Ardgowan onthult verbluffend nieuw ontwerp voor groene distilleerderij

Ardgowan Distillery heeft ambitieuze nieuwe plannen onthuld voor hun historische distilleerderij en bezoekerscentrum, waarvan de bouw volgend jaar zal beginnen. Het verbluffende nieuwe ontwerp maakt gebruik van composietbekleding met een lage milieu-impact, hout en staalmaterialen om een ​​lichte, moderne Scandinavische lange hal te creëren. Het gebouw is ontworpen om een ​​ergonomische, energiezuinige distilleerderij te bieden en de bezoekerservaring te maximaliseren, en zal een 'sky-platform' met glazen wanden bevatten met uitzicht op Clyde.

Het bedrijf heeft al toegezegd dat hun nieuwe distilleerderij CO2-negatief zal zijn en werkt samen met gespecialiseerde distilleerderijingenieurs Briggs of Burton om ervoor te zorgen dat het vlaggenschipgebouw de nieuwste innovaties heeft op het gebied van energiereductie, warmteterugwinning en koolstofafvang. De nieuwe plannen voor de locatie op het Ardgowan Estate, 30 mijl ten westen van Glasgow, vervangen een eerder ontwerp waarvoor in 2019 toestemming voor de bouw was verkregen.

De Ardgowan-distilleerderij heeft hun herziene ontwerp ingediend bij de Inverclyde Council met een reactie die begin volgend jaar wordt verwacht. In Juni bevestigde Ardgowan Distillery dat het Inverclyde-project zou doorgaan na een nieuwe investering van £8,4 miljoen onder leiding van hoofdinvesteerder Roland Grain en extra investeringen van Distil Plc. Afhankelijk van het planningsproces hoopt het bedrijf dat de distilleerderij in 2023 operationeel zal zijn. In een reactie op het voorstel zei Roland Grain: "Mijn passie voor whisky begon als tiener in Oostenrijk toen ik Schotse whisky begon te verzamelen en het is mijn wens dat dit project whisky van de hoogst mogelijke kwaliteit creëert en een blijvende band met de gemeenschap in Inverclyde.

"Centraal hierin staat ons innovatieve gebouw – ontworpen door de toonaangevende Oostenrijkse architecten Spitzbart en Partners. Deze zeer moderne Scandinavische lange hal wijst naar de hemel, symboliseert de opstanding en onze herrijzenis uit de as van de voormalige Ardgowan-distilleerderij, die in mei 1941 in de Greenock Blitz afbrandde, en ook onze ambitie om een ​​van de beste whisky's ter wereld te worden. Distilleerderij CEO Martin McAdam zei: "Dit project zal een grote stimulans zijn voor de lokale economie, zowel tijdens de bouw als tijdens de exploitatie.

We schatten dat de distilleerderij en het bezoekerscentrum binnen vijf jaar tot 47 nieuwe banen zullen creëren. We hebben al onze eerste lokale aanstelling gedaan – onze productiecoördinator Matt Blair komt uit Greenock – en we zullen begin volgend jaar reclame maken voor bouwaanbestedingen. We hebben een zeer sterke toewijding om lokaal tewerk te stellen. We werken al samen met Gourock-vastgoedspecialisten Bowman Rebecchi en Port Glasgow-leveranciers Scotcrest, en het is onze ambitie om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale bedrijven en werknemers."

Over Ardgowan Distillery

Ardgowan Distillery is een Schotse whiskydistilleerderij, gevestigd in Inverkip, Schotland. De distilleerderij werd opgericht in 2016 door Martin McAdam, die het historische landgoed Ardgowan kocht met het doel om het om te vormen tot een distilleerderij en bezoekerscentrum.

Ardgowan Distillery produceert momenteel nog geen whisky, maar heeft wel plannen om in de toekomst een assortiment single malt whisky's te lanceren. In afwachting van de rijping van hun eigen whisky, brengt Ardgowan Distillery ondertussen andere whisky's en likeuren uit onder hun eigen merknaam.

Ardgowan Distillery is een Schotse whiskydistilleerderij gelegen in Inverkip, aan de westkust van Schotland. Het is een relatief nieuwe distilleerderij, opgericht in 2018, en heeft als doel om de beste kwaliteit whisky's te produceren door traditionele methoden te combineren met moderne technologieën.

De distilleerderij biedt momenteel een single malt whisky aan genaamd "The Coppersmith", vernoemd naar het vakmanschap van de koperslagers die de whiskyketels vervaardigen. De whisky wordt gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten en heeft een rijk aroma met tonen van vanille, honing en karamel, gevolgd door een zachte, kruidige afdronk.

Naast "The Coppersmith" biedt Ardgowan Distillery ook een blended whisky aan genaamd "Ardgowan Expedition". Deze whisky is samengesteld uit een mix van malt en grain whisky's en heeft gerijpt in zowel Amerikaanse als Europese eikenhouten vaten. Het heeft een complexe smaak met tonen van fruit, vanille en kruiden.

De distilleerderij biedt ook de mogelijkheid om vat-aandeelhouderschap te kopen, waarbij de klant een aandeel kan kopen in een vat whisky dat gerijpt wordt in de distilleerderij. Het aandeel geeft recht op een fles whisky uit dat vat wanneer het rijpingsproces is voltooid.

Ardgowan Distillery biedt ook rondleidingen en proeverijen aan waarbij de bezoekers kunnen genieten van de whisky's en meer kunnen leren over het productieproces van de distilleerderij.

De oprichting van Ardgowan Distillery heeft een positieve invloed gehad op de lokale economie en heeft banen gecreëerd in de regio.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...