Top 7 Hermès armbanden die je nu zou moeten verzamelen

Hermès-sieraden vinden hun oorsprong in de Chaîne d'Ancre-armband, uitgebracht in 1938. Het klassieke ontwerp nam een vlucht en is sindsdien gebruikt in veel Hermès-sieradencollecties. In 1976 lanceerde Hermès hun originele emaille armbandenlijn met sjaalprint. Deze armbanden waren gebaseerd op de Grand Apparat-print ontworpen door Jacques Eudel. Pierre Hardy trad in 1990 in dienst bij Hermès en werd in 2001 Creative Direct of Fine Jewelry. Zijn aanwezigheid bij Hermès heeft tot veel innovaties geleid. Alle leren sieraden van Hermès maken gebruik van blinde alfanumerieke stempels die aangeven wanneer het stuk is gemaakt en in welk atelier het is gemaakt.

De Chaîne d'Ancre armband werd in 1938 ontworpen door Robert Dumas, een lid van de familie Hermès en CEO van Hermès van 1951 - 1978. Het ontwerp is geïnspireerd op scheepsankerkettingen. Deze armband heeft een sportieve en toch elegante uitstraling, waardoor hij extreem draagbaar en veelzijdig is. Het succes van het originele Chaîne d'Ancre-ontwerp heeft talloze uitvoeringen van Hermès-sieraden en accessoires geïnspireerd. De originele armband is verkrijgbaar in geelgoud 750/1000, roségoud 750/1000 en sterling zilver.

De Hermès Enamel armband debuteerde in 1976. Deze collectie bevat emaille armbanden met iconische Hermès sjaalprints. Hermès emaille armbanden worden nu elk seizoen in nieuwe iteraties geproduceerd, waarbij meestal nog steeds sjaals als inspiratiebron worden gebruikt. Deze armbanden van Hermès combineren email met vergulde, palladium- of rosévergulde hardware. De armbanden zijn uniek en verslavend verzamelbaar. Emaille armbanden zijn er in vier maten: extra breed, breed, smal en extra smal. Je vindt deze armbanden die de polsen van elegante vrouwen van alle leeftijden sieren.

De Collier de Chien armband, of CDC, is een onmisbaar sieraad van Hermès. Geïntroduceerd in 1923 als halsband voor de bulldog van een klant, werden Parijse vrouwen verliefd op de CDC, die ze als riem gebruikten. Dit opnieuw geïnterpreteerde gebruik werd zo wijdverbreid dat Hermès het ontwerp officieel begon te produceren als accessoire voor dames in 1927. De populariteit van het item inspireerde het merk uiteindelijk om in 1949 armbanden met hetzelfde ontwerp te lanceren. Het midden van de O-ring en de piramide-knoppen van Medor zijn edgy en toch klassiek terwijl je met de verstelbare sluiting de pasvorm van de armband kunt bepalen. Deze details worden voornamelijk aangeboden in palladium-, vergulde en rosé-vergulde metalen, maar zijn ook te vinden in zeldzamere hardware zoals zwart PVC, guilloche en permabrass. Leeropties in overvloed, waaronder Box-kalfsleer, Epsom-kalfsleer en Swift-kalfsleer. CDC's zijn ook verkrijgbaar in krokodillen-, alligator-, hagedis- en struisvogelhuid. Hermès heeft CDC's in beperkte oplage geproduceerd, zoals de schaduw, picknick en sterling zilver. De iconische Hermès CDC blijft nieuwe ontwerpen inspireren.

De populaire Hermès H armband werd gelanceerd in 2000 en staat vooral bekend als de Clic Clac vanwege het geluid dat het maakt bij het af- en omdoen van de armband. Deze zeer verzamelbare Hermès-armbanden hebben een kenmerkende 'H'-slotsluiting en een emaillen armband. Clic Clac-armbanden zijn verkrijgbaar in vergulde palladium- en rosé-vergulde hardware. Het emaille wordt geleverd in naar schatting 100+ kleuren, dus het is gemakkelijk om de juiste Clic Clac-armband te vinden die bij je persoonlijkheid past. Hermès brengt elk seizoen nieuwe kleuren uit, terwijl luxe wederverkopers, zoals Sotheby's, een eindeloze variatie hebben om uit te kiezen. De armbanden zijn er in twee stijlen: Clic H, een smalle wijdte, en Clic Clac H, een brede wijdte. Clic H-armbanden en Clic Clac H-armbanden zijn er in twee maten: GM en PM. De GM-maat biedt een bredere omtrek dan de PM-maat voor degenen die de voorkeur geven aan een lossere pasvorm.
Deze klassieke leren armband is geïnspireerd op de iconische Hermès Kelly handtas. Het ontwerp van de tas werd eind jaren vijftig gepopulariseerd door de actrice die prinses Grace Kelly werd. De kenmerkende Touret-slotsluiting van de Kelly beveiligt een leren band, die twee keer om de pols wordt gewikkeld.

De Double Tour is meestal gemaakt van Swift-kalfsleer met een voering van Zermatt-leer. Er zijn ook andere leeropties beschikbaar, zoals Barenia-leer, Epsom-leer en vele andere. De armband is ook verkrijgbaar in verschillende exotische huiden, waaronder krokodil, alligator en hagedis. Hardwareopties voor de Kelly Double Tour zijn onder meer verguld, roséverguld, verzilverd en palladium-verguld. Er worden ook zeldzamere hardwares gebruikt voor deze Hermès-armband, zoals zwart PVC, guilloche en permabrass.

De Behapi armband is voorzien van een elegante leren omslag met een Hapi sluiting. Er zijn twee stijlen van de Behapi-armband: de enkele en de dubbele tour. De Behapi dubbele tour wikkelt zich twee keer om de pols. Deze armband is omkeerbaar en is meestal gemaakt van Swift- en Epsom-kalfsleer - één leer aan elke kant - of Swift-leer aan beide kanten, maar in twee verschillende kleuren. De naam van de armband verwijst naar dit kenmerk: "be" geeft aan dat de armband is gemaakt van twee materialen, terwijl "hapi" verwijst naar de hardware waarmee de leren band is vastgemaakt - een naam die is afgeleid van de ontwerper Pierre Hardy. De Hapi sluiting is er in vele opties waaronder verguld, palladium-verguld, verzilverd metaal.

De leren armband van Rivale vindt zijn inspiratie in het Collier de Chien-design. Meer ingetogen, deze armband heeft slechts twee Medor-piramide-studs aan weerszijden van een centrale O-ring. De Rivale wordt geleverd in een enkele of dubbele tour-uitvoering. Het ontwerp met dubbele tour kan twee kleuren bevatten. Deze armband is meestal gemaakt van Swift-kalfsleer. Hardware-opties zijn onder meer verguld, palladium-geplateerd, rosé-verguld en vele andere.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...