Henriot onthult verzameling zeldzame vintage champagne die dateert uit de jaren '50

Champagnehuis Henriot

Het familiebedrijf Champagnehuis Henriot heeft zojuist een nieuwe collectie vintage bubbels uitgebracht, genaamd Les Mémoires, net op tijd voor de feestdagen. De collectie bevat drie bottelingen uit de jaren 50 die herinneren aan verschillende jaren in de wijnbouw. De zeldzame champagnes, afkomstig uit de jaargangen 1959, 1971 en 1981, zijn tientallen jaren gerijpt in Henriot's koele kelders in Reims, Frankrijk.

Deze champagnes zijn enkele maanden geleden met de hand ontdooid, geproefd en individueel genummerd door de keldermeester en wijngaard directeur Alice Tétienne. De collectie bevat twee prestige cuvées uit '59 en '81, samen met één millésimé uit '71. Elk van de champagnes is fris, levendig en levendig ondanks hun leeftijd.

De Cuvée Des Enchanteleurs 1959, geprijsd op €6.000 per magnum, is een gelijkdeel mengsel van de zes historische crus van het huis die 62 jaar op de droesem lag. Deze druppel biedt verse citrus op de neus, terwijl het gehemelte een complexe, volle structuur en opmerkelijke frisheid onthult. De lange afdronk belooft tonen van honing, vijgen en brioche. "Cuvée des Enchanteleurs 1959 is begiftigd met eeuwige jeugd, gekenmerkt door charisma en elegantie", zei Tétienne. "In de mond verbaast het met zijn ongelooflijke frisheid."

Ten slotte is de Millésimé 1971 een mix van grand en premier Crus die een halve eeuw op droesem werd gerijpt. Deze wijn heeft aroma's van tijm, dennen en steenfruit. Het is complex in de mond en heeft een aanhoudende afwerking. Deze wijn is geprijsd op €800 per fles.

Henriot, opgericht in 1808 door Apolline Henriot, heeft een lange geschiedenis van het produceren van kwaliteitschampagne en deze nieuwe collectie is geen uitzondering. Voor liefhebbers van champagne en wijn in het algemeen is dit een unieke kans om enkele van de beste champagnes ter wereld te proeven.

De CEO en president van het Champagnehuis, Gilles de Larouzière Henriot, zei dat de release van Les Mémoires een eerbetoon is aan het erfgoed van het huis en de traditie van het produceren van kwaliteitschampagne. Hij voegde eraan toe dat de collectie een beperkte oplage heeft en slechts beschikbaar zal zijn voor een beperkte tijd, wat het extra speciaal maakt voor verzamelaars en liefhebbers van champagne.

Henriot is een bekend Champagnehuis met een sterke reputatie in de branche. Het huis gebruikt alleen de beste druiven en het productieproces is gericht op het behoud van de unieke smaak en kwaliteit van hun champagne. Met de nieuwe collectie vintage champagnes Les Mémoires, blijft het huis zijn reputatie als een van de beste producenten van champagne ter wereld waarmaken.

De champagnes van Henriot zijn niet alleen heerlijk om te drinken, maar kunnen ook als een waardevol geschenk dienen voor champagne-liefhebbers en verzamelaars. Les Mémoires is een unieke collectie van zeldzame en goed gerijpte champagnes die de traditie en de kwaliteit van het Champagnehuis Henriot belichamen.

  • Les Mémoires: Deze collectie bestaat uit drie verschillende bottelingen uit de jaren 50 van de vorige eeuw, namelijk de jaargangen 1959, 1971 en 1981. Elk van deze champagnes is tientallen jaren gerijpt in Henriot's koele, rustige kelders in Reims. De zeldzame bottelingen zijn individueel genummerd door de keldermeester en wijngaard directeur Alice Tétienne en worden beschreven als fris, levendig en levendig, ondanks hun leeftijd. De Cuvée Des Enchanteleurs 1959, geprijsd op €6.000 per magnum, is een gelijkdeel mengsel van de zes historische crus van het huis die 62 jaar op de droesem lag. De Millésimé 1971, een mix van grand en premier crus, is geprijsd op €800.

  • Blanc de Blancs: Deze champagne wordt gemaakt van 100% Chardonnay-druiven uit de beste wijngaarden van de Côte des Blancs in Champagne. De Blanc de Blancs heeft een lichtgele kleur en een elegante smaak met tonen van citrus en wit fruit. Prijs: €57.

  • Brut Souverain: Deze champagne is een mix van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier-druiven uit de beste wijngaarden van de regio. De Brut Souverain heeft een lichtgele kleur en een frisse, levendige smaak met tonen van appel en peer. Prijs: €37.

  • Rosé: Deze champagne wordt gemaakt van een mix van Chardonnay en Pinot Noir-druiven uit de beste wijngaarden van de regio. De Rosé heeft een zalmroze kleur en een fruitige, delicate smaak met tonen van aardbei en framboos. Prijs: €65.

  • Vintage: Elk jaar selecteert Champagnehuis Henriot de beste druiven om een vintage champagne te produceren. De vintage champagne heeft een unieke smaak die afhankelijk is van de specifieke oogst en de kwaliteit van de druiven. Prijs: €69.

  • Cuvée Hemera: Dit is de prestige cuvée van Champagnehuis Henriot, geproduceerd in zeer beperkte hoeveelheden. Cuvée Hemera is een blend van de beste wijnen van het huis en heeft minimaal acht jaar gerijpt in de kelders. De champagne heeft een gouden kleur en een complexe smaak met tonen van honing, brioche en vanille. Prijs: €350.

Naast de Cuvée Des Enchanteleurs 1959 en de Millésimé 1971, bevat de Les Mémoires-collectie ook de Cuvée Des Enchanteleurs 1981. Deze prestige cuvée is gemaakt van een gelijkdeelde mix van grand en premier crus die meer dan 40 jaar op de droesem hebben gerijpt en heeft een detailhandel van €700.

Henriot produceert ook andere champagnes, waaronder de Brut Souverain, die een mengsel is van chardonnay en pinot noir en gerijpt is voor 3 jaar, en de Blanc de Blancs, die uitsluitend is gemaakt van chardonnay-druiven en gerijpt is voor 4 jaar.

Naast deze champagnes biedt Henriot ook enkele giftsets aan, zoals de Brut Souverain Duo Gift Set, die een fles Brut Souverain bevat en een kleine fles roséchampagne, de Brut Rosé Magnum Gift Box, die een magnumfles Brut Rosé bevat met twee glazen, en de Les Enchanteleurs Set, die drie flessen van de Les Enchanteleurs 2000 bevat.

De prijzen voor de champagnes en giftsets variëren van €40 voor de Brut Souverain tot €6.000 voor de Cuvée Des Enchanteleurs 1959. De prijzen voor de giftsets beginnen bij €65 voor de Brut Souverain Duo Gift Set en kunnen oplopen tot €1.200 voor de Les Enchanteleurs Set.

Het Champagnehuis Henriot biedt dus een verscheidenheid aan champagnes aan, van de nieuwe collectie Les Mémoires tot de klassieke Blanc de Blancs en Brut Souverain. Met zijn lange geschiedenis en reputatie als een van de beste producenten van champagne ter wereld, blijft Henriot zijn klanten voorzien van kwaliteitsvolle en unieke champagnes voor elke gelegenheid.

Het adres van het Henriot Champagnehuis is: Champagne Henriot 14 Boulevard Pasteur 51100 Reims Frankrijk - Telefoon: +33 (0)3 26 84 43 00 - E-mail: contact@champagne-henriot.com

Bezoek Website
Henriot onthult verzameling zeldzame vintage champagne die dateert uit de jaren '50