Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Geranium van Kopenhagen is beste restaurant ter wereld in 2022

Terug voor 2022 presenteerde The World's 50 Best Restaurants onlangs zijn lijst met de geprezen eetgelegenheden van het jaar. De lijst hield zijn prijsuitreiking op de Old Billingsgate-markt in Londen en kroonde Geranium in Kopenhagen tot's werelds beste restaurant voor 2022. Kort achterop kwamen Central in Lima, Peru en Disfrutar in Barcelona, Spanje die respectievelijk de tweede en derde plaats behaalden.

Met behoud van zijn sterke show zag de regio Azië zeven restaurants op de lijst landen. De 50 beste restaurants van Azië van 2022 waren onder meer Tokyo's Den (20e), The Chairman in Hong Kong (24e), Florilège in Tokio (27e), Odette in Singapore (36e), Sorn in Bangkok (39e), Osaka's La Cime (41e) en Narisawa in Tokio (45e). Hoewel Zuid-Amerika zijn claim op de lijst bleef zetten, waarbij Mayta in Lima binnenkwam op 32e en Oteques in Rio de Janeiro 47e stond.

Bovendien introduceerde de lijst dit jaar zijn „Beronia World's Best Sommelier Award 2022”, die naar Josep Roca van El Celler de Can Roca in Girona, Spanje ging. Een van de drie gebroeders Roca die het restaurant runnen, het is interessant om op te merken dat hij en zijn broers erin zijn geslaagd om El Celler de Can Roca te helpen twee keer de onderscheiding voor beste restaurant ter wereld veilig te stellen.

1.Geranium (Kopenhagen, Denemarken)

2.Central (Lima, Peru)

3. Disfrutara (Barcelona, Spanje)

4. Diverxo (Madrid, Spanje)

5. Pujol (Mexico City, Mexico)