Welk belang heeft de Metaverse voor internationaal voetbal?

Volgens een recent rapport van Yahoo Finance zal de wereldwijde sportindustrie naar verwachting €599,9 miljard bedragen in de komende drie jaar. De metaverse wordt nu gebruikt om evenementen uit te breiden tot alleen live games om de fans te belonen. Atleten en fans kunnen met elkaar communiceren in virtuele ruimtes in de metaverse. MetaSoccer is een nieuwste cryptogame, waarmee de gebruikers kunnen leven waar ze altijd naar hunkeren, macht over het team. Technologie heeft niet alleen zijn handen aangeboden aan inkomsten en telecommunicatie, maar ook aan het atletische potentieel om de capaciteiten te intensiveren.

Stel je de 3e scheidsrechter voor in cricket, VAR gebruikt in voetbal en vele andere technologieën die in andere sporten worden gebruikt. Covid-19-pandemie deed de mensen beseffen het belang van technologie, waardoor ze verbonden konden blijven met de buitenwereld terwijl ze in hun huis zaten. Sportclubs stelden de mensen in staat om via de metaverse te communiceren en werden zelfs een helpende hand door er inkomsten mee te genereren voor de fans.

Atlanta Braves, een honkbalteam gevestigd in de VS, creëerde een exacte replica van hun stadion Truist Park en gebruikte het om virtuele evenementen te organiseren. Andere voorbeelden van het gebruik van metaverse zijn het concert dat wordt georganiseerd door Travis Scott in The Fortnite-game, Manchester City werkt aan een digitaal Etihad Stadium in metaverse, Pixel Arena van Google en NBA, een live gestreamde Italiaanse Serie A op The Nemesis, een virtueel wereldplatform.

Er is een nieuwste game in het spel om te verdienen sector genaamd MetaSoccer, die de fans een kracht biedt waar ze altijd naar hunkeren. Hoe geweldig zal het zijn als de spelers hun eigen teams creëren in het stijlspel van voetbalmanager en het letterlijk bezitten, waar mensen spelers kunnen verwerven of verkopen aan andere teams, net als in de echte wereld.

En dit kan worden bereikt door NFT's te kopen. Een leuk feit hier is dat de mensen een direct eigendom zullen hebben in MetaSoccer, wat betekent dat niemand de eigendom NFT's kan wegnemen. Als de eerste voetbalmetaverse op basis van blockchain, stelt MetaSoccer de gebruikers in staat om hun eigen team te bezitten en te besturen terwijl ze opbrengst genereren in het spel. Elke gebruiker die MetaSoccer speelt, kan op verschillende manieren actief deelnemen en beloningen ontvangen voor de bijdragen die ze leveren aan het ecosysteem.

Gebruikers kunnen opbrengst genereren door wedstrijden te winnen, tickets te verkopen, het stadion te huren, de spelers uit te lenen, te eindigen in de hoogste niveaus van de competitie, sponsoring te krijgen en door verschillende andere dingen. Mensen kunnen transacties uitvoeren via MetaSoccer Universe (MSU) Tokens, waardoor ze de macht krijgen om deel te nemen aan de besluitvorming over het ecosysteem.

Terwijl Web2 probeert verstoringen te veroorzaken, heeft Web3 de macht weggenomen van de commanderende organisaties en deze verspreid onder de gebruikers - fans die de clubs en sporters maken - een enorm succes. Gebruikers hoeven niet alleen maar te zitten kijken, ze hebben de macht en controle over de activiteiten en de verhalen binnen de metaverse.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.