Hinduja Brothers geven 160 miljoen uit aan een koninklijk herenhuis

Beslissen om €160 miljoen uit te geven aan een herenhuis dat de macht en rijkdom van de familie Hinduja zou moeten symboliseren, zal de respectieve familie nu hun naam laten plaatsen in de beste samenleving van Groot-Brittannië. De locatie van het huis, op een steenworp afstand van het Buckingham Palace, geeft de miljardair NRI-familie de status van buren van koningin Elizabeth II.
Het kostte de gebroeders Hinduja van £6 miljard vijf jaar en £40 - £50 miljoen om de vier eigendommen te herstellen die als basis voor dit herenhuis dienen. Dit afgezien van het uitgeven van £58 miljoen aan het kopen van het vervallen onroerend goed. Aan de overkant van de straat heeft de koningin van het Verenigd Koninkrijk haar residentie. Deze specifieke residentie die de gebroeders Hinduja hebben gekocht, is het grootste huis van klasse 1 in Londen, nu de thuisbasis van Srichand, Gopichand, Ashok en Prakash Hinduja.
Het Buckingham Palace is niet de enige beroemde residentie in hun omgeving. Er is ook het St James Palace. Het herenhuis ligt aan Carlton Terrace en is gebouwd over zes verdiepingen, bestaat uit 50 kamers en werd oorspronkelijk gebouwd voor koning George IV in de jaren 1820.
De kamers worden gegroepeerd om 4 appartementen te vormen voor elk van de broers, en met een oppervlakte van 70.000 m² is het meer dan genoeg. Het herenhuis beschikt ook over een privébioscoop, zwembad, eetkamer met een enorme glazen centrale tafel die plaats biedt aan maximaal 30 personen. English Heritage hield toezicht op de renovatie van het enorme huis en voegde massief marmeren vloeren, Hondurese mahoniehouten lambrisering en Italiaanse kroonluchters toe. En het is echt een geweldige plek om te wonen.