Hermès nieuwste geur belichaamt de verweerde Griekse eilanden

De nieuwste geur van Hermès' Parfums-Jardins, Un Jardin à Cythère, is een ode aan de ruige Griekse eilanden en neemt je mee naar een droog en kaal landschap zonder vegetatie. Parfumeur Christine Nagel creëerde deze geur met noten van knapperig, door de zon gedroogd gras, nootachtig olijfhout en frisse roze pistachenoten. Ze heeft zich laten inspireren door de velden met olijfbomen en hoog gras die ze voor het eerst zag toen ze het Griekse eiland Kythira bezocht.

Dankzij Nagels filmische benadering van parfumerie, waarbij ze zorgvuldig de kleur, textuur en geluiden van een beeld in haar gedachten reconstrueert, vangt Un Jardin à Cythère deze sfeer. De geur roept nostalgische gevoelens op van droog gras onder de voeten, zonovergoten landschappen en de rokerige, graanachtige geur van gekarameliseerde haver. Het resultaat is een onderscheidende geur die zowel vertrouwd als volledig nieuw aanvoelt.

De Griekse eilanden hebben door de eeuwen heen kunstenaars, schrijvers en parfumeurs geïnspireerd. Un Jardin à Cythère, de nieuwste toevoeging aan Hermès' Parfums-Jardins-collectie, is een verrassende interpretatie van een tuin. Nagel, die bekend staat om haar liefde voor verrassingen en onverwachte combinaties, heeft een tuin gecreëerd zonder groen of bloemen, maar met een levendige en eeuwige energie.

Un Jardin à Cythère is een uniseks geur die zijn oorsprong vindt op het Griekse eiland Kythira, de mythische geboorteplaats van de oude Griekse godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid, Aphrodite. Deze nieuwe geur vangt de wilde, delicate sensualiteit van Moeder Natuur op het eiland en nodigt ons uit op een reis door landschappen die zijn gevormd door water.

De parfumcollectie Parfums-Jardins van Hermès is gebaseerd op de ontmoetingen van de parfumeurs met de harmonieuze gesprekken tussen natuur en cultuur tijdens hun reizen door unieke landschappen. Nagels creatie, met noten van olijfhout, de blonde grassen van het eiland en verse pistachenoten, is geïnspireerd op haar allereerste bezoek aan Kythira.

Nagel beschrijft Un Jardin à Cythère als 'vreugde, verbazing, sprankelend en comfort.' De geur herinnert haar aan zonnige, heldere en sprankelende dagen in Griekenland en aan de geruststellende en tedere geur van granen uit haar kindertijd. Un Jardin à Cythère is Nagels tweede toevoeging aan de Parfums-Jardins-collectie, na Un Jardin sur la Lagune, een bloemige en houtachtige geur die de romantiek van een verborgen tuin in het hart van Venetië vastlegt. Voordat ze de rol van in-house parfumeur bij Hermès op zich nam, had haar voorganger Jean-Claude Ellena vijf andere geuren voor de collectie gecreëerd, te beginnen met Un Jardin en Méditerranée in 2003.

Als het op parfumerie aankomt, is Nagel een onbetwist meester in haar vak. Toen ze in 2016 Ellena'srol als enige in-house parfumeur bij Hermès overnam, werd Nagel de tweede vrouw die ooit zo'n rol bekleedde bij een groot luxemerk (na Mathilde Laurent voor Cartier). Voor Nagel, die op zichzelf een meeslepende verhalenverteller is, draait het allemaal om de grondstoffen en ingrediënten; met meer dan 25 jaar ervaring in de parfumindustrie en verschillende grote successen op haar naam, staat ze erom bekend graag risico'ste nemen en buiten de gebaande paden te werken, en deze nieuwe creatie levert zeker op dat gebied.

Het gouden parfum doet denken aan de ambrozijn die geschikt is voor Griekse goden. De flacon is de iconische lantaarnvormige glazen fles van Hermès Beauty. De Griekse kunstenaar Elias Kafouros heeft prachtige illustraties gemaakt die de doos sieren en Nagels tuin tot leven brengen in een levendige compositie van verf en pen, compleet met het blond van het blonde gras, het groen van de olijfbomen, het roze van de pistachenoten en het blauw van de zee op de achtergrond.

Kafouros is geen onbekende voor Hermès - zijn sprookjesachtige composities hebben in het verleden ook gediend als inspiratie voor verschillende Hermès-sjaals, waaronder de Eleftheria, een eerbetoon aan de tweehonderdjarige Griekse onafhankelijkheid die in 2021 werd gecreëerd.

Jardins-collectie van Hermès

De Jardins-collectie van Hermès is een reeks parfums die zijn geïnspireerd door tuinen over de hele wereld en de harmonieuze interacties tussen natuur en cultuur. Elk parfum in de collectie is ontworpen om de essentie van een uniek landschap vast te leggen, vaak gevormd of beïnvloed door water. Sinds de oprichting van de collectie in 2003, heeft Hermès zijn in-house parfumeurs de vrije hand gegeven om geuren te creëren op basis van hun inspiratie en ervaringen.

De Jardins-collectie bestaat uit de volgende geuren:

  • Un Jardin en Méditerranée (2003) - Geïnspireerd door de Middellandse Zeetuinen, gecreëerd door Jean-Claude Ellena.
  • Un Jardin sur le Nil (2005) - Een geur geïnspireerd door de tuinen langs de Nijl in Egypte, ook gemaakt door Jean-Claude Ellena.
  • Un Jardin après la Mousson (2008) - Geïnspireerd door de weelderige tuinen na de moessonregens in Kerala, India, wederom een creatie van Jean-Claude Ellena.
  • Un Jardin sur le Toit (2011) - Een geur die de daktuin van het Hermès-gebouw in Parijs vertegenwoordigt, opnieuw ontwikkeld door Jean-Claude Ellena.
  • Le Jardin de Monsieur Li (2015) - Een ode aan de Chinese tuinen, het laatste parfum in de collectie gecreëerd door Jean-Claude Ellena.
  • Un Jardin sur la Lagune (2019) - Geïnspireerd door een geheime tuin in het hart van Venetië, gecreëerd door Christine Nagel, de huidige in-house parfumeur bij Hermès.
  • Un Jardin à Cythère (2023) - Geïnspireerd door het Griekse eiland Kythira, de nieuwste toevoeging aan de collectie, ook ontworpen door Christine Nagel.


De Jardins-collectie van Hermès staat bekend om zijn verfijnde en unieke geuren die de essentie van verschillende tuinen en landschappen over de hele wereld vangen. Elk parfum biedt een zintuiglijke ervaring die de drager meeneemt op een reis door prachtige en inspirerende tuinen, weerspiegeld in de kunstzinnige creaties van de getalenteerde parfumeurs van Hermès.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website