Anantara kondigt Prinses van Alentejo aan in Portugal

Anantara Hotels, Resorts & Spas kondigt met trots een opwindende aankomende toevoeging aan het portfolio van het merk in Portugal aan. Als onderdeel van de strategische expansie van Anantara in heel Europa, zal Anantara Royal Vila Viçosa in 2024 worden gelanceerd als het tweede Anantara-pand in Portugal. Gelegen in de opkomende toeristische regio Alentejo, staat het kleine stadje Vila Viçosa bekend als de Prinses van Alentejo en wordt beschouwd als een van de meest charmante juwelen van het gebied.

Een Anantara Spa, een fitnessruimte en drie conferentiezalen zullen ook deel uitmaken van de voorzieningen van het resort. Het project is een strategisch partnerschap tussen de Portugese groep Investaureum en Anantara, met als doel een voormalig klooster in Vila Viçosa, een iconisch en prestigieus gebouw uit de 15e eeuw, om te vormen tot een luxe vijfsterrenhotel.

Anantara brengt zijn door ervaring geleide authentieke luxe naar dit prachtige pand. Het interieurontwerp wordt geleid door de bekroonde wereldwijde architectuur, stedenbouw en ontwerpstudio Broadway Malyan met als doel de geschiedenis van het bestaande gebouw voorop te houden en de enorme geschiedenis en het erfgoed van Vila Viçosa te respecteren, om een echt ontspannen en verfijnd toevluchtsoord te creëren. Anantara Royal Vila Viçosa wordt verdeeld over drie verdiepingen, met drie restaurants, een buitenzwembad van 40 meter, een Anantara Spa met een binnenzwembad, naast de woningen.

Dillip Rajakarier, Group CEO van Minor International en CEO van Minor Hotels, het moederbedrijf van Anantara, merkte op: „We zijn verheugd om de uitbreiding van ons luxe merk Anantara in Portugal in de historische stad Vila Viçosa voort te zetten. Gelegen in Alentejo, een steeds gewilde toeristische bestemming, belooft het aankomende Anantara Royal Vila Vicosa Resort onvergetelijke ervaringen die het merk kenmerken”.

Gonçalo Carrington, mede-oprichter en Managing Partner van Investaureum Group, merkte op: „De Investaureum Group is er trots op samen te werken met Minor Hotels en het merk Anantara. Het is een waar genoegen om dit project te omarmen, niet alleen vanwege de schoonheid van het onroerend goed, maar ook om de mogelijkheid te bieden om Investaureum te benadrukken als ontwikkelaar en promotor, waar de renovatie en erfenis van erfgoedgebouwen, gecombineerd met de sociale verantwoordelijkheid en investeringen in regio's van lage bevolkingsdichtheid, zijn de belangrijkste drijfveer.

„Anantara debuteerde in Europa in 2017 met de lancering van een rustige oase aan de Portugese zuidkust, Anantara Vilamoura Algarve Resort, gevolgd door een luxe toevluchtsoord in Marbella, Anantara Villa Padierna Palace Resort. Het merk heeft zijn uitbreiding in Europa voortgezet met eigendommen als Anantara Palazzo Naiadi Rome en Anantara New York Palace Budapest, met verdere openingen die later dit jaar volgen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...