Mandarin Oriental kondigt zijn eerste bergresort aan in Cortina, Italië

Mandarin Oriental Hotel Group heeft een beheersovereenkomst voor lange termijn ondertekend met Attestor Limited om het historische Hotel Cristallo in Cortina d'Ampezzo, Italië, te hernoemen en te beheren. Het pand zal een grondige renovatie ondergaan na sluiting in het tweede kwartaal van 2023 en heropening als Mandarin Oriental resort in de zomer van 2025, voorafgaand aan de Olympische Winterspelen Milaan-Cortina.

Mandarin Oriental Cristallo, Cortina wordt het eerste alpine resort van de Groep en breidt de aanwezigheid van Mandarin Oriental verder uit in Italië. De accommodatie ligt boven het meest erkende bergdorp in de Dolomieten, op korte loopafstand van Cortina d'Ampezzo, bekend als de 'Koningin van de Dolomieten', met vele bekroonde restaurants, luxe merkboetieks en lokale kunst en kunstnijverheid.

De luchthaven Venetië Marco Polo is met de auto in anderhalf uur te bereiken. Hotel Cristallo werd in 1901 in art-nouveaustijl gebouwd door de familie Menardi en was in de jaren dertig een populaire skibestemming voor de Europese culturele elite. Na de Olympische Spelen van 1956 ging het hotel zijn gouden tijdperk”in als een bekende skibestemming, met royals en beroemdheden, waaronder Peter Sellers, Frank Sinatra, Saul Bellow en Vladimir Nabokov.

Het heeft als decor gediend voor een aantal bekroonde films en heeft zijn historische charme behouden als een groots hotel uit het begin van de 20e eeuw. In 2021 werd het onroerend goed verworven door fondsen beheerd door Attestor Limited, die ook eigenaar is van Mandarin Oriental, Lago di Como.

Hotel Cristallo zal een grondige renovatie ondergaan, waaronder een nieuwe uitbreiding, gecreëerd door de bekroonde architecten Herzog en DeMeuron. Bij heropening beschikt het hotel over 83 kamers, waarvan vele met balkon, waaronder 30 ruime suites met prachtig uitzicht op de Dolomieten. Het resort zal ook beschikken over een scala aan restaurants en bars, flexibele ruimtes voor entertainment en evenementen, evenals een uitgebreide spa- en wellnessfaciliteit, waaronder een zwembad dat van binnen naar buiten het gebouw doorkruist.

Het resort biedt een schilderachtige achtergrond van waaruit u kunt genieten van een breed scala aan ervaringen, van skiën tot golfen, langlaufen en wandelen, tennis, schaatsen, bergbeklimmen en een kinderclub die is uitgerust om aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen te voldoen.

Dankzij een uitgebreide investering in kunstmatige sneeuwsystemen behoren de Dolomieten tot de weinige Alpenresorts met gegarandeerde sneeuw gedurende het hele seizoen en beschikken ze over 1.200 kilometer aan onderling verbonden pistes.

We zijn verheugd om het merk Mandarin Oriental naar de schoonheid van de Dolomieten te brengen, dat al lang een favoriete bestemming is voor skiërs en avonturiers en ongetwijfeld fans van Mandarin Oriental zal aanspreken die van alpine activiteiten houden. We kijken ernaar uit om de voorbeeldige service van de Groep aan het resort te leveren en om samen te werken met onze partners uit het Comomeer om nog een exclusief pand te creëren in een van de belangrijkste regio's van Italië, aldus James Riley, Group Chief Executive van Mandarin Oriental Hotel Group.

We zijn verheugd om dit beroemde pand in zijn oude glorie te herstellen voorafgaand aan de Olympische Winterspelen Milano-Cortina 2026, terwijl we ook een uniek gevoel van moderne luxe creëren voor internationale reizigers. Na onze succesvolle samenwerking aan het Comomeer, zijn we verheugd om een iconische Italiaanse troef toe te voegen aan onze samenwerking met Mandarin Oriental en kijken we ernaar uit om een bezienswaardigheid in de Alpen te creëren, aldus David Alhadeff, Partner, Attestor Limited.

Attestor Limited is een in Londen gevestigde waardegerichte beleggingsbeheerder. Het is een groenblijvend investeringsfonds dat kapitaal beheert namens een beperkt aantal investeerders, voornamelijk bestaande uit Amerikaanse universitaire schenkingen en grote Europese en Amerikaanse family offices.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...