Bugatti voegt nieuwe fles toe aan Champagne Carbon serie

Bugatti heeft onlangs een nieuwe fles toegevoegd aan de Champagne Carbon-serie met de release van de B.03. Deze fles is gemaakt van blauw/zwarte koolstofvezel en is geïnspireerd op het verfschema van de Bugatti Bolide, met twee grote "X" markeringen op de zijkanten. De B.03 bevat een vintage Blanc de Blancs 2013 die een intense smaak van citrus en aroma's van lentebloemen heeft en perfect combineert met delicate gerechten zoals ceviche van sint-jakobsschelpen, sashimi van rode tonijn of een filet van Saint-Pierre met citrusvruchten. Ondanks dat de Bugatti Bolide ongeveer €4,7 miljoen kost, is deze fles beschikbaar voor slechts €295.

De Bugatti Champagne Carbon-serie is ontworpen in samenwerking met het Franse champagnehuis Palmer & Co en is geïnspireerd op de esthetiek van de Bugatti Chiron. Elke fles in deze serie is met de hand vervaardigd van koolstofvezel en heeft een gestroomlijnde vorm die doet denken aan de kenmerkende lijnen van de Bugatti Chiron. De serie bestaat uit drie verschillende flessen: de Blanc de Blancs, de Rosé en de Millésime 2006. De Blanc de Blancs is een verfijnde champagne met een frisse, levendige smaak, terwijl de Rosé een delicate champagne is met een fruitige, bloemige smaak en een vleugje kruiden. De Millésime 2006 is een zeldzame champagne met een rijke, volle smaak en tonen van fruit en noten.

Elke fles in de Bugatti Champagne Carbon-serie is met de hand genummerd en voorzien van de handtekening van Ettore Bugatti. Ze worden geleverd in een luxe, met de hand gestikte lederen draagtas en een op maat gemaakte koffer die het kenmerkende uiterlijk van Bugatti's hypercars weerspiegelt. De serie is geproduceerd in een zeer beperkte oplage van slechts 30 stuks van elke fles en is beschikbaar bij geselecteerde wijnwinkels over de hele wereld.

De Bugatti Champagne Carbon-serie combineert de expertise van twee iconische Franse merken om een unieke en exclusieve ervaring te creëren voor liefhebbers van luxe en verfijning. Met hun gestroomlijnde ontwerp en uitmuntende smaak zijn deze flessen een must-have voor elke verzamelaar van Bugatti en wijnliefhebber.

De Bugatti Champagne Carbon-serie bestaat uit drie verschillende champagnes die zijn gemaakt van verschillende druivensoorten:

  1. Chardonnay-druiven: De Blanc de Blancs in de Bugatti Champagne Carbon-serie is gemaakt van 100% Chardonnay-druiven. Chardonnay is een witte druivensoort die veel wordt gebruikt in de wijnbouw. Het is een zeer populaire druif vanwege de neutrale smaak die het biedt, waardoor het een uitstekende basis is voor mousserende wijnen zoals champagne. Chardonnay-druiven groeien in verschillende gebieden van de wereld, waaronder de regio Champagne in Frankrijk, waar deze druif wordt gebruikt om de meest verfijnde champagnes ter wereld te produceren.

  2. Pinot Noir-druiven: De Rosé in de Bugatti Champagne Carbon-serie is gemaakt van een mix van Chardonnay en Pinot Noir-druiven. Pinot Noir is een blauwe druivensoort die ook veel wordt gebruikt in de wijnbouw. Het is een van de belangrijkste druivensoorten die worden gebruikt om champagne te produceren en wordt vaak gecombineerd met Chardonnay-druiven om een mousserende wijn te maken die zowel fruitig als verfijnd is.

  3. Andere druivensoorten: De Prestige in de Bugatti Champagne Carbon-serie is gemaakt van een mix van verschillende druivensoorten uit de regio Champagne. Dit kan onder andere omvatten de Pinot Meunier, een blauwe druivensoort die veel wordt gebruikt in de regio Champagne, en de Pinot Blanc, een witte druivensoort die vaak wordt gebruikt om mousserende wijnen te maken.

Over het algemeen is de keuze van de druivensoorten een belangrijke factor bij het bepalen van de smaakprofielen van de champagnes in de Bugatti Champagne Carbon-serie. De meester-wijnmaker van Carbon, Alexandre Mea, selecteert zorgvuldig de druiven van de hoogste kwaliteit om de beste champagnes te produceren die perfect passen bij de luxe en exclusiviteit van de Bugatti-merk.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...