Teeling bereidde een 34-jarige Single Malt Surprise

Teeling bereidde een 34-jarige Single Malt Surprise

Voor degenen onder jullie die dit nog niet weten, richtte Jack Teeling in 2012 de Teeling Whiskey Company op, en dat zou sommige mensen in verwarring kunnen brengen - inclusief ikzelf - bij het lezen van de titel van dit bericht.

Zijn familie was sinds 1782 betrokken bij de Ierse whiskywereld, en Jack's vader John Teeling richtte in 1986 de Cooley Distillery op - de eerste nieuwe productiefaciliteit van de familie in meer dan 100 jaar.

De afgelopen zes jaar heeft het opkomende whiskymerk inventieve sterke dranken ontwikkeld, met hun nieuwste aanbod vertegenwoordigd door een limited edition super premium single malt Ierse whisky. Ik ben niet zeker van jou, maar ik zou nu echt wel een drankje kunnen gebruiken en deze 34-jarige vintage reserve single malt zou een echte traktatie zijn. Deze voortreffelijke drank werd voor het eerst gedistilleerd in 1983 en werd geprezen door Master Distiller Alex Chasko om zijn unieke smaakprofiel en het is het resultaat van een zeldzame vatencollectie die is meegebracht door andere familie-inspanningen.

De whisky werd opnieuw gedistilleerd en uitsluitend gerijpt in een ex-Amerikaans eiken bourbonvat, gebotteld op 40,9%. Om het nog specialer te maken, wordt de nieuwste en meest prestigieuze release in de vintage reserveserie van het bedrijf geleverd in handgegraveerde flessen geproduceerd door Glencairn.

Teeling's 34-jarige Vintage Reserve Single Malt wordt geleverd met een prijskaartje van €5.000, maar je moet weten dat er slechts 42 flessen voor het oprapen liggen, dus misschien wil je opschieten!