Pasen tot eind september. De ruime kamers, waarvan er drie een eigen terras en privébadkamer hebben, bieden alle comfort voor een aangenaam verblijf. Ontspan en kom tot rust in het zwembad, de barrelsauna of jacuzzi. Geniet van de rust en de ruimte, en natuurlijk van elkaars gezelschap. En wees gerust, ook je trouwe viervoeter is van harte welkom. De tuin is volledig omheind, zodat honden veilig buiten kunnen spelen. Vakantievilla De Witte Merel bevindt zich aan de Tessenderlosesteenweg 224, 3583 Paal. - www.dewittemerel.com

  • Cimbarsaca, gelegen in Semmerzake, biedt een rustig toevluchtsoord met prachtige kamers en een gastvrije sfeer. Gelegen waar de Schelde haar weg kronkelt en de Ardennen overgaan in het Vlaamse landschap, vind je Cimbarsaca, een uitgelezen hotspot voor wie de Vlaamse Ardennen te voet of per fiets wil verkennen. Vanuit hier zijn de historische steden Gent, Oudenaarde, Kortrijk en Brugge, met hun talrijke bezienswaardigheden, gemakkelijk te bereiken. Zelfs Flanders Expo Gent en de Xpo-hallen van Kortrijk liggen slechts 20 tot 30 minuten rijden verderop. Cimbarsaca is niet zomaar een Bed & Breakfast. Het is een plek waar traditie en moderne gastvrijheid samenkomen. De naam Cimbarsaca verwijst naar de oude Karolingische benaming voor Semmerzake en de B&B zelf is gehuisvest in de voormalige burgemeesterswoning, daterend uit 1876. Hier woonden zowel de grootvader als de vader van de huidige eigenaar, beide ooit burgemeester van Semmerzake. De vier kamers, elk met een mezzanine, stralen een warme, ingetogen elegantie uit, gekleed in sobere tinten zoals elegant grijs en roombeige, afgewerkt met helderwit beddengoed. De comfortabele bedden zorgen voor een hemelse nachtrust en als welkomstgeschenk vind je een flesje Roomer, een huisaperitief. Het ontbijt is uitgebreid en vol met heerlijke, hartige en zoete lekkernijen. In Cimbarsaca waarderen we het belang van een goed bed en een verkwikkende douche in elke hotelkamer. Toch streven we naar meer. De kamers zijn licht en luchtig ingericht, met houten vloeren en een elegant, neutraal kleurenpalet, beddengoed dat uitnodigt tot diepe slaap en een minibar vol met streekbieren en andere versnaperingen. Mineraalwater is altijd bij de prijs inbegrepen. De ontbijtruimte, altijd het hart van het huis geweest, biedt een gezellige sfeer waar je 'smorgens bij de haard kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Bij mooi weer serveren we graag het ontbijt op het terras, met uitzicht op de intieme landschapstuin. Niet alleen gasten kunnen genieten van het heerlijke ontbijt. Op zondagen is Cimbarsaca ook open voor niet-gasten die willen genieten van een feestelijk ontbijt, dat recentelijk werd uitgeroepen tot een van de zes beste in de provincie Oost-Vlaanderen! Je vindt Cimbarsaca in de Dorpstraat 39, 9890 Semmerzake. Een plek waar we je met liefde en passie verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring. - www.cimbarsaca.be

  • L'Ardenne Autrement is een unieke accommodatie in La Roche-en-Ardenne, waar gasten kunnen genieten van een bijzondere ervaring in de prachtige Ardennen. In de magische omgeving van La Roche-en-Ardenne, gelegen op Hives 23 E, vind je L'Ardenne Autrement. Deze luxe bed & breakfast is een uitstekende keuze voor wie de betoverende schoonheid van de Ardennen op een andere manier wil ervaren. Slechts vier kilometer van de idyllische stad La Roche-en-Ardenne en op een dertigtal kilometers van Durbuy en Bastogne, biedt L'Ardenne Autrement de perfecte locatie voor een verkenningstocht door deze unieke regio. De vijf comfortabele gastenkamers nodigen uit tot ontspanning en rust, en bieden bovendien een uitzonderlijke service. Op het terrein kunnen gasten genieten van een gratis wellnessruimte. Twee kamers hebben zelfs het privilege van een eigen jacuzzi op het terras, voor een extra vleugje luxe en ontspanning. Eén van de parels van de accommodatie is de 'Les 4 Saisons' suite, uitgerust met een privé jacuzzi. Met een oppervlakte van 47m², exclusief terras, en een capaciteit voor vier personen, biedt deze suite een onvergelijkbare ervaring. De kingsize bed, de comfortabele bank, de minibar, de kluis en de smart-tv dragen bij aan een verblijf vol comfort. De badkamer is voorzien van een Italiaanse douche, een bad met zicht op een televisie en een dubbele wastafel, wat het gevoel van luxe nog versterkt. Eigenaars Serge, Virginie en Benoît, hebben hun passie voor de Ardennen en de lokale keuken weten te vertalen in een unieke ervaring voor hun gasten. L'Ardenne Autrement combineert de warmte en persoonlijkheid van een bed & breakfast met de uitmuntende service van een hotel. Door hun liefde voor koken delen zij met de gasten een uniek en bijzonder culinair moment. Zij streven ernaar om hun gasten een rustgevend verblijf aan te bieden, waar comfort, welzijn en service hand in hand gaan. Bij L'Ardenne Autrement krijg je de kans om de Ardennen op een unieke manier te ervaren, omringd door luxe en comfort. Elk van de vijf kamers biedt een andere sfeer, zorgvuldig samengesteld om een onvergetelijk en uniek verblijf te garanderen. Of je nu kiest voor de 'Les 4 Saisons' suite met privé jacuzzi of één van de andere kamers, je zult ongetwijfeld genieten van de rust en ontspanning die deze locatie te bieden heeft. -  www.lardenneautrement.be


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...