Banyan Tree opent in oktober een luxe resort in AlUla in Saoedi-Arabië

Het Banyan Tree-resort, dat in oktober 2022 wordt geopend, is ontwikkeld door de Koninklijke Commissie en brengt welzijnsgerichte luxe naar een prachtig erfgoedsite. Banyan Tree lanceert zijn eerste resort in het historische AlUla in Saoedi-Arabië, wat het debuut van de Groep in het Koninkrijk inluidt. AlUla trekt de aandacht van 's werelds welvarende reizigers met zijn betoverende mix van geschiedenis, cultuur en entertainment, allemaal tegen een adembenemende woestijnachtergrond die miljoenen jaren teruggaat.

Geïnspireerd door de nomadische aard van de Nabatese architectuur, belichaamt het resort met volledig villa's en tenten de toewijding van Banyan Tree en lokale invloed. De fundamentele principes van het resort zijn ontworpen rond drie concepten waarmee gasten zich kunnen onderdompelen in het resort en de bestemming.

1. Het In-villa concept biedt gasten een aanbod op maat dat tot leven wordt gebracht door de getalenteerde cast van Banyan Tree-gastheren.

2. Het In-valley concept neemt gasten mee naar de essentie van AlUla door middel van exclusieve buitenbehandelingen, nomadische chef's tables, actieve avonturen en privé-evenementen in spectaculaire omgevingen.

3. Het En-voyage concept brengt bevoorrechte gasten ondergedompelt in een wereld gemaakt van lokale talenten, waarbij voortdurend nieuwe facetten van AlUla's rijke erfenis worden ontgrendeld. Met andere woorden, dit omvat op maat gemaakte welzijns- en avontuurlijke excursies die een glimp tonen van de oude landschappen van AlUla en de mensen die het hun thuis noemen.
De opening van Banyan Tree AlUla markeert de voltooiing van de laatste ontwikkelingsfase van Ashar Valley, waar ook de wereldberoemde Maraya Hall is gevestigd zei John Northen. John is het uitvoerend directeur-hoofd van hotels en resorts bij de Koninklijke Commissie voor AlUla voor alle duidelijkheid.

De selectie van Banyan Tree om dit resort te exploiteren werd gedreven door de synergie van het merk met de visie van de Koninklijke Commissie voor AlUla voor de bestemming. Het ethos van Banyan Tree is om een ​​toevluchtsoord voor de zintuigen te bieden op een ontzagwekkende locatie met een geweldig gevoel van plaats, wat een perfecte match is voor ons in AlUla.
Het resort zal beschikken over twee eetgelegenheden, waaronder Saffron, het kenmerkende Thaise restaurant van Banyan Tree, waar moderne Thaise gerechten worden geserveerd. De beroemde Banyan Tree Spa verwelkomt gasten met zorgvuldig samengestelde wellness-ervaringen die Aziatische tradities en lokale elementen combineren.

We zijn verheugd om Banyan Tree te lanceren in de prachtige vallei van AlUla in het koninkrijk van Saoedi-Arabië. AlUla, opgericht in de 6e eeuw voor Christus, is gevuld met zoveel geschiedenis en we zijn vereerd om deel uit te maken van zijn erfgoedinspanningen, aldus de heer Eddy See, President en Chief Executive Officer, Banyan Tree Group. Sinds we 28 jaar geleden aan onze reis begonnen, zijn we pioniers geweest van het all-pool villaconcept, en nu brengen we onze doelgerichte, duurzaam ontworpen concepten naar AlUla met all-tented villa's die een aanvulling vormen op de bestaande eco-bestemming.

Geintreseerden die als een van de eersten willen genieten van een once-in-a-lifetime ervaring bij Banyan Tree AlUla, kunnen zich inschrijven voor Accor's loyaliteitsprogramma: ALL - Accor Live Limitless. Als lid van ALL-Accor Live Limitless kunnen gasten beloningspunten verdienen bij elk verblijf, tijdens het dineren en kunnen ze hun punten gebruiken om overnachtingen te boeken bij deelnemende hotels, punten over te dragen voor gebruik met partners over de hele wereld of ze om te zetten in echt onvergetelijke momenten met Limitless Experiences in entertainment, sport, cultuur, winkelen, reizen en meer.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...