Vacheron Constantin onthult vlaggenschip van Maison 1755 in Shanghai

De Zwitserse Haute Horlogerie-fabrikant Vacheron Constantin onthult Maison 1755 in Zhangyuan in Shanghai, China. Dit vier verdiepingen tellende herenhuis, de grootste meeslepende ervaringsruimte van het Maison in China, is een opmerkelijk eerbetoon aan zijn aloude uurwerkkunst en demonstreert zijn voortdurende zoektocht naar uitmuntendheid, innovatie en kunstzinnigheid.

Verfraaid met nauwgezette ontwerpen die op creatieve wijze de verschillende facetten van Vacheron Constantin weergeven, creëert Maison 1755 een multizintuiglijke ervaring die licht werpt op de kleinste details, terwijl het tegelijkertijd prachtige hoge uurwerken laat zien door samengestelde kamers gevuld met buitengewone uurwerken, interactieve installaties, kunsttentoonstellingen en exclusieve klant -centrische diensten.

Met een ononderbroken geschiedenis van meer dan 267 jaar sinds de oprichting, presenteert Vacheron Constantin nu Maison 1755: een tijdelijke experiëntiële ruimte in gebouw nr. 16 van Zhangyuan die een volledig portfolio van horlogecollecties, wonderlijke themakamers, recreatiegebieden, enz. evenals zorgvuldig samengestelde kunsttentoonstellingen.
Historisch gezien stond Zhangyuan in Shanghai bekend als een van de meest trendy buurten voor jongere generaties in de late Qing-dynastie en werd geprezen als de plaats van superlatieven: het was de grootste, best bewaarde en meest dynamische sociale gemeenschap van die tijd.

De verjongde Zhangyuan omvat nu een breed scala aan historische verbindingen met geweldige architectonische details, een perfecte incarnatie van Vacheron Constantins 'The Anatomy of Beauty'-thema voor 2022.

Gedurende zijn geschiedenis heeft Vacheron Constantin blijk gegeven van een diepe toewijding aan kunst en cultuur, geïllustreerd via meerdere strategische samenwerkingen. De relatie met het Louvre en Homo Faber is bijvoorbeeld een natuurlijke uitbreiding van de viering naar vakmanschap, schoonheid, evenals een niet-aflatende toewijding aan het behoud, het behoud en de overdracht van erfgoed.

In dezelfde geest is de vestiging van Maison 1755 op de historische locatie in Zhangyuan in lijn met de artistieke en culturele inzet van Vacheron Constantin, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om de technische uitmuntendheid en esthetische verfijning die inherent zijn aan de eeuwenoude geschiedenis van het Maison diepgaand te verkennen.

Zhangyuan werd in de late Qing-dynastie de "nr. 1 openbare tuin van Shanghai" genoemd en was van oudsher de thuisbasis van fotografie, film en bloemenfestivals; de vroegste amusements- en tentoonstellingsruimte; evenals de meest diverse shikumen-compound in de stad, met een architecturale stijl met verschillende westerse en Chinese elementen.

Het biedt een glimp van het rijke architectonische verleden van Shanghai en er wordt ook gezegd dat het de plek is waar het bewustzijn van "Shanghainese" voor het eerst opkwam. Nu een rolmodel onder stadsvernieuwingsprojecten in Shanghai, wordt Zhangyuan een visitekaartje voor de voortdurende upgrade van de stad. In overeenstemming met de grootse visie van het Maison om cultuur en erfgoed te behouden, raakt de oprichting van Maison 1755 een perfecte snaar met het diepe gevoel van erfgoed, met als doel kunst, creatie en schoonheid te promoten door middel van een multidimensionale benadering.

Maison 1755: een meeslepende ervaringsruimte Genesteld in gebouw nr. 16 van Zhangyuan in Shanghai, verwelkomt het vier verdiepingen tellende herenhuis Mansion 1755 de meervoudige uitingen van uurwerkverfijning door Vacheron Constantin, een ruimte om tijd, kunst en cultuur te ontmoeten. De veelzijdigheid en esthetiek van uurwerken worden naadloos geïntegreerd in elk interieurontwerp van Maison 1755, een eerbetoon aan het verreikende erfgoed en het fijne vakmanschap van het Maison.

Eerste verdieping, "Inspiration Area" Het eerste meest opvallende element van Maison 1755 is de "Discovery Loupe", met opvallende films die elke verdieping van het gebouw afbakenen. Beschreven als "The Inspiration Area", verwelkomt de eerste verdieping een reeks kunstinstallaties: die bij de ingang is getiteld "The Art of Watchmaking", met een meer dan levensgroot overzees uurwerk dat de hele inkomhal in beslag neemt en zowel begroet als verbaast bezoekers.

Dezelfde visie wordt doorgetrokken in de volgende kamer door een spiegelachtige surround-stijl "Labyrinth of Inspirations" waarin video met het thema "The Anatomy of Beauty®" in een loop wordt afgespeeld om een levendige ontdekking van miniatuurschoonheid mogelijk te maken. Zelden geziene Heritage-uurwerken worden tentoongesteld in de zaal "The Traces of Heritage", waar de overvloedige historische archieven worden gepresenteerd in "mixed reality"-modus, met archiefdocumenten die door de lucht zweven, terwijl gasten het "Book of Light" aanraken om de informatie zichtbaar op de muur.

In de "The Bridge to Manufacture"-kamer brengen foto's en video's iemand naar de werkbanken van meester-horlogemakers in Genève, waar het maken van prachtige High Watchmaking-creaties wordt onthuld. Terwijl ze uitrusten op de royale bank, kunnen bezoekers genieten van het "Universe of Sound", een visueel feest van het minuut-repeater-kaliber via een gigantisch hangend LED-scherm, vergezeld van een akoestische onderdompeling in de kunst van het minuut-repeater-gelui. Tweede verdieping, “Hoge uurwerken Area” De tweede verdieping van Maison 1755, of de High Watchmaking Area, bestaat uit een verscheidenheid aan sterrenstelsels met respectievelijk de iconische collecties Égérie, Overseas, Fiftysix® en Métiers d'Art.

In de "Fiftysix® Recording Studio" kunnen bezoekers de exclusieve charme van de uurwerken uit de collecties waarderen door middel van een interactieve opname-ervaring, vooral in een ruimte die is geïnspireerd op de Abbey Road Studios, partner van het Maison. Doordrenkt met vrouwelijke gratie en temperament, is "Égérie: The Atelier of Creation" gewijd aan de Égérie-collectie en savoir-faire. "Zeus", de haute couture-jurk ontworpen door Maison's One of Not Many-talent Yiqing Yin, wordt speciaal tentoongesteld in deze zaal, die de waarden die worden gedeeld door Haute Horlogerie en Haute Couture krachtig interpreteert.

De "Overseas: Unlimited Explorations"-kamer een unieke visie geïnspireerd op de Overseas-collectie: met zijn rotsachtige grillige landschappen en dromerige sneeuw biedt de kamer een heerlijke onderdompeling in adembenemende natuurlijke landschappen en demonstreert de schoonheid van risico's en het onverwachte, ter ere van de geest van verkenning. "An Encounter Between Métiers d'Art and Great Civilisations" presenteert ongelooflijke full-set uurwerken uit de nieuwste samenwerking met het Louvre Museum, die een diepgaande artistieke cultuur en een levendige menselijke geest overbrengen.

De hoofdmuur heeft een tekening van de oostgevel van het Louvre, terwijl het ontwerp van het plafond subtiel is geïnspireerd op het beroemde glazen piramideraam. Als een demonstratie van de toewijding van het Maison aan klantgerichte diensten, is "The Watchmaker Workshop" open voor het publiek en biedt het een dialoog tussen klanten en de eigen meester-horlogemaker, evenals twee kennerslounges, "The Boudoir" en " Connoisseurs' Club", gewijd aan exclusieve appreciatie-ervaringen.

Derde verdieping, "The Recreational Area" Gelegen op de derde verdieping, de "Classics: The Design Gallery" heeft strakke lijnen en zachte rondingen, geïnspireerd door de buitengewoon nauwgezette aandacht die is besteed aan het ontwerp en de componenten van de collecties Patrimony en Traditionnelle. Uitgerust met een speciale interactieve muur, nodigt deze ruimte bezoekers ook uit om hun op maat gemaakte minimalistische "lijn en curve" kunstwerk te creëren door middel van lichaamsbewegingen.

"The Apprentice's Lab" geeft jonge toekomstige horlogemakers de kans om horloges te schetsen en in te kleuren. Eenmaal voltooid, kunnen hun kunstwerken op een speciaal animatiescherm worden geprojecteerd en door de kamer "vliegen". "La Table 1755" en "The 1755 Lounge" zijn speciaal ontworpen voor dit landhuis, waardoor ter plaatse banketten en theepauzes beschikbaar zijn voor speciale gasten. De binnenmuur van elke ruimte is goed ontworpen, gekenmerkt door de mix van Maltezer kruis en Chinese knoop, een nieuw motief gecreëerd door het Maison, dat de vindingrijkheid van Vacheron Constantin uitbreidt tot zowel Haute Horlogerie-artistiek als traditionele Chinese esthetiek.

Vierde verdieping, "The Art Stage" Als een bijzonder hoogtepunt nodigde Vacheron Constantin kunstenaars van de Centrale Academie voor Schone Kunsten uit om speciaal een gezamenlijke tentoonstelling met de titel "Beauty in Details" samen te stellen voor de eerste maanden van Maison 1755. is gemaakt of samengesteld om de aandacht voor detail te vieren en vertegenwoordigt ook een eerbetoon aan "The Anatomy of Beauty®" in de taal van de hedendaagse kunst. "We zijn verheugd om connaisseurs en horlogeliefhebbers te verwelkomen in Maison 1755 in Zhangyuan om van dichtbij te kijken, zodat ze de technische uitmuntendheid en verfijnde esthetiek van Vacheron Constantin kunnen waarderen.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...