Bekijk de 10 beste tequila-merken

Hoewel tequila verantwoordelijk is voor een van mijn ergste katers in de geschiedenis van katers, is tequila niettemin Amerika's favoriete geest. Tequila is een Mexicaanse gedistilleerde alcoholische drank gemaakt van de blauwe agaveplant die zijn oorsprong vindt in de regio Jalisco ten noorden van Guadalajara.

Het werd voor het eerst geïntroduceerd in het 16e-eeuwse Mexico in de buurt van de stad Tequila. Tequila kan puur worden genoten of met wat limoen en zout, of het kan worden gebruikt als basis voor een margarita. Beschouwd als een van de beste alcoholische dranken op de markt vanwege de natuurlijke suiker die in de agaveplant wordt aangetroffen, kan het met mate worden genoten, zelfs door mensen die zich zorgen maken over hun suikergehalte of zich bewust zijn van hun gewicht.

Tequila wordt, zoals de meeste sterke dranken, ook gedistilleerd in houten vaten die hun unieke smaak geven, afhankelijk van de regio. Deze drank is gemaakt van de blauwe agaveplant die als een vetplant wordt beschouwd, niet als een cactus. Het enorme hart, pina genaamd, wordt uitgesneden en verwerkt om deze geest te maken.

De tequila-producenten koken vervolgens de pinas met stoom en het zetmeel wordt gefermenteerd en vervolgens minstens twee keer gedestilleerd. Inhoud Afhankelijk van je voorkeur kun je zelf bepalen welke merken de cut zouden halen, maar we hebben de lijst teruggebracht tot 10 van de meest populaire (naar onze mening) merken.

Dit merk is eigendom van Diageo en bestaat al bijna een eeuw. Hun beroemde uitdrukking uit 1942 is een anejo die minstens twee en een half jaar heeft gerijpt in eikenhouten vaten waardoor het een zachte smaak krijgt.

De mooie goudbruine kleur komt van de gekarameliseerde gebakken agave en de vanillesmaak is licht merkbaar. Een van de oudste distilleerderijen die hier wordt genoemd, de innovatieve technieken van Corralejo dateren uit 1775. Hun reposado wordt vier maanden gerijpt in drie verschillende soorten vaten (Franse, Amerikaanse en witte eik), die verschillende kenmerken aan hun geest geven. Niet alleen mooi gepresenteerd in witte en blauwe vintage flessen, deze sterke drank is smaakvol en soepel. De karaffen zijn met de hand gemaakt van keramiek uit de stad Santa Maria Canchesda en zijn kunstwerken op zich.

De tequila is gewoon een bonus, maar zeker de prijs waard, ook al is het behoorlijk duur. Je kunt hints van ananas, karamel, hete pepers en een zoute noot opmerken om het af te maken. Handgemaakt en gemaakt om te nippen, wordt deze uitdrukking 11 maanden gerijpt in houten vaten die hem een prachtige koperkleur geven. Je ziet een vleugje gekarameliseerde agave, vanille en kaneel in je mond. Kruiden en geroosterd eikenhout prikkelen je smaakpapillen in een prachtige afdronk.

Deze nieuwkomer verscheen in het begin van de jaren 2000 op het toneel. Ze vestigden zich met hun blanco, wat een opmerkelijk levendige geest is. Zacht in je mond, je proeft een vleugje gedroogd fruit, kruidnagel en kaneel, evenals een vleugje citrus.

Een andere nieuwere distilleerderij, Milagro, werd opgericht door twee vrienden in 1997. Ze hadden een visie die voor hen werkte en het merk won snel aan populariteit vanwege de zachte bloemige smaak met tonen van kruiden. Hun flessen onderscheiden zich ook van de anderen en zijn gemakkelijk herkenbaar. Espolon, een van de meest betaalbare tequila's op onze lijst, maakt deel uit van de Campari America-familie. Perfect voor het mixen van cocktails, het kan ook op zichzelf worden genoten.

De distilleerderij bevindt zich in de Jalisco Highlands en produceert momenteel vier expressies: Blanco- gerijpt tot vier maanden, Reposado- gerijpt tot zes maanden, Anejo-gerijpt tot 12 maanden en Anejo X.

Het eerste tequilamerk dat cognacvaten gebruikt voor het rijpingsproces, El Tesoro onderscheidt zich door hun uitgesproken smaak. Plantaardige tonen vermengd met de zoete agavesmaak worden duidelijk door uitbarstingen van vanille en fruitonderstromen. De blanco is een goede margarita-basis, de reposado is ook geweldig voor cocktails, maar als je het leuk vindt om te nippen aan een meer gerijpte tequila, probeer de anejos dan eens.

Casa Noble is gecertificeerd biologisch en heeft een knapperige maar kruidige smaak die veelzijdig en aangenaam in de mond is. Het unieke aanbod van het bedrijf met één vat onderscheidt hen van andere distilleerderijen. Hun eikenhouten reposado en rijke extra anejo zijn twee uitdrukkingen gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

Niet zo lang in de tequila-scene, met slechts meer dan een kwart eeuw onder zijn riem, onderscheidde Patron zich met hun briljante marketing- en flesontwerpen. Hun Roca-assortiment is marktleider vanwege een meer uitgesproken agavesmaak die wordt bereikt door de traditionele methode van het pletten van de pinas te behouden.

Voor hun andere uitdrukkingen gebruiken ze wel een combinatie van de tahona en de molen. Probeer er een paar uit en beslis zelf welke de beste tequila-merken zijn die er zijn. Maar vergeet niet dat deze geest het best met mate kan worden genoten!

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...