To'ak is de beste, meest exclusieve chocolade ter wereld

Chocolade is ongetwijfeld een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld. De meeste mensen die dit lezen, hebben er de afgelopen week waarschijnlijk een paar gehad; maar helaas, om aan die vraag te voldoen, moet het in massa worden geproduceerd, wat altijd iets wegneemt van het eindproduct.
Dat is waar To'ak om de hoek komt kijken, een voortreffelijk chocolademerk gecreëerd door een Amerikaan en een Oostenrijker die in Ecuador wonen, met behulp van de beste traditionele methoden en ingrediënten.
De makers van To'ak-chocolade (een naam die een combinatie is van oude Ecuadoraanse dialecten en „aarde” en „boom” betekent) beschouwen het maken van hun product als vergelijkbaar met het maken van fijne wijn, waarbij ze evenveel tijd en aandacht in het proces investeren. Het heeft 2 jaar geduurd om minder dan 600 repen te produceren, elk verkocht in individuele houten kisten gevuld met cacaobonenschillen en genummerd op oogst.
Om kopers eraan te herinneren dat chocolade eigenlijk van een boom komt en in een fabriek niet in een ketel wordt gebrouwen, wordt elke plaat chocolade ook geleverd met een cacaoboon in het midden.
Ook wordt de doos geleverd met een houten pincet, waarmee je het stuk chocolade zo kunt plukken dat de oliën van je vingers de smaak niet verstoren.
Er zijn nog maar een paar honderd repen To'ak-chocolade over, elk stuk van 50 gram geprijsd op een ongelooflijke €250!