Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Michael Saylor blijft optimistisch over Bitcoin ondanks volatiliteit

Michael Saylor blijft optimistisch over Bitcoin ondanks volatiliteit

Samen met de algehele cryptomarkt is Bitcoin (BTC) ook laat getuige geweest van behoorlijk bearish bewegingen. Maar Michael Saylor, een van de heftige supporters van BTC, blijft de gekroonde cryptocurrency nog steeds steunen. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor €29.425 en is het de afgelopen vierentwintig uur met ongeveer 0,09% gestegen.

De algehele crypto-industrie is getuige geweest van veel veranderingen en bearish trends en ze waren vrij duidelijk in de prijzen van verschillende crypto-activa. Maar ondanks de verliezen waarmee zijn bedrijf te maken heeft gehad tijdens de prijsschommelingen van de gekroonde cryptocurrency, benadrukt Michael Saylor van MicroStrategy dat hij een bitcoin (BTC) -fan blijft en dat hij nooit zal twijfelen aan het potentieel en de mogelijkheden van het actief.

Bitcoin wordt momenteel verhandeld voor €29.425 met een marktkapitalisatie van €560.638.802.985 en is de afgelopen vierentwintig uur met ongeveer 0,09% gestegen. Het is ironisch dat Bitcoin slechts ongeveer zes maanden geleden getuige was van zijn All-Time High door ongeveer €60.000 te bereiken. En nu is het met meer dan 50% gedaald. En het ziet er niet erg goed uit en de CEO van MicroStrategy heeft aanzienlijk verloren door enorme investeringen in de cryptocurrency. MicroStrategy is een van de grootste institutionele supporters van Bitcoin met een enorme reserve aan activa. Het bedrijf verhandelde en kocht aanvankelijk bitcoin in augustus 2020, toen namen maar heel weinig bedrijven zo groot als MicroStrategy zo'n stap. Het kocht ongeveer €250 miljoen aan BTC en voegde vervolgens na een paar weken verder toe aan deze aankoop.

Het bedrijf wiebelde niet eerder toen Bitcoin bearish trends zag en het lijkt het ook op dit moment te doen. Verrassend genoeg bezat het bedrijf van Saylor ongeveer €5 miljard en heeft het nu minder dan €4 miljard aan het actief. Dat betekent dat MicroStrategy de afgelopen maanden meer dan €1 miljard aan BTC-holdings heeft versnipperd. Maar dit schrikt Saylor niet af, die op en neer heeft gezworen dat zijn bedrijf doorgaat met zijn plannen om Bitcoin te kopen zolang de activaklasse bestaat. Volgens de chief financial officer van MicroStrategy, Phong Le, die in een interview benadrukte, proberen ze bitcoin op lange termijn te verzamelen en vast te houden om hun strategie te herhalen. En dat ze hun bitcoin-bezit beschouwen als langetermijnbezit en momenteel niet van plan zijn om deel te nemen aan de verkoop van de valuta. Ze haalden €205 miljoen op als lening met alleen rente voor een termijn van drie jaar, die wordt gedekt door bitcoin. De lening vervalt op 23 maart 2025.