IHG introduceert het wereldberoemde InterContinental luxemerk in Penang Glowing Bay

IHG introduceert het wereldberoemde InterContinental luxemerk in Penang Glowing Bay

Bij InterContinental Penang Resort staat duurzaamheid centraal en zal de meest exclusieve badplaatsbestemming van Penang nieuw leven inblazen IHG Hotels & Resorts (IHG), een van 's werelds toonaangevende hotelbedrijven, kondigt met trots de ondertekening aan van InterContinental Penang Resort, in samenwerking met THR Hotel (Penang) Sdn Bhd, een dochteronderneming van een vooraanstaande Maleisische hoteleigenaar, Tradewinds Corporation Berhad (Tradewinds Corp).

Door de samenwerking zal IHG haar Luxury & Lifestyle-portfolio in Maleisië uitbreiden door het voormalige Penang Mutiara Beach Resort in Teluk Bahang om te vormen tot een luxe strandresort met het IHG-merk. Echt nostalgisch en meeslepend, het resort zal een toevluchtsoord creëren voor koppels en gezinnen, terwijl het luxe strandtoerisme voor Penang opnieuw wordt gedefinieerd. Het InterContinental Penang Resort, dat in 2025 wordt geopend, verwelkomt gasten in de Glowing Bay van Penang in Teluk Bahang, waar ze kunnen ontspannen in een tropisch strandreservaat te midden van de biodiverse flora en fauna.

Met het Teluk Bahang Fishing Village, Penang National Park en de Penang Tropical Spice Garden als directe buren, kunnen gasten ook genieten van een onbelemmerd uitzicht op de Straat van Malakka met witte zandstranden, helder smaragdgroen water en een achtergrond van weelderige bergachtige bossen voor een onvergetelijke ervaring. Serena Lim, Vice President, Development, South East Asia and Korea, IHG zei: “We kunnen niet wachten om met InterContinental Penang Resort het eerste en grootste internationale luxehotelmerk ter wereld naar de op een na grootste stad van Maleisië te brengen.

Penang is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur en heeft een sterke vraag naar vrijetijds- en zakenreizen, gestimuleerd door de recente heropening van de grens en het beëindigen van reisbeperkingen. We willen de beste resortbestemming in Penang creëren, het aantrekkelijk maken voor alle soorten gasten en de merkaanwezigheid van IHG in Maleisië in het luxesegment verder versterken. “Tradewinds Corp is voor ons de perfecte partner om het merk InterContinental in Penang te introduceren.

Nadat we eerder met Tradewinds Corp hebben gewerkt aan een aantal eigendommen in Azië, zijn we echt verheugd om met hen terug te keren naar dit vlaggenschipresort. We weten dat ze net zo toegewijd zijn als wij om een ​​positieve impact te hebben op onze gemeenschappen, en ons gezamenlijke doel is ervoor te zorgen dat dit project nieuwe economische kansen biedt en veel meer reizigers aanmoedigt om deze prachtige bestemming te bezoeken.”

Muhammad Zainal Ashikin, Managing Director & Group Chief Executive Officer, Tradewinds Corp zei: “Teluk Bahang neemt een speciale plaats in voor ons, en daarmee voor het voormalige bekroonde Mutiara Penang Resort. Als zodanig hebben we de tijd genomen om de revitalisering ervan echt te plannen, waaronder heel voorzichtig zijn om de perfecte partner te vinden die onze visie deelt voor deze geweldige locatie en de wedergeboorte van deze grand dame. We wilden een merk introduceren dat de natuur, cultuur en het erfgoed van het gebied net zo hoog in het vaandel heeft staan ​​als wij, en ik ben verheugd te kunnen zeggen dat IHG de enige keuze voor ons was vanwege zijn bewezen staat van dienst in het realiseren van doordachte luxe bestemmingsconcepten op diverse locaties over de hele wereld.”

Het InterContinental Penang Resort, op 30 minuten rijden van het centrum van Georgetown, beschikt over 355 kamers en suites, maximaal drie slaapkamers en een privé-enclave van zes villa's voor gasten die op zoek zijn naar een werkelijk meeslepend verblijf in de natuur. De verblijfservaring wordt aangevuld met een holistisch wellnessdorp met 10 behandelvilla's, een yogastudio en een ontspanningspaviljoen, allemaal in een ontwikkeling omringd door prachtige Angsana-bomen die tijdens het bouwproces zorgvuldig zullen worden bewaard en beschermd. Het hotel zal een breed scala aan gasten aantrekken, van gezinnen en 'bleisure'-reizigers tot mensen die bruiloften en evenementen bijwonen.

Faciliteiten omvatten drie zwembaden (waaronder een kinderbad), vijf restaurants en bars, 1.000 vierkante meter vergader- en evenementenruimte (inclusief een glazen tent en een eigen gazon voor tuinhuwelijken en speciale gelegenheden), en de wereldberoemde Club InterContinental Lounge van het merk met uitzicht op de Straat van Malakka. De opname van een holistische wellnesscomponent in het resort is perfect afgestemd op de groeiende trend op het gebied van wellnessreizen1. Reizigers die lange perioden van isolatie hebben meegemaakt, evalueren hun persoonlijke prioriteiten opnieuw en geven de voorkeur aan bestemmingen die mogelijkheden bieden om hun fysieke, mentale en spirituele gezondheid te verbeteren.

Volgens een statistiek van de Wellness Tourism Industry zal de wereldwijde markt voor wellnesstoerisme naar verwachting in 2022 meer dan 900 miljard dollar bedragen. InterContinental Penang Resort wordt het tweede InterContinental-hotel in Maleisië (na InterContinental Kuala Lumpur) en brengt IHG samen terug naar Penang met het aanstaande Holiday Inn & Suites Penang Prai. In Maleisië heeft IHG momenteel zes hotels van drie merken: InterContinental, Holiday Inn en Holiday Inn Express.