Bvlgari Opera Prima: 's Werelds duurste parfum met edelstenen

Bvlgari, het Italiaanse sieraden- en luxegoederenmerk, heeft onlangs zijn duurste parfum ooit verkocht: Bvlgari Opera Prima, voor maar liefst €250.000. Het is daarmee het duurste parfum ter wereld.

De geur van dit unieke parfum is ontworpen door de meesterparfumeur Daniela Andrier, maar het is vooral de verpakking die de aandacht trekt. De prachtige fles is ontworpen door de beroemde glasmaker Venini en is geïnspireerd op een Romeinse amorpha. Het bevat ook enkele indrukwekkende edelstenen, waaronder 250 karaat citrien, 4,45 karaat amethist en 25 karaat diamanten. Het is meer dan alleen een parfumfles, het is een kostbaar sieraad.

Bvlgari Opera Prima werd onthuld in 2017 en werd voorheen tentoongesteld in het Galeries Lafayette Haussmann-warenhuis in Parijs. Maar een privéklant had het geluk om het te kopen en kan nu genieten van de mediterrane geur, met tonen van citroen, oranjebloesem, muskus en bloemige aroma's.

Het is interessant om op te merken dat de Bvlgari Opera Prima niet het enige exclusieve parfum is dat het merk aanbiedt. Bvlgari staat bekend om hun high-end geuren, waarvan vele gepresenteerd worden in opvallende flessen en verpakkingen. Het merk heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 70 parfums, elk met een eigen unieke mix van ingrediënten en geurnoten.

Naast de Bvlgari Opera Prima is er nog een ander parfum van het merk dat zeer prijzig is, namelijk de Splendida Tubereuse Mystique. Dit parfum kost rond de €1.000 per fles en is gebaseerd op de Tuberoos bloem, die bekend staat om zijn heerlijke en verleidelijke geur. De flacon van de Splendida Tubereuse Mystique is ook prachtig en bevat een gouden omhulsel en een diep paarse glazen fles.

Wat betreft de technische specificaties van de Bvlgari Opera Prima, de geur is een eau de parfum en wordt geleverd in een flacon van 100 ml. Het heeft topnoten van citroen, hartnoten van oranjebloesem en basisnoten van muskus. Het is ontworpen om een mediterrane sfeer op te roepen en is bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een verfijnde en luxe geurervaring.

Naast het ontwerp van de fles en de edelstenen die erop zijn bevestigd, is er niet veel bekend over de ingrediënten van de Bvlgari Opera Prima. Het enige wat we weten is dat het is gemaakt door Daniela Andrier, een gerenommeerde parfumeur die ook heeft gewerkt aan andere luxe parfums zoals Bottega Veneta, Prada en Guerlain.

Het is interessant om op te merken dat Bvlgari niet de enige luxe merk is dat parfums aanbiedt met een astronomisch prijskaartje. Clive Christian Imperial Majesty is bijvoorbeeld ook een van de duurste parfums ter wereld met een prijs van $215.000 voor een fles van 500 ml.

Hoewel deze extreem dure parfums misschien niet bedoeld zijn voor de gewone consument, is het belangrijk op te merken dat de prijs van een parfum niet noodzakelijkerwijs bepaalt hoe goed het ruikt. Er zijn tal van betaalbare parfums die net zo lekker ruiken als hun duurdere tegenhangers. Het is uiteindelijk aan de consument om te beslissen welk prijskaartje ze bereid zijn te betalen voor hun favoriete geur.

Hoewel de prijs van €250.000 extreem hoog is, is het geen verrassing dat er luxeliefhebbers en trendsetters over de hele wereld zijn die bereid zijn te betalen voor hun handtekeninggeur. Bvlgari blijft een van de meest gewaardeerde en bekende merken op het gebied van sieraden, horloges en parfums, en met Opera Prima hebben ze zichzelf opnieuw overtroffen.

  • Afmetingen: Hoogte: 17,2 cm, Breedte: 9,6 cm
  • Kleur: transparant glas, goudkleurige ring
  • Materialen: hoogwaardig glas, citrien, amethist, diamanten, goudkleurig metaal
  • Collectie: exclusieve en beperkte uitgave
  • Type: Eau de Parfum
  • Inhoud: 100 ml
  • Prijs: €250.000

Bezoek Website