Stilte omarmen met de verbeterde QuietOn 3.1 oordopjes

Goede slaap is essentieel voor de gezondheid en iedereen streeft ernaar. Toch lukt het soms niet, zelfs met de beste intenties. Uit onderzoek van Gezondheid Digital blijkt dat meer dan de helft van de jongeren in België last heeft van slechte slaap. Zouden de geüpgradede QuietOn 3.1 oordopjes de oplossing kunnen zijn voor dit groeiende probleem?

Iedereen boven een bepaalde leeftijd weet dat een gebrek aan slaap leidt tot een slechte gezondheid, maar velen realiseren zich niet hoe schadelijk slechte slaap kan zijn. Uit een recent gepubliceerde studie met 650.000 deelnemers bleek dat minder dan vijf uur slaap per nacht de kans op het ontwikkelen van perifere slagaderziekte met maar liefst 74% verhoogt.

De meeste gezondheidsorganisaties wereldwijd stellen dat we allemaal moeten streven naar 7-9 uur slaap per nacht om onze gezondheid optimaal te houden. Voor sommige mensen is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Iedereen die dit leest, heeft ongetwijfeld ervaring met een aantal nachten van slechte slaap. Het gevolg hiervan de volgende dag is bij iedereen bekend: een wazig hoofd, concentratieproblemen, duizeligheid, prikkelbaarheid, een gebrek aan enthousiasme en natuurlijk verlangen naar de nacht om te proberen te compenseren wat de vorige nacht verloren is gegaan.

Hoewel de genoemde symptomen niet al te zorgwekkend lijken, kan een aanhoudend slaapgebrek leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, de ziekte van Alzheimer, diabetes en kanker.

De afgelopen jaren heb ik enkele witte en bruine ruisgeneratoren gekocht die wisselende resultaten opleverden. Ik heb ook enkele merken schuimrubberen oordopjes geprobeerd, maar die vallen meestal 'snachts uit.

Naarmate ik ouder ben geworden, is mijn gezondheid een belangrijk aandachtspunt in mijn leven geworden. Tegenwoordig eet ik altijd gezond, wandel en hike ik regelmatig in de natuur en drink ik absoluut geen alcohol. Het enige wat ik nog niet onder de knie heb in mijn gezondheidsstrijd is het beheersen van de kunst van consistent goede slaap elke keer dat mijn hoofd het kussen raakt.

Onlangs werd ik benaderd door een vertegenwoordiger van QuietOn, een Fins bedrijf opgericht door twee voormalige Nokia-ingenieurs gespecialiseerd in draadloze ruisonderdrukkende oordopjes.

QuietOn, net als het Canadese meditatie-hoofdbandbedrijf MUSE, verdient eerder applaus dan afkeurende vingers en frons... meer van stress dan van externe geluiden, maar desalniettemin waren de oordopjes effectief in het blokkeren van de weinige geluiden die ik 'snachts wel tegenkwam.

Ik kan me voorstellen dat de QuietOn 3.1 oordopjes bijzonder nuttig zouden zijn voor mensen die in stedelijke omgevingen wonen, waar het lawaai van verkeer, luidruchtige buren en andere storende geluiden een constante uitdaging vormen voor een goede nachtrust. Hoewel mijn persoonlijke situatie misschien niet ideaal is om de volledige effectiviteit van de oordopjes te testen, ben ik ervan overtuigd dat ze voor veel mensen een oplossing kunnen bieden.

Wat betreft de prijs: de QuietOn 3.1 oordopjes kosten €259. Hoewel dit misschien een flinke investering lijkt, is het belangrijk om te overwegen hoeveel een goede nachtrust voor uw gezondheid en welzijn waard is. Als de oordopjes u kunnen helpen om consistent beter te slapen en gezondheidsproblemen op de lange termijn te voorkomen, kan het de investering meer dan waard zijn.

Al met al zijn de QuietOn 3.1 oordopjes een indrukwekkend stukje technologie dat zeker het overwegen waard is voor iedereen die op zoek is naar een oplossing voor slaapproblemen als gevolg van geluidsoverlast. Ze zijn eenvoudig in gebruik, comfortabel en effectief in het blokkeren van storende geluiden, waardoor ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op uw gezondheids- en welzijnsroutine.

Over QuietOn

'Sneeuwvlokken die zachtjes vallen op de bevroren bosgrond of de rust van een meer in de ondergaande zon tijdens eindeloze Finse zomernachten.'

Deze beelden geven het gevoel van vrede en rust in Finland weer. Wij bij QuietOn hebben het onze missie gemaakt om deze stilte altijd en voor iedereen toegankelijk te maken, of het nu is tijdens het slapen naast een snurkende partner, te midden van een menigte in een grote stad, of hoog boven de wolken tijdens een vlucht over de Atlantische Oceaan.

Omringd door vliegtuig- en menselijk geluid, terwijl hij wachtte op een aansluitende vlucht, ontstond het idee voor een remedie tegen storende geluiden. Toen onze oprichter Janne een paar ruisonderdrukkende koptelefoons uitprobeerde in een elektronicawinkel op het vliegveld, voelde hij zich alsof hij in een stille bubbel zat midden in de drukke luchthaven en zijn stressniveau daalde onmiddellijk. Toen begon hij na te denken...

'Waarom is ruisonderdrukkingstechnologie niet meer gebruikt?' Het antwoord was eenvoudig - Het apparaat moet draadloos en kleiner zijn om echt in het oor te passen, gemakkelijk mee te nemen en een lange batterijduur te bieden. Samen met zijn oude collega Matti, hebben de twee Nokia-ingenieurs het idee omgezet in realiteit en in 2015 werd het eerste prototype van een actieve ruisonderdrukkende oordop ontwikkeld, getest en gevalideerd.

De feedback was uitstekend, en de ontwikkeling van het product begon nadat QuietOn zijn eerste Indiegogo-campagne lanceerde, die 1,3 miljoen USD ophaalde. Dit werd gevolgd door een marktuitbreiding in 2017, met meer dan 15.000 eenheden die naar 120 landen werden verzonden via verschillende verkoopkanalen, van B2B, detailhandel tot e-commerce.

De ontwikkeling van het opvolgende product QuietOn Sleep werd voltooid in 2019. Tot nu toe zijn er wereldwijd meer dan 50.000 verkocht en het apparaat heeft verschillende prijzen gewonnen op zowel gezondheidstechnologie- als reisbeurzen over de hele wereld.

In maart 2021 lanceerde QuietOn opnieuw een succesvolle Indiegogo-campagne, waarbij de derde generatie van onze kwaliteitsproducten, de QuietOn 3, werd gepresenteerd. De grootte, toegegeven de kleinste ter wereld op het gebied van ANC-oordopjes voor slaap, heeft de aandacht van onze investeerders zo goed getrokken, dat er tot nu toe meer dan 500.000 USD is opgehaald.

Na het succes van de QuietOn 3 campagne zette het bedrijf zich in om door te gaan met het verbeteren en uitbreiden van hun productaanbod. Hierbij werd er gekeken naar nieuwe technologieën en innovaties om het gebruikersgemak en de prestaties van hun ruisonderdrukkende oordopjes te verhogen. Dankzij hun toewijding aan onderzoek en ontwikkeling, en hun nauwe samenwerking met gebruikers om feedback te verzamelen, bleef QuietOn gestaag groeien en een leider in de markt voor ruisonderdrukking.

Het team achter QuietOn is ervan overtuigd dat de stilte die hun producten bieden, de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld kan verbeteren. In een wereld waarin lawaai en afleiding een constante factor zijn, bieden de oordopjes van QuietOn een toevluchtsoord voor rust en ontspanning.

Met hun groeiende populariteit en aanwezigheid in de wereld, heeft QuietOn de samenwerking gezocht met verschillende bedrijven en organisaties om de toepassing van hun technologie in diverse sectoren te onderzoeken. Dit omvat onder meer samenwerkingen met luchtvaartmaatschappijen, hotels, en gezondheidsinstellingen om een optimale rust en stilte te bieden aan hun klanten en patiënten.

Naarmate de tijd verstrijkt, blijft QuietOn zich inzetten voor het verder ontwikkelen van hun technologie en het blijven aanbieden van stilte en rust aan mensen over de hele wereld. Hun voortdurende inspanningen en successen zijn een duidelijk teken van hun passie voor innovatie en het helpen van mensen om een betere nachtrust en een rustiger leven te bereiken. Met de steun van hun toegewijde gemeenschap van gebruikers en investeerders, is de toekomst van QuietOn veelbelovend, en zal hun invloed op het gebied van ruisonderdrukking alleen maar blijven groeien.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website