Hotel Eden Rome - een tijdloos toevluchtsoord van luxe en comfort

Het idyllisch gelegen Hotel Eden Rome, gevestigd tussen de weelderige Borghese-tuinen en de chique Via Veneto, straalt rust en kalmte uit en bevindt zich op slechts een steenworp afstand van de meeste opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad. Sinds de opening in 1889 heeft Hotel Eden de rol vervuld van een thuis ver van huis voor beroemdheden, aristocraten en de meest veeleisende reizigers. Ook de lokale bevolking was vaak te gast, waardoor het hotel een tijdloze reputatie en opperste wenselijkheid heeft opgebouwd.

Na overname door de Dorchester Collection onderging het hotel uitgebreide renovaties en zorgvuldige restauratiewerkzaamheden, waardoor het zijn pracht en prestige herwon. Sinds de heropening in 2017 heeft Hotel Eden terecht de reputatie verworven van een van de meest luxueuze hotels in de stad, met een uitstekend culinair aanbod, sublieme accommodaties, een luxueuze boetiek Spa en een verfijnde bar.

Het interieurontwerp is van de hand van Bruno Moinard, een veelzijdige architect, scenograaf, ontwerper, tekenaar en schilder. Hij heeft gewerkt aan prominente projecten voor musea, tentoonstellingen en luxe boetieks, waaronder Cartier. De kamers en suites zijn ruim, met een subtiele balans tussen ingetogen en strak, waarbij het comfort en de functionaliteit uitmuntend zijn. Geluidsisolatie, hoge waterdruk en een stille airconditioning behoren slechts tot de 'basics' van Hotel Eden.

De renovaties resulteerden in een reductie van het aantal kamers en suites, om meer ruimte te bieden en vier nieuwe signature suites te creëren. De essentie van Rome is in elk detail verweven, van het Italiaanse design en meubilair tot de pauwenhoofdborden en de prachtige handgeblazen Murano-glaslampenkappen. De zorgvuldig gebeeldhouwde marmeren receptie- en conciërgebalies zijn geïnspireerd op het altaar van vrede in het Romeinse Ara Pacis-museum, en de dramatische zwart-witte vloer is een moderne interpretatie van de oude Romeinse vloer van het Pantheon.

De badkamers zijn spectaculair, met als sleutel de ontdekking van een bijzonder Statuario-marmer dat door de juiste verlichting sprankelt. Enkele badkamers beschikken over natuurlijk licht. De voorzieningen zijn afkomstig van het Italiaanse schoonheidsmerk Ortigia, met een geur die je bijblijft. De bedden van Vispring, gecombineerd met het fijnste Italiaanse linnen, zorgen voor een ongeëvenaarde slaapervaring.

Hotel Eden pronkt met enkele van de meest indrukwekkende dakterrassen en restaurants (La Terrazza en Il Giardino Ristorante) in de stad, die een onbelemmerd en pittoresk uitzicht op de stad bieden. Deze zijn vakkundig ontworpen door Patrick Jouin en Sanjit Manku, en zijn sinds de heropening in 2017 onberispelijk relevant gebleven. Il Giardino Ristorante, met zijn ontspannen en informele sfeer, staat bekend als dé plek voor moderne Italiaanse gerechten en beschikt over een zalig terras.

La Terrazza, onder leiding van chef-kok Fabio Ciervo, heeft zijn reputatie verdiend door het serveren van gerechten die een innovatieve draai geven aan traditionele Italiaanse klassiekers. Zijn signatuurgerechten omvatten een vernieuwde versie van de traditionele cacio e pepe pasta, met Madagascar peper en rozenparfum, en zijn stracotto di manzo, een heerlijk langzaam gekookt rundvlees dat je sprakeloos achterlaat. De Il Giardino Bar, een hedendaagse cocktailbar, streeft ernaar het nieuwe trefpunt te worden voor de Romeinse aperitiefscène, met Ciervo'sunieke cicchetti (vingerhapjes) en verbluffende drankjes. Beide eetgelegenheden trekken een aanzienlijk aantal lokale klanten aan, wat zorgt voor een ideale mix van hotelgasten en niet-verblijvende gasten.

Meer dan het spectaculaire product dat onberispelijk wordt onderhouden, kan Hotel Eden Rome bogen op superieure servicestandaarden, die nog indrukwekkender zijn in hun consistentie. Tijdens de pandemie heeft het hotel zijn volledige team behouden, wat het een voorsprong geeft op de concurrentie. Vanaf de dag dat het opnieuw opende, heeft Hotel Eden Rome niets anders dan perfectie nagestreefd. De service wordt uitgevoerd volgens de hoogste luxe standaarden - persoonlijk, intuïtief, attent en oprecht. De service is ook solide en betrouwbaar, waardoor je je 'in goede handen' voelt.

Hotel Eden is gelegen in het hart van Rome, nabij de Spaanse Trappen en de tuinen van Villa Borghese. Het biedt elegante accommodaties, uitzonderlijke service en een prachtig uitzicht op het historische stadslandschap van Rome. Het hotel heeft een reeks kamers en suites, elk ontworpen met luxe en comfort in gedachten. De inrichting combineert klassieke Italiaanse stijl met hedendaagse accenten.

Het hotel heeft een scala aan voorzieningen waar gasten van kunnen genieten. Het beschikt over een restaurant op het dak genaamd La Terrazza dell'Eden, dat een panoramisch uitzicht op Rome biedt en gastronomische gerechten serveert, bereid door gerenommeerde chefs. Er is ook een bar en lounge waar gasten kunnen ontspannen. Bovendien heeft Hotel Eden een spa- en fitnesscentrum, dat een scala aan behandelingen en wellnessfaciliteiten biedt.

Of je nu Rome bezoekt voor zaken, plezier of een beetje van beide, Hotel Eden biedt een unieke ervaring die de rijke geschiedenis en cultuur van de stad omarmt. Met zijn uitstekende ligging, luxueuze voorzieningen en uitzonderlijke service, heeft Hotel Eden alles wat je nodig hebt om je verblijf in Rome onvergetelijk te maken.

Het Eden Spa is een oase van rust in de drukte van de stad en biedt een scala aan behandelingen en therapieën om je te helpen ontspannen en tot rust te komen. Het beschikt over een hydrotherapie zwembad, een stoombad, een sauna en een scala aan behandelkamers voor massages en schoonheidsbehandelingen. Het fitnesscentrum is uitgerust met de nieuwste technologieën en biedt een breed scala aan fitnesslessen en personal trainingssessies.

Hotel Eden is ook de perfecte keuze voor evenementen, van zakelijke vergaderingen tot bruiloften en sociale bijeenkomsten. Het beschikt over verschillende multifunctionele ruimtes die kunnen worden aangepast aan je behoeften, en een toegewijd evenemententeam om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Gasten kunnen genieten van een scala aan diensten, waaronder 24-uurs roomservice, conciërgediensten, valet parking en gratis wifi in het hele hotel. Bovendien zorgen de meertalige medewerkers van Hotel Eden ervoor dat gasten uit alle hoeken van de wereld zich welkom en verzorgd voelen.

In de omgeving van het hotel bevinden zich talloze historische bezienswaardigheden, waaronder de Trevifontein, het Pantheon, het Colosseum en het Vaticaan. Gasten kunnen deze bezienswaardigheden te voet verkennen of gebruik maken van het openbaar vervoer, dat gemakkelijk toegankelijk is vanaf het hotel.

In de nabijheid van het hotel vind je ook een aantal voortreffelijke boetieks, kunstgalerijen en markten. Of je nu geïnteresseerd bent in mode, kunst of de lokale cultuur, er is altijd wel iets te ontdekken in deze bruisende stad.

Hotel Eden is meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een bestemming op zich, die het beste van Rome biedt op één handige locatie. Of je nu op zoek bent naar een luxe uitje, een cultureel avontuur of gewoon een comfortabele plek om te ontspannen na een dag in de stad, Hotel Eden is de perfecte keuze. Als u op zoek bent naar een luxueuze ervaring in het hart van Rome, dan is Hotel Eden uw ideale bestemming. Dit prachtige hotel, gelegen aan de Via Ludovisi 49, 00187 Rome, Italië, biedt u een weergaloze service en comfort. Telefoon: +39 06 478121.

  • La Terrazza: is zonder twijfel een van de hoogtepunten van Hotel Eden. Gelegen op de bovenste verdieping van het hotel, biedt dit restaurant een spectaculair uitzicht over de skyline van Rome, waardoor gasten de stad kunnen zien zoals weinig anderen dat kunnen. Of je nu neerkijkt op de zon die ondergaat achter de koepel van de Sint-Pietersbasiliek, of de lichten ziet flonkeren in de avondschemering, het uitzicht is een ervaring op zich. Maar het uitzicht is slechts de helft van de aantrekkingskracht van La Terrazza. Het restaurant heeft een reputatie opgebouwd voor zijn uitstekende keuken. Onder leiding van bekroonde chef-koks, heeft het team van La Terrazza een menu gecreëerd dat een eerbetoon is aan de rijke culinaire tradities van Italië, terwijl het ook innovatieve internationale invloeden omarmt. Het menu is seizoensgebonden en maakt gebruik van de beste lokale ingrediënten, waarbij elk gerecht is ontworpen om zowel visueel verbluffend als heerlijk smakelijk te zijn. Van verse zeevruchten en met de hand gerolde pasta s, tot decadente desserts en een uitgebreide wijnkaart, er is iets voor elke fijnproever. La Terrazza is ook bekend om zijn uitstekende service, met een attent en goed geïnformeerd personeel dat ernaar streeft om elke maaltijd een onvergetelijke ervaring te maken. Of je nu een romantisch diner voor twee plant, of een speciale gelegenheid viert met vrienden en familie, La Terrazza biedt een verfijnde en stijlvolle setting die je niet snel zult vergeten. Reserveren wordt sterk aanbevolen in La Terrazza, aangezien het een populaire bestemming is voor zowel hotelgasten als bezoekers van de stad.

  • Il Giardino Ristorante & Bar: is een andere parel in de kroon van Hotel Eden. Het combineert de ongedwongen charme van een authentiek Italiaans restaurant met de verfijnde allure van een stijlvolle rooftop bar, allemaal gehuld in een omgeving die doet denken aan een weelderige, stedelijke tuin. In de keuken van Il Giardino Ristorante, ligt de focus op authentieke Italiaanse gerechten. De gerechten zijn eenvoudig maar smaakvol, met een nadruk op verse, seizoensgebonden ingrediënten. Van klassieke pasta'stot pizza s, gegrild vlees en vis, en niet te vergeten de onweerstaanbare desserts, de keuken weet de essentie van de Italiaanse keuken perfect te vatten. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld om de rijke diversiteit van Italiaanse wijnen te benadrukken, en biedt keuzes uit elke regio van het land. Of je nu de voorkeur geeft aan een robuuste rode wijn uit Toscane, of een frisse witte wijn uit de Veneto, er is een wijn die perfect past bij jouw maaltijd.

    Il Giardino is ook een uitstekende plek om te ontspannen met een drankje. De bar biedt een breed scala aan cocktails, van klassieke mixen tot innovatieve creaties van de bekwaamde bartenders. Probeer een traditionele Negroni, of laat je verrassen door een van de seizoensgebonden cocktail specials. De sfeer in Il Giardino is warm en uitnodigend, met comfortabele zitplaatsen en een prachtig uitzicht op de stad. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing, of om te genieten van een romantisch diner onder de sterren. Net als bij La Terrazza, is reserveren bij Il Giardino Ristorante & Bar aan te raden, om zeker te zijn van een tafel op deze populaire hotspot.

  • Eden Spa: Een luxe wellnesscentrum met een breed scala aan behandelings- en therapieopties. Hier vind je een hydrotherapie zwembad, een stoombad, een sauna en een scala aan behandelkamers voor massages en schoonheidsbehandelingen.

  • Fitnesscentrum: Een state-of-the-art fitnessruimte met de nieuwste apparatuur en een breed scala aan klassen en personal trainingssessies.

  • Vergader- en evenementenruimtes: Een reeks aanpasbare ruimtes voor alles, van zakelijke bijeenkomsten tot bruiloften en sociale bijeenkomsten.

  • 24-uurs roomservice: Geniet op elk moment van de dag of nacht van een maaltijd in je kamer.

  • Conciërgediensten: Het deskundige personeel kan helpen bij het regelen van alles, van restaurantreserveringen tot rondleidingen door de stad.

  • Valet parking: Laat je auto met vertrouwen achter bij het valet team.

  • Gratis wifi: Blijf verbonden met de wereld met gratis wifi in het hele hotel.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...