Champagne Taittinger produceert premium Engelse mousserende wijn

Champagne Taittinger produceert premium Engelse mousserende wijn

Het beroemde Franse champagnehuis Taittinger, opgericht in 1734, kondigde de verwerving aan van een enorm pand in Kent, VK, waar het van plan is een Britse wijngaard op te richten en samen te werken met het Britse wijnbedrijf Hatch Mansfield aan een gloednieuw product. 69 hectare landbouwgrond op Stone Stile Farm in Kent zal het merk helpen zijn doel te bereiken om iets van echte uitmuntendheid te maken in het steeds gematigder wordende klimaat van het VK.

Veertig hectare zal worden beplant met Chardonnay-, Pinot Noir- en Pinot Meunier-wijnstokken om premium Engelse mousserende wijn te produceren. Dit zal natuurlijk even duren, aangezien de percelen eerst moeten worden omgevormd van boomgaarden naar wijngaarden, waarna premium Engelse mousserende wijn wordt gemaakt met 'domaine' fruit van de boerderij. Het nieuwe wijndomein gaat Domaine Evremond heten en wanneer het volledig operationeel is, zou het 300.000 flessen per seizoen moeten produceren, wat misschien veel klinkt, maar het is niet te veel.

De gezamenlijke inspanning van Champagne Taittinger x Hatch Mansfield vertegenwoordigt de eerste kijk op premium Engelse mousserende wijnen, een droom die na vele jaren werkelijkheid zal worden. Domaine Evremond ontleent zijn naam aan Charles de Saint-Evremond (1614-1703), een Fransman en de eerste echte ambassadeur voor Champagne. Als dichter, levensgenieter en literair criticus wordt hij begraven in Poets' Corner in Westminster Abbey.