Anantara kondigt Prinses van Alentejo aan in Portugal

Anantara Hotels, Resorts & Spa'sis een naam die synoniem staat voor luxe en exclusiviteit, een naam die reizigers van over de hele wereld in vervoering brengt. Met trots kondigt dit gerenommeerde hotelmerk een gloednieuw project aan: Anantara Royal Vila Viçosa in Portugal. Deze lancering staat gepland voor 2024 en markeert de groeiende aanwezigheid van Anantara in Europa en de uitbreiding van hun luxueuze gastvrijheid in Portugal.

Gelegen in Alentejo, een gebied dat steeds meer bekendheid geniet onder toeristen, wordt Vila Viçosa omschreven als de Prinses van Alentejo. Dit kleine stadje is te vinden in het zuiden van Portugal en is een plaats waar geschiedenis en cultuur hand in hand gaan. De bijnaam Prinses is niet zomaar toegekend; Vila Viçosa straalt een vorstelijke charme uit, met haar adembenemende architectuur en historische betekenis. Dit maakt het tot de ideale locatie voor het tweede Anantara-pand in Portugal.

Het nieuwe Anantara Royal Vila Viçosa zal tot leven worden gebracht in een voormalig 15e-eeuws klooster, wat getuigt van het diepe respect voor de culturele erfenis van het gebied. Dit iconische gebouw zal worden omgetoverd tot een vijfsterrenhotel, met behoud van zijn historische pracht en praal. Het project is een strategische samenwerking tussen de Portugese groep Investaureum en Anantara, met als doel een luxe toevluchtsoord te creëren dat de bezoekers niet alleen ontspanning biedt, maar hen ook onderdompelt in de rijke geschiedenis van de regio.

De samenwerking tussen de twee partijen illustreert een synergie van visie en expertise in het herdefiniëren van luxe reizen, terwijl tegelijkertijd nieuwe standaarden worden gezet voor verantwoorde en bewuste ontwikkeling in regio'smet een lagere bevolkingsdichtheid. Met het creëren van dit resort wordt niet alleen geïnvesteerd in onroerend goed, maar ook in de gemeenschap en de erfgoedbehoud van Vila Viçosa.

Anantara staat bekend om zijn ervaring-geleide aanpak en de anticipatie van de verwachtingen van haar gasten. Dat is precies wat men kan verwachten van het Anantara Royal Vila Viçosa. Het resort zal bestaan uit drie verdiepingen, met drie restaurants die een keur aan culinaire genoegens bieden, een buitenzwembad van maar liefst 40 meter, en een Anantara Spa met binnenzwembad waar gasten zich kunnen laten verwennen en tot rust kunnen komen.

Het ontwerp van het interieur zal in handen zijn van Broadway Malyan, een wereldberoemde ontwerpstudio die bekendstaat om haar vermogen om historische elementen naadloos te laten samensmelten met moderne luxe en comfort. Dit zorgt ervoor dat elke kamer, elke gang, elk hoekje in het hotel een verbinding aangaat met zijn historische achtergrond, terwijl het toch de moderne reiziger alle comfort biedt.

Dillip Rajakarier, de CEO van Minor International en hoofd van Minor Hotels, heeft de uitbreiding van Anantara in Portugal met veel enthousiasme benadrukt. Alentejo wordt gezien als een veelbelovende toeristische bestemming en het Anantara Royal Vila Viçosa Resort belooft een unieke ervaring te worden die bezoekers niet snel zullen vergeten.

Gonçalo Carrington van Investaureum Group voegt eraan toe dat de samenwerking met Minor Hotels en het merk Anantara een grote eer is. Door het omarmen van het project zetten zij zich in voor de ontwikkeling van de regio en de bevordering van haar geschiedenis, cultuur en lokale economie.

Anantara'sdebuut in Europa vond plaats in 2017 met het Anantara Vilamoura Algarve Resort in Portugal, gevolgd door Anantara Villa Padierna Palace in Marbella, en sindsdien heeft het merk zijn Europese portfolio uitgebreid met onder andere locaties in Rome en Boedapest. Met de toevoeging van Anantara Royal Vila Viçosa aan deze lijst zet Anantara zijn ambitieuze uitbreidingsstrategie voort, waarbij de lat voor luxe reizen steeds hoger wordt gelegd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...