Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

'The Devil's Keep' van Craft Irish Whiskey Co. schrijft whiskygeschiedenis

'The Devil's Keep' van Craft Irish Whiskey Co. schrijft whiskygeschiedenis

Craft Irish Whiskey Co. heeft tot doel de bekendheid van Ierse whisky te herstellen en haar te helpen zijn plaats terug te winnen als het beste van het beste van Schotse merken.

Producenten van zeldzame en verzamelbare whisky's, Craft Irish Whiskey Co. heeft zojuist de oudste drievoudig gedistilleerde whisky ooit geïntroduceerd, een 29-jarige single malt genaamd 'The Devil's Keep'. Deze prachtige geest is eigenlijk de inaugurele release van het high-end merk en het is absoluut anders dan elke andere whisky. Geprijsd op een coole €10.000 of ongeveer €12.100, wordt The Devil's Keep de duurste eerste release in de geschiedenis van whisky.

Het ligt al voor het oprapen op de website van Craft Irish Whiskey en het heeft tot doel Ierland te herstellen naar zijn rechtmatige plaats als de beste op het gebied van het maken van whisky. Sommigen van jullie herinneren zich misschien dat deze geest ergens in de 14e eeuw in Ierland werd uitgevonden. Dit land moest echter toekijken hoe zijn reputatie bij het maken van whisky de afgelopen twee eeuwen enorm leed. Daarom is Craft Irish Whiskey Co. van plan om ons allemaal te imponeren met The Devil's Keep.

Deze exquise single-malt whisky begon zijn reis in Amerikaanse eikenhouten vaten, die voorheen bourbon bewaarde. Daarna werd het overgebracht naar Franse eikenhouten vaten die vroeger een stroperige Tawny Port huisvestten, voordat het in maagdelijk Hongaars eiken belandde. Als resultaat van dit unieke proces levert deze unieke Ierse whisky een rokerig profiel met hints van vanille, karamel en geroosterde suiker.

Het briljante team achter Craft Irish Whiskey Co. had één missie: het creëren van de beste whisky's die Ierland ooit heeft gemaakt. Het is aan jou om te beslissen, maar voordat je het uitprobeert, moet je weten dat elke fles (ontworpen door Tiago Russo) wordt opgeslagen in twee op maat gemaakte koffers die worden beveiligd door een op maat gemaakt slot in Japanse stijl.

Dat is nu een goede presentatie! Naast de The Devil's Keep-fles ontvangen klanten ook een prachtige karaf puur Iers bronwater, een "Angel's Share" -verstuiver en een pot gemoute gerst.


'The Devil's Keep' van Craft Irish Whiskey Co. schrijft whiskygeschiedenis