Jacob & Co verdubbelt haar omzet in twee jaar tijd

Jacob & Co heeft een prachtig traject achter de rug en dat vertaald zich ook in haar balans. In 2022 opende Jacob&Co zijn deuren via monomerkwinkels, boetieks en popups in Singapore, Londen, Tokio, Mumbai, New Delhi en de Caribisch regio. In 2023 kwam daar nog eens Dubai en Istanbul bij. Bijkomend zullen nog eens 13 Jacob & Co. boetieks en popups hun deuren openen in Saoedi-Arabië, Hong Kong, Thailand, Oostenrijk, Australië, Koeweit, Albanië, Bahrein, Andorra, Vietnam en Egypte.

U zal zelf ook al aan het tellen zijn, dit brengt het totaal aantal Jacob & Co. boetieks en popups op 94 in 34 verschillende landen wereldwijd, inclusief de historische flagship store in New York. Een interessant fenomeen is dat Jacob & Co meerdere samenwerkingen aan gaat om haar groei te bevorderen, vooral op gebied van naamsbekendheid en branding komt dit het bedrijf zeer goed van pas. Zo is het er voorbeeld van Ethos. 

Ethos is nu de gevestigde vertegenwoordiger van Jacob & Co met 11 locaties in een dynamische economie waarvan het luxesegment naar verwachting met een factor 3 a 4 zal groeien in 2030. Bijkomend bereidt men de opening voor van een eerste Jacob & Co-boetiek in Mumbai in maart 2023.

Een ander voorbeeld is de Dubai-boetiek van het merk, gelegen in de Dubai Mall, deze week heropend, na een grondige maandenlange renovatie. In april 2023 kijkt Jacob & Co ernaar uit om de opening van een andere boetiek te vieren als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de bekende en zeer ervaren luxeretailer Salujain in Riyad, Saoedi-Arabië. De lijst van deze prestigieuze partners zou niet compleet zijn zonder onder andere Bucherer en Watches of Switzerland te noemen, wiens Jacob & Co-aanwezigheid in Las Vegas zo goed heeft gewerkt dat de uitbreiding in juli 2022 in Londen werd voortgezet.

Een hele reeks winkelopeningen brengt het merk, opgericht door Jacob Arabo en geleid door CEO Benjamin Arabov, naar een nieuw niveau van internationale aanwezigheid en herkenning. De groei van Jacob & Co wordt ondersteund door de wereldwijde bekendheid die wordt verkregen door de innovatieve creaties die het merk voortdurend introduceert en de geronomeerde bekende profielen aan wie het verkoopt en in de picture zet.

Voor het derde jaar op rij presteren we beter dan zowel de markt als onze eigen groeiprognoses. Onze uniek flexibele productiestructuur stelt ons in staat om de vraag en de intense uitrol van nieuwe creaties bij te houden, maar slechts tot op zekere hoogte laat Meneer Arabo ons weten.

De lat voor 2023 ligt hoog na een recordgroei in 2022. In de aangekondige cijfers vernemen we dat Jacob & Co een recordomzetgroei van +132% van 2020 tot 2022 rapporteert. De inkomsten voor deze periode werden gedreven door een sterke vraag naar luxe horloges. De VS blijft een sterke ankermarkt. De boetiek die in 2021 opende in de exclusieve Bal Harbour Shops in Miami, blijft het erg goed doen. 2022 was zelfs het beste jaar ooit voor verkopen in de boetiek in New York sinds de start van het bedrijf 40 jaar geleden, d.w.z. 20 jaar geleden sinds de boetiek op 57th Street.
De samenwerking met Watches in Zwitserland met betrekking tot locaties in de VS is eind 2022 uitgebreid met een aanwezigheid in Minnesota en Atlanta. We zien aantrekkelijke kansen in de VS terwijl we onze goedkopere uurwerken verder ontwikkelen, met een substantiële groei in 2024 en 2025, zegt Arabov.

In het vierde kwartaal van 2022 overschreed het aantal verkochte Bugatti Chiron-uurwerken waarvan de gemiddelde prijs rond de 280.000 Euros is de grens van 200.

The Opera Godfather die zelfs 350.000 Euros kost is een uurwerk geïnspireerd op en ontworpen als een persoonlijk eerbetoon aan de film The Godfather blijkt 110 keer verkocht.

Eenmalige creaties en op maat gemaakte versies van de Bugatti Chiron-collectie, ontstaan uit de samenwerking tussen Bugatti Automobiles en Jacob & Co, wagen zich in zevencijferig gebied.
De Opera Godfather-collectie van Jacob & Co heeft consequent de verwachtingen overtroffen, zowel wat betreft de uitstraling die het heeft verworven als de verkoop die het heeft gegenereerd.

Een andere topper is de samenwerking met Cristiano Ronaldo en zijn merk CR7 Perfect getimed voor de 2022 World Cup in Qatar. Reden? Op 22 november onthulde Jacob & Co de eerste collectie gewijd aan en gemaakt samen met Cristiano Ronaldo. Doe dat maar eens na... De Epic X Flight van CR7 en de Epic X Hope van CR7 zijn de twee inaugurele uurwerken van de limited editions die samen met Cristiano Ronaldo zijn ontworpen voor zijn merk CR7.

Cristiano Ronaldo, een langdurige vriend van het merk en van de heer Arabo, is de eerste voetbalspeler die ooit een uurwerkcollectie heeft ontworpen om zijn prestaties te vieren. Altijd een beat vooruit waar echte artiesten de beat bepalen Een ander heel bijzonder hoogtepunt van 2022 was een bewijs van de speciale relatie met artiest Pharrell Williams.

De Son of a Pharaoh-veiling, gehouden door het digitale veilinghuis Joopiter van Pharrell Williams en samengesteld door de kunstenaar zelf, bevatte 52 luxe items die een icoonstatus hebben verworven, waaronder de originele NERD-hanger, de Asscher-Cut Tennis Platinum-ketting en de 5 Time Zone Royal volledig met diamanten bezet horloge.

Deze en de andere stukken die Jacob & Co en Pharrell Williams samen hebben gemaakt, getuigen van een creatieve samenwerking die mogelijk uniek is in de recente geschiedenis van muziek en stijl. De Son of a Pharaoh-veiling sloot op 1 november 2022 met een totaalbedrag van 5,25 miljoen dollar.

De afgelopen twee jaar heeft Jacob & Co zowel de vraag als de verkoop naar goedkopere modellen en horloges voor dagelijks gebruik zien toenemen. Zo zijn de verkopen van de modellen Epic X Chrono & Epic X de afgelopen jaren met een factor 5 tot 10 gestegen. Eind 2022 boekten men een totale verkoop van 2.000.000 dollar voor een specifiek model voor het jaar en we zijn momenteel uitverkocht zonder de serie te vermelden aldus Benjamin Arabov.

In 2023 wil Jacob & Co zijn lagere collecties uitbreiden, rekening houdend met de feedback van klanten en retailpartners met betrekking tot de horlogemaat.

Een van de belangrijkste initiatieven sinds ik 2 jaar geleden begon, was het maken van horloges van 44 mm of minder. In 2023 zullen we verschillende modellen uitbrengen die deze nieuwe stuwkracht weerspiegelen. Om trouw te blijven aan ons DNA, ontwikkelen we natuurlijk revolutionaire, nog nooit eerder vertoonde complicaties om innovatie te blijven stimuleren, voegt Benjamin Arabov, de CEO van Jacob & Co toe.

 

Foto Persbericht Jacob & Co.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.