To ak-chocolade - exclusieve chocolade gemaakt met traditionele methoden

To'ak is een uitzonderlijk chocolademerk dat is opgericht door een Amerikaan en een Oostenrijker die in Ecuador wonen. Ze streven ernaar om chocolade te maken volgens de beste traditionele methoden en met de beste ingrediënten.

De makers van To'ak beschouwen het maken van hun chocolade als een kunst, vergelijkbaar met het maken van fijne wijn. Ze besteden veel tijd en aandacht aan het productieproces, en het duurde maar liefst 2 jaar om minder dan 600 repen te produceren. Elke reep wordt verkocht in een individuele houten kist, gevuld met cacaobonenschillen en genummerd op oogst.

Om de kopers eraan te herinneren dat chocolade afkomstig is van een boom en niet in een fabriek wordt gemaakt, wordt elke chocoladereep geleverd met een cacaoboon in het midden. Daarnaast bevat de doos een houten pincet, zodat je het stuk chocolade kunt oppakken zonder de smaak te beïnvloeden met oliën van je vingers.

Het exclusieve karakter van To'ak-chocolade wordt benadrukt door het beperkte aantal repen dat nog beschikbaar is. Er zijn slechts enkele honderden repen over, elk stuk van 50 gram geprijsd op een ongelooflijke €250! Dit weerspiegelt de zeldzaamheid en ambachtelijke kwaliteit van deze chocolade.

To'ak-chocolade is een ware traktatie voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke en luxueuze chocolade-ervaring. Het is een eerbetoon aan de traditionele methoden en ingrediënten die bijdragen aan de buitengewone smaak en het vakmanschap van dit bijzondere chocolademerk.

Elke reep To'ak-chocolade is het resultaat van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen, afkomstig van de oudste en meest zeldzame cacaobomen in Ecuador. Deze bomen gedijen in een uitzonderlijk microklimaat, waardoor ze unieke aroma'sen smaken ontwikkelen.

Het productieproces van To'ak-chocolade begint met het zorgvuldig oogsten van de cacaovruchten. De bonen worden vervolgens gefermenteerd en gedroogd volgens traditionele methoden om de complexe smaken te ontwikkelen. Vervolgens worden ze geroosterd en gemalen tot een fijne chocolademassa.

Wat To'ak onderscheidt, is hun aandacht voor detail en streven naar perfectie. Ze experimenteren met verschillende roostertijden en malen de bonen in kleine batches om de optimale smaak en textuur te bereiken. Het resultaat is een chocolade met een rijke, complexe smaak die de ware essentie van de cacao naar voren brengt.

Naast hun toewijding aan het produceren van hoogwaardige chocolade, is To'ak ook gepassioneerd door duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit. Ze werken nauw samen met lokale boeren en gemeenschappen om de cacaoteelt op een ecologisch verantwoorde en ethische manier te bevorderen.

Elke reep To'ak-chocolade is een uniek meesterwerk dat de ware kunst van chocolademaken belichaamt. Het is een genot voor de zintuigen, van de verfijnde smaken tot de prachtige presentatie in de individuele houten kisten. To'ak-chocolade is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een ervaring die de diepgaande passie en toewijding van de makers weerspiegelt.

  • To'ak Limited Edition 2019 Vintage Chocolate Bar: Deze exclusieve chocoladereep is gemaakt van de zeldzame Nacional-cacaobonen uit 2019, afkomstig van de oudste bomen in Ecuador. De reep weegt 50 gram en is verpakt in een individuele houten kist. Prijs: €250 per reep.

  • To'ak Limited Edition 2020 Vintage Chocolate Bar: Deze speciale reep is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Nacional-cacaobonen uit 2020. Het heeft een intense en complexe smaak met tonen van gedroogd fruit en bloemige accenten. Elke reep is verpakt in een individuele houten kist. Prijs: €250 per reep.

  • To'ak Signature Blend Chocolate Bar: Deze blend is samengesteld uit een combinatie van verschillende cacaovariëteiten om een unieke en uitgebalanceerde smaak te creëren. Elke reep weegt 50 gram en wordt geleverd in een stijlvolle verpakking. Prijs: €120 per reep.

  • To'ak Dark Milk Chocolate Bar: Deze heerlijke melkchocoladereep is gemaakt met cacao van uitzonderlijke kwaliteit en een vleugje melk voor een zijdezachte textuur. Het biedt een harmonieuze combinatie van romigheid en rijke cacaosmaken. Prijs: €90 per reep.

  • To'ak Chocolate Tasting Flight: Dit is een exclusieve set van verschillende To'ak-chocoladesmaken, elk met een unieke profiel en oorsprong. Het bevat kleine stukjes chocolade om een proeverijervaring te bieden. De set wordt geleverd in een elegante doos. Prijs: €150 voor de proefset.

  • To'ak Chocolate Gift Set: Deze luxueuze geschenkset bevat een selectie van To'ak-chocoladerepen, waaronder verschillende vintage edities en unieke smaken. Elk stuk wordt gepresenteerd in een individuele houten kist, samen met een handgemaakte houten pincet. Prijs: Vanaf €500 voor de geschenkset.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...