Wanrooij Gallery presenteert Wild in Blue van Koh Sang Woo

De Wanrooij Gallery presenteert Wild in Blue van Koh Sang Woo: Een verkenning van natuurlijke schoonheid en artistieke expressie

Bij het binnenlopen van de sfeervolle ruimtes van Wanrooij Gallery in Amsterdam, worden bezoekers van 21 oktober 2022 tot en met 21 januari 2023 meegenomen op een visuele reis door de boeiende wereld van Koh Sang Woo. Deze Amerikaans-Koreaanse kunstenaar, geboren in 1978, is geen onbekende in de internationale kunstscene en staat bekend om zijn fascinerende werkwijze, waarbij fotografie en schilderkunst samensmelten tot verbluffende creaties.

Het hart van deze solo-expositie Wild in Blue klopt in het ritme van een serie werken die niet alleen de ogen strelen, maar ook de ziel raken. Koh Sang Woo heeft zich over de jaren heen gepositioneerd als een waar visionair, iemand die de traditionele grenzen van kunst durft te overschrijden en bezoekers uitdaagt hun perceptie van werkelijkheid te herzien.

Een bijzonder onderdeel van zijn oeuvre is de Blue Endangered Animals serie, die duidelijk naar voren komt tijdens deze tentoonstelling. De naam verwijst niet alleen naar de opvallende blauwe tonen die gebruikt worden, maar ook naar het thema van bedreigde diersoorten. De reeks bestaat uit krachtige portretten van onder andere panda’s, tijgers, beren en olifanten. Door middel van fotografie en digitale bewerkingen brengt de kunstenaar de dieren tot leven met een expressiviteit die hun wildheid en kwetsbaarheid tegelijkertijd belicht.

Wat direct opvalt zijn de emotioneel geladen kleuren, met blauw als dominant kleurenpalet, wat een extra dimensie geeft aan de uitdrukkingen van de dieren. De subtiele roze hartaccenten die soms verschijnen dragen bij aan het empathische gevoel dat het werk opwekt bij de toeschouwers.

Koh Sang Woo vindt inspiratie in de nalatenschap van grote moderne kunstenaars zoals Jackson Pollock, Willem de Kooning en Andy Warhol, wiens invloeden resoneren in de dynamische esthetiek van zijn werk. Net zoals traditionele portretschilders plaatst Woo de dieren frontaal voor de kijker, alsof ze een dialoog willen starten, een boodschap willen doorgeven. Dit aspect van communicatie en autoriteit vormt een rode draad in Woo'skunst, waarbij hij menselijke emoties en eigenschappen toegankelijk maakt door deze in de gezichten van dieren te weerspiegelen.

Deze expressieve symmetrische composities zijn niet slechts een visueel genoegen, ze dragen een boodschap uit van gelijkwaardigheid en respect tussen mens en dier. Koh Sang Woo hoopt dat zijn publiek niet alleen esthetisch plezier beleeft aan zijn werk, maar ook een besef ontwikkelt voor de noodzaak van een harmonische samenleving waarin beide kunnen coëxisteren.

Naast de focus op Wild in Blue , verruimt de Wanrooij Gallery het perspectief door tegelijkertijd ook ruimte te bieden aan twee opkomende Indonesische kunstenaars: Elang Sutajaya en Valdo Manullang, middels hun Unexpected-programma. Dit initiatief stelt de bezoeker in staat om een breed spectrum aan kunstuitingen te ervaren en biedt een platform voor frisse en diverse creatieve stemmen.

Koh Sang Woo’s carrière omvat meer dan twee decennia, en zijn werken hebben een breed publiek bereikt, van tentoonstellingen tot kunstbeurzen. Zijn kunst is onderdeel van significante collecties, waaronder het National Museum of Modern and Contemporary Art en het Savina Museum in Korea. De waardering voor zijn talent en artistieke visie zijn ook gebundeld in Koh Sang Woo 20 Years , een monografie gewijd aan zijn twintigjarige artistieke pad, gepubliceerd in 2021.

Met Wild in Blue nodigt de Wanrooij Gallery, gesitueerd aan KNSM-laan 301 in Amsterdam, kunstliefhebbers uit om zich onder te dompelen in een bijzondere samensmelting van natuurlijke schoonheid en artistieke expressie. Het is een open uitnodiging om niet enkel de werken van Koh Sang Woo te bewonderen, maar ook om na te denken over onze relatie met de wilde dieren die ons omringen en de plek die zij innemen in onze wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...