De mooiste Kasteelhotels van België - een reis door tijd en luxe

Kasteelhotels zijn betoverende plekken waar je je kunt onderdompelen in een wereld van sfeer en historie. Deze prachtige historische gebouwen ademen een unieke charme uit en bieden gasten de kans om te verblijven in een stukje levende geschiedenis. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, geschiedenis, romantiek of gewoon op zoek bent naar een bijzondere ervaring, een verblijf in een kasteelhotel is iets wat je niet snel zult vergeten.

Stel je voor dat je wakker wordt in een prachtig ingerichte kamer, omringd door authentieke elementen die teruggaan tot lang vervlogen tijden. De geur van eeuwenoude houten balken vermengt zich met de zachte ochtendzon die door de historische ramen naar binnen schijnt. Je voelt je meteen betoverd door de magie van de plek.

Terwijl je door de gangen wandelt, bewonder je de indrukwekkende architectuur, met zijn imposante torens, sierlijke gevels en geheime doorgangen. Elke hoek onthult een nieuw stukje geschiedenis, elke kamer vertelt zijn eigen verhaal. Je kunt je gemakkelijk voorstellen hoe aristocraten en edelen hier vroeger leefden, omringd door weelderige interieurs en omgeven door prachtige tuinen.

In de prachtige gemeenschappelijke ruimtes, zoals salons en eetzalen, proef je de grandeur van vroeger tijden. Met zijn imposante open haarden, antieke meubels en weelderige stoffen, is elke ruimte een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het kasteel. Hier kun je genieten van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten, geserveerd met de grootste zorg en aandacht voor detail.

De omgeving van het kasteel is vaak net zo betoverend als het gebouw zelf. Je kunt wandelen door prachtige tuinen, genieten van een picknick aan de oever van een schilderachtig meer, of gewoon tot rust komen op een weelderig gazon. Er is een gevoel van vrede en rust dat je nergens anders zult vinden.

Hierbij enkele van de mooiste Kasteelhotels van België:

In het hart van België, in Sint-Truiden, staat het majestueuze Kasteel van Ordingen. Het Kasteel van Ordingen, gelegen in Sint-Truiden, is een indrukwekkende accommodatie die de geschiedenis en luxe naadloos combineert. Naast de vorstelijke hotelkamers biedt het kasteel ook een verblijf in de commandeurswoning, een bijzonder pand met een eigen verhaal. Beide verblijfsopties zijn ingericht door een meesterdecorateur die een harmonieus evenwicht heeft gevonden tussen de historische charme van het pand en het comfort van de moderne tijd. Alle kamers zijn uitgerust met een comfortabele zithoek, televisie en een eigen badkamer, waardoor gasten kunnen genieten van een comfortabel en privéverblijf. Gasten van het Kasteel van Ordingen worden elke ochtend begroet met een uitgebreid ontbijtbuffet, zorgvuldig samengesteld om energie en vitaliteit te bieden voor de dag die voor ons ligt. Voor culinaire genoegens is er een gastronomisch restaurant in het kasteel, dat een selectie van heerlijke gerechten serveert, afgestemd op de seizoenen en de beschikbaarheid van lokale producten. Daarnaast is er een gezellige bar waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een selectie van drankjes in een ontspannen sfeer. Voor diegenen die de omgeving willen verkennen, biedt het Kasteel van Ordingen fiets- en Vespa-verhuur. Sint-Truiden, de stad waarin het kasteel is gevestigd, is rijk aan historie en cultuur, waardoor het de perfecte plek is om te ontdekken. Na een dag vol avontuur kunnen de gasten tot rust komen in de tuin of het wellnessgedeelte van het kasteel, waardoor het Kasteel van Ordingen een fantastische bestemming is voor een veelzijdige en ontspannende vakantie.

Deze verkenningstocht kan worden voortgezet in Namen bij  het prachtige Le Château de Namur. Dit betoverende kasteel, gelegen nabij de beroemde Citadel, herbergt moderne kamers die zorgvuldig zijn ingericht met alle nodige voorzieningen voor een comfortabel verblijf, waaronder een eigen badkamer, televisie, wifi en een minibar. Begin uw dag met een energiek ontbijtbuffet, dat met zorg wordt bereid en een scala aan lekkernijen bevat om aan verschillende dieetvoorkeuren te voldoen. Gedurende de dag kunt u genieten van de culinaire hoogstandjes die in het restaurant van het kasteel worden geserveerd. Of kies ervoor om te dineren op het sfeervolle buitenterras, waar u kunt genieten van heerlijke gerechten terwijl u het adembenemende uitzicht op de omliggende landschappen in u opneemt. Le Château de Namur ligt op een uitstekende locatie, dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het station, de kathedraal en de Koninklijke Schouwburg van Namen. Dit maakt het de perfecte uitvalsbasis voor gasten die de rijke geschiedenis en cultuur van Namen willen ontdekken. Bovendien zijn er voor de sportievelingen onder ons gratis toegang tot het fitnesscentrum en een tennisbaan, zodat u ook tijdens uw verblijf actief kunt blijven.

Ervaar de charmante Voerstreek in al haar glorie met een verblijf op Landgoed Altenbroek. Genesteld in de natuurlijke schoonheid van de streek, biedt deze opmerkelijke 14e-eeuwse kasteelhoeve een verbluffende mix van historische grandeur en modern comfort. De kamers in het kasteel zijn zowel elegant als luxueus ingericht, en elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, airconditioning en wifi voor uw gemak. Deze prachtige combinatie van stijl en functionaliteit zorgt voor een uiterst comfortabel en plezierig verblijf. Begin uw dag met een verkwikkend ontbijt in het hotel, waar u kunt genieten van een scala aan lokale en internationale lekkernijen. Na een dag van verkennen, kunt u zich terugtrekken in het restaurant van het hotel voor een overheerlijk diner, dat sterk wordt aanbevolen door eerdere gasten. Landgoed Altenbroek is niet alleen een uitstekende plek om te verblijven, maar ook een perfect startpunt om de adembenemende natuurlijke schoonheid van de Voerstreek te ontdekken. Of u nu de voorkeur geeft aan wandelen, fietsen of gewoon genieten van het landschap, er zijn talloze manieren om de schoonheid van de regio te verkennen. Geniet van de rust en de rust van de streek en laat u betoveren door de charme van Landgoed Altenbroek.

In het hart van de Belgische Ardennen ligt een bijzondere parel: Château Jemeppe. Dit unieke kasteelhotel, gelegen in Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg, biedt een perfecte balans tussen historische grandeur en modern comfort. Château Jemeppe is niet zomaar een hotel, het is een bestemming op zichzelf. Met zijn prachtige architectuur en omringende natuur biedt het kasteel een betoverende achtergrond voor elk verblijf. Elk detail, van de fraai ingerichte kamers tot de uitzonderlijke service, draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. Maar Château Jemeppe is meer dan alleen een kasteelhotel. Het is ook een populaire evenementenlocatie, ideaal voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten, retraites en andere speciale gelegenheden. De combinatie van prachtige zalen, een uitstekend culinair aanbod en de charmante sfeer maken het kasteel tot een onvergelijkbare locatie voor elk evenement. Of u nu komt om te ontspannen en te genieten van de rust en schoonheid van de Ardennen, of om een onvergetelijk evenement te organiseren, Château Jemeppe belooft een ervaring die u niet snel zult vergeten.

Domaine de Ronchinne - Château et Ecuries is een charmante locatie die gasten de mogelijkheid biedt om te overnachten in zowel het historische kasteel als in de sfeervol gerenoveerde stallen. De kamers in beide gebouwen combineren moderne voorzieningen met authentieke elementen, wat zorgt voor een warme en unieke sfeer. Het domein biedt een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Of u nu zin heeft in een verfrissende duik in het zwembad, een partijtje badminton, basketbal of tennis, of een uitdaging zoekt op de mini-golfbaan, er is voor ieder wat wils. Voor de kleinere gasten is er een leuke speeltuin voorzien. Domaine de Ronchinne - Château et Ecuries is niet alleen een ideale bestemming voor ontspanning en activiteiten, maar ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Maak prachtige wandelingen of fietstochten in de natuur, of plan een uitstapje met de auto naar het charmante Durbuy of het historische Namen. Het veelzijdige aanbod en de prachtige locatie maken Domaine de Ronchinne - Château et Ecuries tot een onvergetelijke bestemming. 

Kasteel Pietersheim in Lanaken biedt u een uitzonderlijke ervaring met haar prachtig gerenoveerde kamers die een unieke mix van klassieke en moderne elementen bevatten. Ooit was dit majestueuze kasteel de woonplaats van Prins Xavier de Merode en het ligt naast een historische burchtsite uit de 12e eeuw. Nestel uzelf in de rustige natuurlijke omgeving en geniet van de dagelijkse lekkernijen die tijdens het ontbijt worden geserveerd. In de nabije omgeving vindt u diverse eetgelegenheden voor lunch en diner. Daarnaast zijn de charmante steden Valkenburg en Maastricht gemakkelijk bereikbaar vanuit het hotel, wat dit kasteel tot een ideale uitvalsbasis maakt voor uw verkenningstocht door deze boeiende regio.

Hotel Martin'sChâteau Du Lac, gevestigd in het historische kasteel van Genval, biedt een ervaring van luxe en comfort met een vleugje geschiedenis. Het hotel is prachtig gelegen tussen een meer en een landschapspark, waardoor het een idyllische plek is voor ontspanning en verjonging. De modern ingerichte kamers bieden alle comfort voor een aangenaam verblijf, elk uitgerust met de nieuwste voorzieningen. Voor de actieve reiziger zijn er uitstekende fitnessfaciliteiten, waaronder een tennisbaan. Het wellnesscentrum van het hotel is een oase van rust, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van massages en verkwikkende gezichtsbehandelingen tegen een toeslag. Het hoogtepunt van uw verblijf zou wel eens de gastronomische ervaring kunnen zijn. Het restaurant van het hotel, dat uitkijkt over het meer, serveert dagelijks verfijnde gerechten, bereid door ervaren chefs. Na het diner kunt u zich terugtrekken in de lounge met bar en genieten van een cocktail of een lokaal biertje in een ontspannen sfeer. Met zijn prachtige ligging en uitstekende faciliteiten is Hotel Martin'sChâteau Du Lac de perfecte keuze voor een onvergetelijk verblijf.

Le Château de Mirwart, gelegen in de idyllische omgeving van de Belgische Ardennen, is echt een sprookjesachtige bestemming. Dit historische kasteel, met zijn indrukwekkende architectuur en majestueuze omgeving, biedt gasten een ervaring vol luxe en comfort. Elke kamer in het kasteel is zorgvuldig ontworpen om zowel comfort als stijl te bieden. Ze zijn uitgerust met moderne voorzieningen en sommige kamers bieden een adembenemend uitzicht op de omliggende bossen en rivier. Deze kamers, ingericht met zowel moderne als traditionele elementen, zorgen ervoor dat u zich in een andere tijd waant, zonder in te boeten aan comfort. Na een dag vol avontuur in de omgeving, kunt u zich terugtrekken in de gezellige bar van het kasteel voor een drankje, of genieten van het uitzicht vanaf het prachtige terras. Het restaurant van het kasteel biedt gastronomische gerechten die zowel de lokale als de internationale keuken vertegenwoordigen, bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Bovendien ligt Le Château de Mirwart op een ideale locatie voor het verkennen van de Belgische Ardennen. Er zijn talloze wandel- en fietspaden in de omgeving, evenals mogelijkheden voor andere buitenactiviteiten zoals vissen en paardrijden. Met zijn mix van historische charme, modern comfort en een ongeëvenaarde locatie, is Le Château de Mirwart de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke ervaring.

Château de la Chapelle, gelegen in het pittoreske dorpje Anthisnes, is een unieke bestemming die de charme van het oude wereldkasteel combineert met moderne voorzieningen en een ontspannen sfeer. Elke kamer in het kasteel is smaakvol ingericht met een mix van traditionele en moderne elementen, en biedt comfortabele bedden, moderne badkamers en een prachtig uitzicht op de omliggende tuinen of het landschap. Voor een unieke ervaring kunnen gasten in de zomermaanden kiezen voor een verblijf in een van de luxe tenten die in de tuin zijn opgezet. Een van de hoogtepunten van een verblijf in Château de la Chapelle is het eten. Het openluchtrestaurant van het kasteel serveert een reeks verfijnde gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Gasten kunnen genieten van hun maaltijd terwijl ze uitkijken over de uitgestrekte tuinen en het rustige landschap. Naast het restaurant heeft het kasteel ook een bar, waar gasten kunnen genieten van een selectie van drankjes, waaronder lokale bieren en wijnen uit de eigen wijnkelder van het kasteel. Voor gasten die op zoek zijn naar ontspanning, biedt Château de la Chapelle een prachtig buitenzwembad, omringd door ligstoelen en parasols. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon, met een drankje in de hand. Château de la Chapelle biedt een unieke combinatie van historische charme, moderne voorzieningen en ontspannen luxe, waardoor het de ideale bestemming is voor een onvergetelijk verblijf.

Het Thermae Boetfort Hotel, genesteld in een 400 jaar oud kasteeldomein in Steenokkerzeel, is echt een unieke bestemming. Het combineert historische elegantie met modern comfort en wellnessfaciliteiten, waardoor het een ideale keuze is voor zowel ontspanning als verkenning. Elke kamer in het hotel is zorgvuldig ontworpen met een combinatie van rustieke charme en moderne voorzieningen. Gasten kunnen genieten van een comfortabele nachtrust in de ruime bedden, en de meeste kamers hebben een prachtig uitzicht op de omliggende tuinen en het kasteel zelf. Een van de hoogtepunten van een verblijf in het Thermae Boetfort Hotel zijn ongetwijfeld de wellnessfaciliteiten. Er zijn verschillende sauna's, zowel binnen als buiten, evenals bubbelbaden en een pittoresk buitenzwembad. Dit maakt het de perfecte plek om te ontspannen en de stress van het dagelijks leven achter u te laten. Het restaurant van het hotel serveert een verscheidenheid aan internationale gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Gasten kunnen ook genieten van een selectie van zelfgebrouwen bieren, wat een unieke touch toevoegt aan de algehele ervaring. Daarnaast is de locatie van het Thermae Boetfort Hotel ideaal voor diegenen die de nabijgelegen steden Brussel en Mechelen willen verkennen. Beide steden zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer, waardoor het hotel een uitstekende uitvalsbasis is voor het ontdekken van de rijke cultuur en geschiedenis van deze regio. 

Ten slotte, is er het Hotel Lodewijk van Male, gelegen in een indrukwekkend kasteel in het prachtige Brugge, biedt gasten de unieke mogelijkheid om in een historische setting te verblijven terwijl ze genieten van alle moderne gemakken. Dit landelijke driesterrenhotel is omgeven door een prachtige tuin met een vijver, waardoor het een ideale plek is voor een ontspannen verblijf. Elke kamer in het hotel heeft een unieke inrichting, zorgvuldig ontworpen om de historische charme van het kasteel te weerspiegelen. De kamers zijn voorzien van alle nodige voorzieningen, waaronder een eigen badkamer, om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Een van de hoogtepunten van een verblijf in Hotel Lodewijk van Male is ongetwijfeld de locatie. Ondanks de rustige, landelijke omgeving van het hotel, ligt het op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Brugge. Dit maakt het de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van deze historische stad, die bekend staat om zijn prachtige architectuur, charmante geplaveide straten en rijke cultuur. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen uitje te midden van de natuur, of een avontuurlijke verkenning van een van de meest geliefde steden van België, Hotel Lodewijk van Male biedt het allemaal. Met zijn unieke combinatie van historische grandeur en modern comfort, is het een bestemming die u niet mag missen.

Deze kasteelhotels bieden niet alleen een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van België te ervaren, maar ook om te genieten van de luxe en het comfort die ze te bieden hebben. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een gezinsvakantie of een avontuurlijke reis, deze kasteelhotels in België zullen zeker aan uw verwachtingen voldoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...