Hoe parfum op de juiste manier aanbrengen?

Parfum is niet alleen een voortreffelijke stof die de zintuigen betovert, ons humeur verbetert en dat van andere mensen die het om ons heen kunnen waarnemen, het maakt meestal ook deel uit van de schoonheids-, verzorgings- en persoonlijke hygiëneroutines van het dagelijks leven, net als de andere items die we meestal in de schappen hebben. Elk van deze heeft een bepaald doel en een bepaalde manier van aanbrengen, daarom gebruiken we shampoo of zeep niet op dezelfde manier als tandpasta.

Op dezelfde manier is het niet gebruikelijk om dezelfde hoeveelheden bodylotion als gezichtscrème te gebruiken, omdat elke lotion is ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. De stappen of instructies die we volgen bij het gebruik van een van deze producten zijn bedoeld om hun eigenschappen te maximaliseren en mogelijke schade aan de integriteit van onze gezondheid te voorkomen, dus waarom zou het anders zijn met geuren?

Parfums hebben een eenvoudige gebruiksmethode, maar veel mensen zijn er niet bekend mee. De juiste toepassing van het parfum kan ongemakken verminderen en efficiëntie verhogen, waardoor dat aroma waar we zo van houden en waarvoor we waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag betalen, langer op ons blijft zonder de hele fles met een enkele toepassing, en het allerbelangrijkste, het beschermen van onze gezondheid in het proces.

Toch komt het vaak voor dat mensen die niet op de hoogte zijn van deze basisregels fouten maken met betrekking tot hoeveel nodig is, welke lichaamsdelen geschikt zijn voor gebruik en welk type geur ideaal is, afhankelijk van de plaatsen en tijden die we bezoeken. Als dit jouw geval is, voel je dan niet verloren, want we hebben je dit artikel gebracht over hoe je een parfum correct kunt aanbrengen, zodat je een expert wordt in het gebruik ervan.

Evenzo zal het opvolgen van ons advies uw gezondheid en veiligheid garanderen en ook voorkomen dat u uw geld verspilt terwijl u urenlang van uw favoriete aroma geniet. We mogen nooit het belang onderschatten van het gebruik van het parfum dat het meest compatibel is met onze persoonlijkheid, huid en lichaamschemie. Dit soort keuze is volledig subjectief en, tenzij we mensen zijn met een zeer gevoelige of allergiegevoelige huid, kunnen we vrij elke optie kiezen die aan onze persoonlijke smaak voldoet.

We kunnen dag- of nachtgeuren kiezen, voor koude of warme klimaten en uit elk gezin dat we willen, zolang we er rekening mee houden dat de optie die we kiezen aangenaam aanvoelt wat betreft het aroma, de intensiteit en de duur. Als we echter een parfum gebruiken dat is gemarkeerd als nachtelijk en winters op een intense zomerdag, lopen we het risico het aroma te veel te intensiveren tot het irritant wordt voor ons en degenen die ons benaderen. Hetzelfde geldt in het tegenovergestelde geval, zomer- of daggeuren tijdens de winter of 's nachts kunnen te subtiel worden en onopgemerkt blijven, wat teleurstellend kan zijn.

Het ideaal is om opties te hebben gedefinieerd op basis van de behoefte en verschillende aroma's te gebruiken gedurende de dag, 's nachts en voor verschillende gelegenheden en klimaten. Toch kunt u deze regel altijd een beetje aanpassen aan uw gemak, als u een van hen wilt veranderen in uw persoonlijke stempel, degene die u vergezelt waar u ook bent, dan moet u vooral rekening houden met uw perceptie.

Het is nooit een goed teken om je overweldigd te voelen door de geur of het helemaal niet te voelen, dit kan erop wijzen dat je je geur moet vervangen door een versie die is ontworpen voor die tijd van de dag of het seizoen van het jaar. Anders kun je risico's nemen en een beetje op pad gaan. Het ideale moment om het parfum aan te brengen is als je uit de douche komt, het aroma hecht je het beste op een schone huid.

Het is ook een voordeel om in heet water te baden, omdat de poriën dan opener zullen zijn en dus beter in staat zijn om de stof op te nemen. Het is belangrijk dat we volledig droog zijn, want als we nog nat zijn, zal de geur worden verdund met het water op onze huid en zal het vermogen om zich erop te vestigen verminderen. Als we voor het aanbrengen van het parfum vochtinbrengende crèmes of zalven gebruiken, zal de fixatie intenser en dus langer aanhouden. Het is zelfs aan te raden om een ​​beetje vaseline of vaseline te gebruiken net onder het aanbrengpunt, omdat hierdoor de geurmoleculen van de geur zich aan de vaseline zullen hechten en het langer duurt om te vervluchtigen, waardoor het ook langer meegaat.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de geurende crèmes en zepen die we eerder gebruiken, omdat hun reukakkoorden in conflict kunnen komen met die van ons parfum, waardoor een onharmonisch resultaat wordt verkregen. Als we graag geurende badgels en crèmes gebruiken, is het beter om voor die opties uit dezelfde lijn te kiezen. De meeste huizen maken dit type product met dezelfde geur of met een aantal die complementair zijn.

Een ander belangrijk ding is om het parfum minstens 10 minuten voor het aankleden aan te brengen, dit voorkomt niet alleen vlekken op de kleding, maar ook dat het de stoffen zijn die het aroma absorberen in plaats van de huid, omdat op de kleding het aroma een slechtere geur zal hebben. fixatie dan die van het lichaam. Als je wilt dat je kleding de geur deelt, kun je een beetje op je handen smeren en eroverheen strijken, of een geparfumeerde zakdoek in je kledingkast bewaren.

Als uw geur in een presentatie zonder verstuiver komt, kunt u uw wijsvinger op de fles plaatsen om te voorkomen dat overtollig product naar buiten komt en wordt verspild. Zodra we de vloeistof op de vinger hebben, brengen we het met kleine tikjes aan en wrijven we nooit, want wanneer we het doen (zoals wanneer we de ene pols tegen de andere wrijven), breken we de essentiële oliën, veranderen de samenstelling en bovendien slagen we erin sneller verdampen.

Als de presentatie in spray is, moet u de fles tussen de 10 en 15 cm afstand plaatsen en ervoor zorgen dat de wijzer naar ons toe wijst. Hierdoor kan de vloeistof zich gelijkmatig over dat gebied verspreiden. Het is een gangbare praktijk bij sommige mensen om de lucht te sproeien en dan onder de nevel van parfum te lopen, maar dit verspilt veel stof en is minder effectief en langdurig dan wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht.

Er zijn veel plekken op het lichaam waar je geuren kunt aanbrengen, in feite gaf Coco Chanel aan dat een vrouw moet parfumeren waar ze gekust wil worden. Sommige sites kunnen echter efficiënter en veiliger zijn dan andere, zoals pulspunten. De pulspunten zijn die waar we latentie (pulsaties) voelen, een van de meest traditionele voor het gebruik van parfums zijn het bovenste deel van de nek, achter de oren en de binnenkant van de ellebogen en polsen.

Naast deze plaatsen kunnen we ook de enkels, heupen, sleutelbeenderen en de achterkant van de knieën meenemen. Al deze gebieden hebben de neiging om de juiste hoeveelheid warmte te genereren, waardoor de geur wordt geïntensiveerd maar niet overdreven wordt. De halslijn is ook een goede plek, echter niet op de borsten, ze hebben gevoelige plekken (vooral de tepels).
Op dezelfde manier is het raadzaam om contact van het parfum met de beha's te vermijden, omdat de chemicaliën die het in combinatie met het zweet en de vezels van de beha integreren, de meest gunstige plaats kunnen worden voor de productie van bacteriën en de ontwikkeling van infecties die ernstige verwondingen aan de tepelhof of tepels veroorzaken.

Sommige mensen ondersteunen het gebruik van parfum in de navel, oksels en geslachtsdelen, maar dit zijn vochtige gebieden, vrij kwetsbaar en zeer vatbaar voor de ontwikkeling van infecties. Hier, zoals in het vorige geval, kunnen producten zoals chemische oplosmiddelen of synthetische geurstoffen de bacteriële balans veranderen en het gebied ernstig in gevaar brengen. Je kunt in ieder geval heel voorzichtig een stipje parfum op de voorkant van de schouder en op de binnenkant van de dij bij de lies plaatsen, maar niet erop. U mag nooit parfum op het gezicht aanbrengen, aangezien de stoffen niet alleen zeer agressief zijn voor de fijne huid van het gezicht en de slijmvliezen, maar ook afschuwelijke vlekken kunnen veroorzaken die worden veroorzaakt door de interactie van alcoholen en oliën met de zon.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van parfum op het strand, als alternatief kunnen we kiezen voor zonnebrandmiddelen en haarcrèmes met een aangenaam aroma of we kunnen een kleine hoeveelheid parfum aanbrengen op de externe delen van het zwempak, bij voorkeur terwijl we het niet dragen gedragen en wachten tot het droog is voordat u het kledingstuk gebruikt.
Het parfumeren van het haar lijkt een goed idee, omdat de poreuze vezels ervoor zorgen dat het aroma voor een lange tijd wordt gefixeerd.

Alcoholen en chemische stoffen kunnen ons haar echter uitdrogen, dus de ideale optie is om de versie van ons parfum in haarverzorging te vinden. Als we het niet kunnen krijgen en we het toch willen wagen, moeten we ten koste van alles vermijden om het parfum rechtstreeks op het haar te spuiten. Het verdient de voorkeur om het op een borstel te spuiten en vervolgens ons haar te kammen, zodat de geur zonder de noodzaak om je haar zo slecht te behandelen.

In het geval van parfums is de regel die het beste van toepassing is dat van minder is meer, onthoud dat een persoon met een teveel aan parfum erg vervelend kan zijn voor de mensen om hem heen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.