Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Een vlotte drank en de Bushmills x Lowden F-50 gitaar

Een vlotte drank en de Bushmills x Lowden F-50 gitaar

Fender's Custom Shop heeft vorig jaar een speciale versie van de Blues Junior gitaarversterker aangekondigd, ingekapseld in een kast gemaakt van Kentucky bourbonvaten.

Maar hoe zit het met de gitaar?

Goed, de oudste gelicentieerde whiskydistilleerderij in Ierland, Bushmills, werkt onlangs samen met Lowden Guitars om een speciale gitaar met whiskythema voor te stellen, doordrenkt met authentieke gouden tinten.

De Bushmills x Lowden F-50 Guitar is een limited edition akoestische gitaar gemaakt van Ierse whiskyvaten en oud moeraseiken die al 400 jaar worden gebruikt om die soepele dranken te creëren en veilig te houden die we allemaal zo waarderen. Gitaarbouwer George Lowden heeft zijn instrumenten zien spelen door topartiesten als Eric Clapton en Ed Sheeran, en het is zojuist interessanter geworden.

Slechts acht voorbeelden van dit ongelooflijke instrument zullen voor het oprapen liggen, elk gemaakt van drie verschillende houtsoorten, waarbij de eerste van de batch blijkbaar meer dan 40 uur in beslag neemt om te ontwerpen en te bouwen.

Het whiskyvat voor deze gitaren werd persoonlijk geselecteerd door meestervakman George Lowden zelf, die het gebruikte voor de gitaarruggen, de 12e fret inleg, de bindingen, rozet en kopvlakken. De achterkant en zijkanten van de gitaar waren gemaakt van oud moeraseiken, terwijl het zangbord bovenaan teruggewonnen zinksequoia is.

Elk van deze prachtige Bushmills x Lowden F-50 gitaren kost je £8.500 of ongeveer €11.800, geleverd met een handgemaakte presentatiedoos gemaakt van zinkredwood en whiskyvathout.


Een vlotte drank en de Bushmills x Lowden F-50 gitaar