Bernard Arnault koopt €200 miljoen aandelen LVMH

Luxekoning Bernard Arnault heeft onlangs aangekondigd dat hij 200 miljoen aandelen van LVMH, het moederbedrijf van merken als Louis Vuitton en Dior, heeft overgedragen aan zijn kinderen. De overdracht, die volgens Arnault een "louter familiale beslissing" was, heeft geleid tot speculatie over de toekomst van het bedrijf en de invloed van de familie Arnault.

Bernard Arnault, die momenteel een nettowaarde heeft van meer dan $180 miljard en daarmee de op twee na rijkste persoon ter wereld is, heeft altijd aangegeven dat zijn kinderen een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van LVMH. Alexandre Arnault, de oudste zoon van Bernard Arnault, is momenteel CEO van Rimowa, een luxe bagagebedrijf dat eigendom is van LVMH. Delphine Arnault, de dochter van Bernard Arnault, is de uitvoerend vice-president van Louis Vuitton.

De overdracht van de aandelen aan zijn kinderen wordt gezien als een teken dat de familie Arnault van plan is om het bedrijf in de toekomst in handen te houden. Het is echter onduidelijk of de kinderen van Arnault daadwerkelijk de controle over het bedrijf zullen overnemen of dat ze simpelweg een deel van de aandelen zullen houden.

LVMH is een van de grootste en meest succesvolle luxebedrijven ter wereld en heeft een portfolio van merken die varieert van mode tot juwelen tot dranken. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt en heeft de afgelopen jaren indrukwekkende groei- en winstcijfers laten zien. De overdracht van de aandelen aan de kinderen van Bernard Arnault zal naar verwachting geen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken bij LVMH, maar het kan wel gevolgen hebben voor de toekomstige strategie en richting van het bedrijf.

Het is niet ongebruikelijk dat rijke families hun aandelen overdragen aan de volgende generatie als onderdeel van hun nalatenschapsplanning. Door de aandelen op deze manier over te dragen, kunnen ze hun vermogen aan hun kinderen doorgeven zonder dat er hoge belastingen hoeven te worden betaald. Bernard Arnault heeft in het verleden ook al aandelen van LVMH overgedragen aan zijn kinderen en heeft aangegeven dat hij van plan is om in de toekomst meer aandelen over te dragen.

Al met al lijkt de overdracht van de aandelen aan de kinderen van Bernard Arnault geen grote impact te hebben op LVMH en de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Het is echter wel een teken dat de familie Arnault van plan is om het bedrijf in de toekomst in handen te houden en dat de kinderen van Bernard Arnault een belangrijke rol zullen spelen in de toekomstige strategie en richting van het bedrijf.

 • Bernard Arnault is al lang een bekende figuur in de modewereld en wordt vaak beschouwd als de "koning van de luxe". Hij is de voorzitter en CEO van LVMH, dat hij in 1987 heeft opgericht door de fusie van Louis Vuitton en Moët Hennessy. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste luxebedrijven ter wereld, met 75 merken in zijn portfolio
 • De overdracht van de aandelen aan zijn kinderen is niet de eerste keer dat Bernard Arnault aandelen heeft overgedragen aan zijn familie. In 2006 heeft hij ook al aandelen overgedragen aan zijn vijf kinderen en zijn tweede vrouw. In totaal heeft de familie Arnault nu ongeveer 47% van de aandelen van LVMH in handen.
 • De overdracht van de aandelen aan zijn kinderen kan ook een manier zijn om de continuïteit van het bedrijf op de lange termijn te waarborgen. Door de aandelen in handen van zijn kinderen te leggen, kan Bernard Arnault ervoor zorgen dat het bedrijf in de familie blijft en dat de visie en waarden die hij voor het bedrijf heeft gedefinieerd, worden voortgezet.
 • LVMH heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in duurzaamheid en heeft zich ten doel gesteld om tegen 2023 alle merken in zijn portfolio te laten voldoen aan bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen. De overdracht van de aandelen aan de kinderen van Bernard Arnault kan mogelijk een positieve invloed hebben op de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, aangezien de jongere generatie vaak meer belang hecht aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Ten slotte is het belangrijk om op te merken dat de overdracht van de aandelen aan de kinderen van Bernard Arnault niet alleen gevolgen kan hebben voor LVMH, maar ook voor de bredere modewereld en de luxe-industrie in het algemeen. De familie Arnault heeft een grote invloed op de modewereld en de overdracht van de aandelen kan mogelijk een verschuiving teweegbrengen in de machtsverhoudingen binnen de industrie.


Hieronder enkel van de belangrijkste merken in de portfolio van LVMH, opgedeeld per divisie:

Fashion & Leather Goods Division:

 • Louis Vuitton: Louis Vuitton, opgericht in 1854, is een van de meest iconische merken in de wereld van luxe en mode. Het merk is vooral bekend om zijn handtassen en bagage, die zijn versierd met het bekende LV-logo. Naast tassen biedt Louis Vuitton ook kleding, schoenen, sieraden en accessoires aan.
 • Dior: Christian Dior is een van de meest invloedrijke modehuizen ter wereld en staat bekend om zijn elegante en verfijnde mode. Het merk, opgericht in 1946, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder haute couture, ready-to-wear, schoenen, tassen, horloges, sieraden en parfums.
 • Fendi: Fendi is een Italiaans modehuis dat bekend staat om zijn luxe accessoires en kleding. Het merk werd opgericht in 1925 en heeft een brede productlijn, waaronder handtassen, kleding, schoenen, sieraden en horloges.
 • Loewe: Loewe is een Spaans modehuis dat bekend staat om zijn verfijnde en luxueuze mode. Het merk, opgericht in 1846, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder lederwaren, kleding, accessoires, geuren en sieraden.
 • Celine: Celine is een Frans modehuis dat bekend staat om zijn elegante en minimalistische ontwerpen. Het merk, opgericht in 1945, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder ready-to-wear, lederwaren, schoenen, sieraden en accessoires.
 • Kenzo: Kenzo is een Japans-Frans modehuis dat bekend staat om zijn speelse en kleurrijke ontwerpen. Het merk, opgericht in 1970, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder kleding, accessoires, sieraden, horloges en parfums.
 • Marc Jacobs: Marc Jacobs is een Amerikaans modehuis dat bekend staat om zijn opvallende en excentrieke ontwerpen. Het merk, opgericht in 1986, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder ready-to-wear, schoenen, tassen, sieraden en horloges.
 • Emilio Pucci: Emilio Pucci is een Italiaans modehuis dat bekend staat om zijn kleurrijke en iconische prints. Het merk, opgericht in 1947, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder ready-to-wear, lederwaren, accessoires, sieraden en parfums.
 • Berluti: Berluti is een Frans modehuis dat bekend staat om zijn op maat gemaakte lederen schoenen en accessoires. Het merk, opgericht in 1895, biedt ook kleding, tassen, sieraden en parfums aan.
 • Rimowa: Rimowa is een Duits bagagemerk dat bekend staat om zijn stevaste en duurzame bagage, gemaakt van aluminium en polycarbonaat. Het merk werd opgericht in 1898 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder koffers, tassen, reisaccessoires en schoenen.


Perfumes & Cosmetics Division:

 • Parfums Christian Dior: Parfums Christian Dior is een van de meest bekende en gerespecteerde parfummerken ter wereld. Het merk werd opgericht in 1947 en biedt een breed scala aan geuren en huidverzorgingsproducten aan.
 • Guerlain: Guerlain is een Frans parfum- en cosmetica-merk dat bekend staat om zijn luxe en verfijnde producten. Het merk, opgericht in 1828, biedt een breed scala aan producten aan, waaronder parfums, make-up en huidverzorgingsproducten.
 • Givenchy: Givenchy is een Frans modehuis dat bekend staat om zijn elegante en avant-gardistische ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1952 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder haute couture, ready-to-wear, schoenen, handtassen, sieraden en parfums.
 • Kenzo Parfums: Kenzo Parfums is een Frans parfummerk dat bekend staat om zijn creatieve en innovatieve geuren. Het merk werd opgericht in 1988 en biedt een breed scala aan geuren aan, van frisse en lichte tot krachtige en sensuele.
 • Benefit Cosmetics: Benefit Cosmetics is een Amerikaans cosmetica-merk dat bekend staat om zijn vrolijke en kleurrijke verpakkingen en grappige namen van producten. Het merk biedt een breed scala aan producten aan, waaronder make-up, huidverzorgingsproducten en parfums.
 • Fresh: Fresh is een Amerikaans cosmetica-merk dat bekend staat om zijn natuurlijke en handgemaakte huidverzorgingsproducten. Het merk werd opgericht in 1991 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder gezichtsreinigers, toners, maskers, crèmes, lippenbalsems en geuren.
 • Make Up For Ever: Make Up For Ever is een Frans make-up-merk dat bekend staat om zijn professionele kwaliteit en brede kleurenpalet. Het merk werd opgericht in 1984 en biedt een breed scala aan make-up producten aan, waaronder foundations, concealers, oogschaduw, lippenstiften en mascara's.
 • Acqua di Parma: Acqua di Parma is een Italiaans parfum- en cosmetica-merk dat bekend staat om zijn elegante en verfijnde geuren. Het merk werd opgericht in 1916 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder parfums, geurkaarsen, bad- en lichaamsproducten en scheerproducten.
 • Fenty Beauty by Rihanna: Fenty Beauty by Rihanna is een cosmetica-merk dat is opgericht door de bekende zangeres Rihanna. Het merk, dat in 2017 werd gelanceerd, staat bekend om zijn brede kleurenpalet en inclusieve benadering van make-up, met producten die geschikt zijn voor alle huidtinten en huidtypen.
 • Maison Francis Kurkdjian: Maison Francis Kurkdjian is een Frans parfumhuis dat bekend staat om zijn exclusieve en verfijnde geuren. Het merk, opgericht in 2009, biedt een breed scala aan geuren aan, waaronder unisex geuren, geuren voor mannen en vrouwen en huisparfums.
 • Ole Henriksen: Ole Henriksen is een Amerikaans huidverzorgingsmerk dat bekend staat om zijn natuurlijke en effectieve producten. Het merk werd opgericht in 1984 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder reinigers, toners, serums, crèmes en maskers.
 • Bite Beauty: Bite Beauty is een Canadees cosmetica-merk dat bekend staat om zijn natuurlijke en veganistische lippenstiften en lipverzorgingsproducten. Het merk biedt een breed scala aan producten aan, waaronder lippenstiften, lipglosses, lippenbalsems en scrubs.
 • Kat Von D Beauty: Kat Von D Beauty is een cosmetica-merk dat is opgericht door de bekende tattoo-kunstenaar Kat Von D. Het merk staat bekend om zijn veganistische en dierproefvrije make-up producten, waaronder foundations, concealers, oogschaduw en lippenstiften.


Watches & Jewelry Division:

 • Bvlgari: Bvlgari is een Italiaans juwelen- en horlogemerk dat bekend staat om zijn luxueuze en innovatieve ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1884 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder sieraden, horloges, parfums, accessoires en lederwaren.
 • TAG Heuer: TAG Heuer is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn nauwkeurige en stijlvolle uurwerken. Het merk werd opgericht in 1860 en biedt een breed scala aan horloges aan, waaronder sportieve en klassieke modellen.
 • Zenith: Zenith is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn precisie en vakmanschap. Het merk werd opgericht in 1865 en biedt een breed scala aan horloges aan, waaronder chronografen, moonphase horloges en tourbillons.
 • Hublot: Hublot is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn innovatieve en avant-gardistische ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1980 en biedt een breed scala aan horloges aan, waaronder sportieve en luxueuze modellen.
 • Chaumet: Chaumet is een Frans juwelen- en horlogemerk dat bekend staat om zijn elegante en verfijnde ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1780 en biedt een breed scala aan sieraden en horloges aan, waaronder trouwringen, kettingen, oorbellen, armbanden en uurwerken.
 • Fred: Fred is een Frans juwelenmerk dat bekend staat om zijn verfijnde en tijdloze ontwerpen.
 • De Beers Diamond Jewellers: De Beers Diamond Jewellers is een Brits juwelenmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige diamanten en exclusieve ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1888 en biedt een breed scala aan sieraden aan, waaronder verlovingsringen, trouwringen, halskettingen, armbanden en oorbellen.
 • Tiffany & Co.: Tiffany & Co. is een Amerikaans juwelenmerk dat bekend staat om zijn iconische blauwe doosjes en luxueuze sieraden. Het merk werd opgericht in 1837 en biedt een breed scala aan sieraden aan, waaronder verlovingsringen, trouwringen, halskettingen, armbanden en oorbellen.


Selective Retailing Division:

 • DFS Group: DFS Group is een luxe reisretailer die bekend staat om zijn belastingvrije winkels op luchthavens en in steden over de hele wereld. Het merk werd opgericht in 1960 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder mode, sieraden, cosmetica, horloges en dranken.
 • Sephora: Sephora is een Franse keten van cosmetica-winkels die bekend staat om zijn brede assortiment aan producten en merken. Het merk werd opgericht in 1969 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder make-up, huidverzorgingsproducten, parfums en haarverzorgingsproducten.
 • Le Bon Marché: Le Bon Marché is een Frans warenhuis dat bekend staat om zijn luxe en exclusieve producten. Het merk werd opgericht in 1852 en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder mode, schoonheidsproducten, accessoires en meubels.
 • La Samaritaine: La Samaritaine is een Frans warenhuis dat onlangs is heropend na een grote renovatie. Het merk biedt een breed scala aan producten aan, waaronder mode, schoonheidsproducten, accessoires, huishoudelijke artikelen en meubels.
 • Miami Cruiseline Services: Miami Cruiseline Services is een luxe retail- en entertainment-bedrijf dat belastingvrije winkels en andere voorzieningen biedt op cruiseschepen.
 • Starboard Cruise Services: Starboard Cruise Services is een Amerikaans retail- en entertainment-bedrijf dat belastingvrije winkels en andere voorzieningen biedt op cruiseschepen.


Wine & Spirits Division:

 • Moët & Chandon: Moët & Chandon is een Frans champagnehuis dat bekend staat om zijn luxueuze en verfijnde champagnes. Het merk werd opgericht in 1743 en biedt een breed scala aan champagnes aan, van brut tot rosé.
 • Veuve Clicquot: Veuve Clicquot is een Frans champagnehuis dat bekend staat om zijn elegante en verfijnde champagnes. Het merk werd opgericht in 1772 en biedt een breed scala aan champagnes aan, waaronder brut, rosé en vintage.
 • Dom Pérignon: prestigieus champagnehuis, biedt exclusieve en verfijnde champagnes aan, waaronder de Dom Pérignon Vintage en P2.
 • Hennessy: Hennessy is een Franse cognac-producent die bekend staat om zijn hoogwaardige en verfijnde cognacs. Het merk werd opgericht in 1765 en biedt een breed scala aan cognacs aan, van VS tot XO.
 • Glenmorangie: Glenmorangie is een Schotse whisky-producent die bekend staat om zijn premium en verfijnde single malt whisky's. Het merk werd opgericht in 1843 en biedt een breed scala aan whisky's aan, waaronder de Original, Lasanta, Quinta Ruban en Nectar d'Or.
 • Belvedere: Belvedere is een Poolse wodka-producent die bekend staat om zijn hoogwaardige en verfijnde wodka's. Het merk werd opgericht in 1993 en biedt een breed scala aan wodka's aan, waaronder de Belvedere Vodka en de Belvedere Single Estate Rye Series.
 • Cloudy Bay: Cloudy Bay is een Nieuw-Zeelandse wijnproducent die bekend staat om zijn premium en verfijnde wijnen. Het merk werd opgericht in 1985 en biedt een breed scala aan wijnen aan, waaronder de Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir.
 • Newton Vineyard: Newton Vineyard is een Californische wijnproducent die bekend staat om zijn premium en verfijnde wijnen. Het merk werd opgericht in 1977 en biedt een breed scala aan wijnen aan, waaronder de Unfiltered Chardonnay en de Unfiltered Cabernet Sauvignon.
 • Cheval des Andes: Cheval des Andes is een Argentijnse wijnproducent die bekend staat om zijn premium en verfijnde wijnen. Het merk werd opgericht in 1999 en biedt een breed scala aan wijnen aan, waaronder de Cheval des Andes en de Cheval des Andes Grand Vin.
 • Terrazas de los Andes: Terrazas de los Andes is een Argentijnse wijnproducent die bekend staat om zijn premium en verfijnde wijnen. Het merk werd opgericht in 1996 en biedt een breed scala aan wijnen aan, waaronder de Reserva Malbec en de Grand Malbec.
 • Château d'Esclans: Château d'Esclans is een Franse wijnproducent die bekend staat om zijn premium en verfijnde roséwijnen. Het merk werd opgericht in 2006 en biedt een breed scala aan wijnen aan, waaronder de Whispering Angel en de Garrus.


In totaal omvat de portfolio van LVMH dus 75 merken die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder mode, lederwaren, parfums en cosmetica, horloges en juwelen, selectieve retailing en wijn en sterke drank. Elk merk heeft zijn eigen unieke identiteit en stijl, maar alle merken delen de kernwaarden van LVMH: kwaliteit, creativiteit en innovatie.