Taittinger creëert Britse wijngaard voor mousserende wijn in Kent

De bekende Franse champagne maker Taittinger, opgericht in 1734, heeft bekendgemaakt dat ze een groot stuk land in Kent, Verenigd Koninkrijk, hebben gekocht. Ze willen hier een Britse wijngaard beginnen en samen met het Britse wijnbedrijf Hatch Mansfield een nieuw product maken. Ze gaan 69 hectare grond van Stone Stile Farm in Kent gebruiken om een topkwaliteit wijn te maken, omdat het klimaat in het Verenigd Koninkrijk steeds geschikter wordt voor wijnbouw.

Ze gaan 40 hectare beplanten met Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven om een luxe Engelse mousserende wijn te maken. Dit gaat even duren, omdat ze eerst de boomgaarden moeten veranderen in wijngaarden en daarna de wijn maken met fruit van de boerderij. De nieuwe wijngaard gaat Domaine Evremond heten en als alles klaar is, moeten ze 300.000 flessen per seizoen kunnen maken. Dit klinkt misschien als veel, maar het valt mee.

De samenwerking tussen Taittinger en Hatch Mansfield is de eerste stap om luxe Engelse mousserende wijnen te maken. Het is een droom die na veel jaren werkelijkheid wordt. Domaine Evremond is vernoemd naar Charles de Saint-Evremond (1614-1703), een Fransman die de eerste echte ambassadeur voor Champagne was. Hij was dichter, levensgenieter en literair criticus en ligt begraven in Poets' Corner in Westminster Abbey.

Naast het creëren van deze luxe Engelse mousserende wijn, zal de samenwerking tussen Taittinger en Hatch Mansfield ook bijdragen aan de groeiende populariteit van de Britse wijnindustrie. De Britse wijnbouw heeft in de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt en trekt steeds meer internationale belangstelling.

De keuze van Taittinger voor het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke erkenning van de kwaliteit van de Britse wijnproductie. De wijnen van Domaine Evremond zullen naar verwachting concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. Bovendien zal de oprichting van de wijngaard nieuwe banen creëren en bijdragen aan de lokale economie in Kent.

Met de verwachte productie van 300.000 flessen per seizoen zal Domaine Evremond niet alleen bijdragen aan de reputatie van het Verenigd Koninkrijk als wijnproducerend land, maar ook aan het groeiende aanbod van kwaliteitswijnen op de wereldmarkt. De eerste oogst van Domaine Evremond wordt verwacht enkele jaren na de aanplant van de wijngaarden. Liefhebbers van mousserende wijn kunnen dan genieten van een nieuwe en unieke smaakervaring, voortkomend uit de samenwerking tussen Taittinger en Hatch Mansfield.

De oprichting van Domaine Evremond markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zowel Taittinger als de Britse wijnindustrie. Het project is een eerbetoon aan de erfenis van Charles de Saint-Evremond en zijn liefde voor champagne. Het succes van Domaine Evremond zal ongetwijfeld bijdragen aan de bloeiende toekomst van de Britse wijnbouw en de internationale waardering voor de kwaliteit van Engelse mousserende wijnen.

Over Taittinger

Taittinger is een Frans champagnehuis dat werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux, die het oorspronkelijke bedrijf genaamd "Fourneaux et Cie" oprichtte. Het huis werd in 1932 hernoemd tot Taittinger, nadat het was overgenomen door Pierre Taittinger, een jonge officier die had gediend in de Eerste Wereldoorlog.

Taittinger staat bekend om het produceren van champagnes van hoge kwaliteit die goed in balans en elegant zijn. Het huis produceert een assortiment champagnes, waaronder brut, blanc de blancs, rosé en vintage champagnes. Enkele van de meest bekende en populaire Taittinger champagnes zijn onder andere de Comtes de Champagne, een prestige cuvée die alleen in uitzonderlijke jaren wordt gemaakt, en de Brut Réserve, die de signatuurchampagne van het huis is.

Naast het produceren van champagne bezit Taittinger ook verschillende luxe hotels in Frankrijk, waaronder het historische Château de la Marquetterie, dat zich in het hart van de Champagne-regio bevindt. Het bedrijf is toegewijd aan duurzame en milieuvriendelijke praktijken en heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om de ecologische voetafdruk te verminderen en het lokale milieu te beschermen.

Taittinger is gevestigd in Reims, in het noordoosten van Frankrijk, en het bezit ongeveer 300 hectare wijngaarden, waarvan ongeveer de helft is beplant met chardonnay-druiven. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van het gebruik van chardonnay in zijn champagnes, wat bijdraagt aan de kenmerkende lichtheid en frisheid van de Taittinger-stijl.

In de afgelopen jaren heeft Taittinger zich ook gericht op het uitbreiden van zijn aanwezigheid op de internationale markten, en de champagnes van het huis worden nu in meer dan 140 landen verkocht. Het bedrijf heeft ook een sterke aanwezigheid op sociale media en heeft verschillende campagnes gelanceerd om een jonger publiek aan te spreken en de interesse in champagne te vergroten.

Taittinger blijft een van de meest gerespecteerde en gewaardeerde champagnehuizen ter wereld, en het combineert traditionele technieken met innovatie en een streven naar perfectie om enkele van de meest verfijnde en elegante champagnes te produceren die er zijn.

Over Hatch Mansfield

Hatch Mansfield is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd wijnimporteur en distributeur die zich richt op de distributie van premium wijnen uit verschillende wijnproducerende landen over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en is gevestigd in Newbury, Berkshire.

Hatch Mansfield heeft een portfolio van meer dan 20 wijnproducenten, waaronder enkele van 's werelds meest toonaangevende en bekroonde wijnhuizen, zoals Louis Jadot uit Bourgogne, Errazuriz uit Chili, en Graham's Port uit Portugal. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van zijn CO2-uitstoot en het ondersteunen van lokale gemeenschappen en goede doelen.

Hatch Mansfield heeft een team van wijnexperts in dienst, die zorgvuldig geselecteerde wijnen leveren aan restaurants, hotels, wijnwinkels en andere retailers in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft ook een eigen educatiecentrum genaamd The Academy, waar wijnliefhebbers en professionals cursussen en trainingen kunnen volgen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

Het bedrijf heeft talrijke prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn uitstekende service en toewijding aan kwaliteit, waaronder de "UK Wine Distributor of the Year" in 2015 en 2016, en de "IWSC Wine Importer of the Year" in 2018. Hatch Mansfield blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige wijnen en het ondersteunen van de duurzame ontwikkeling van de wijnindustrie wereldwijd.

Naast het importeren en distribueren van premium wijnen, is Hatch Mansfield ook actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe markten en het ondersteunen van wijnproducenten over de hele wereld. Het bedrijf heeft sterke relaties opgebouwd met zijn wijnhuizen en werkt nauw samen met hen om ervoor te zorgen dat hun wijnen op de best mogelijke manier op de markt worden gebracht.

Een van de kenmerken van Hatch Mansfield is dat het bedrijf zich richt op de lange termijn en het opbouwen van duurzame relaties met zijn klanten en partners. Het bedrijf streeft ernaar om niet alleen uitstekende wijnen te leveren, maar ook om een uitstekende klantenservice en ondersteuning te bieden aan zijn klanten.

Hatch Mansfield heeft zich ook toegelegd op het bevorderen van duurzame wijnbouwpraktijken en het ondersteunen van wijnproducenten die zich inzetten voor duurzaamheid. Het bedrijf is lid van de Wine and Spirit Trade Association (WSTA) en de Sustainable Winegrowing UK (SWUK) en werkt samen met andere organisaties om de duurzaamheid van de wijnindustrie in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten te bevorderen.

Hatch Mansfield is een toonaangevende wijnimporteur en distributeur die zich richt op het leveren van premium wijnen en het ondersteunen van duurzame wijnbouwpraktijken. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd voor zijn uitstekende service, toewijding aan kwaliteit en lange termijn relaties met zijn klanten en partners.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...