Galerie La Forest Divonne is specialist in hedendaagse kunst

Galerie La Forest Divonne is een kunstgalerij gelegen in Parijs en Brussel die zich specialiseert in hedendaagse kunst en een divers assortiment aan kunstenaars vertegenwoordigt. Als een van de toonaangevende hedendaagse kunstgalerijen in heeft Galerie La Forest Divonne een belangrijke rol gespeeld bij het promoten van de kunstscene en het presenteren van kunstenaars uit de hele wereld aan een internationaal publiek. De galerij is een belangrijke aanwezigheid geworden op grote kunstbeurzen, waaronder Art Paris, Art Basel en Art Elysées, waar het de gelegenheid heeft om haar kunstenaars aan een groter publiek te presenteren en contact te leggen met curatoren en verzamelaars uit de hele wereld.

De oprichters van Galerie La Forest Divonne, Marie-Dominique Deniau en Valérie Forest, geloven dat kunst de kracht heeft om individuen en de samenleving als geheel te inspireren, uit te dagen en te transformeren. Als zodanig zijn zij toegewijd aan het creëren van een ruimte waar kunstenaars hun werk kunnen presenteren en zich kunnen engageren met een divers publiek.

Galerie La Forest Divonne heeft twee locaties in Parijs, één in de Marais-wijk en de andere in de wijk Saint-Germain-des-Prés en één locatie in Brussel. Beide locaties zijn prachtige ruimtes die perfect zijn voor het tentoonstellen van hedendaagse kunst. Het team van de galerij bestaat uit ervaren professionals uit de kunstwereld, waaronder kunsthistorici, curatoren en kunstenaars, die zich allemaal inzetten voor het bevorderen van de missie van de galerij.

Een vermeldenswaardig aspect van Galerie La Forest Divonne is haar samenwerking met kunstenaars en instellingen buiten de kunstwereld. De galerij heeft bijvoorbeeld samengewerkt met chef-koks en andere creatieve professionals om cross-disciplinaire evenementen te organiseren die verschillende artistieke vormen en disciplines samenbrengen.

Bovendien heeft Galerie La Forest Divonne zich in de afgelopen jaren ook toegelegd op het ondersteunen van jonge opkomende kunstenaars door hen een platform te bieden om hun werk te presenteren en te ontwikkelen. De galerij organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen gericht op het ondersteunen van jonge kunstenaars en biedt hen ook professionele ontwikkelingskansen en begeleiding aan.

Geschiedenis

Galerie La Forest Divonne werd in 2009 opgericht door Marie-Dominique Deniau en Valérie Forest. Deniau had eerder gewerkt bij veilinghuis Christie's en had ervaring in de kunstwereld, terwijl Forest een achtergrond had in finance. De twee vrouwen besloten de handen ineen te slaan om een kunstgalerij op te richten die zich zou richten op hedendaagse kunst en opkomende en gevestigde kunstenaars uit Frankrijk en daarbuiten zou presenteren.

Missie

De missie van Galerie La Forest Divonne is het promoten en ondersteunen van hedendaagse kunst en kunstenaars uit Frankrijk en de rest van de wereld. De oprichters van de galerij geloven dat kunst de kracht heeft om individuen en de samenleving als geheel te inspireren, uit te dagen en te transformeren. Ze zijn toegewijd aan het creëren van een ruimte waar kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen en zich kunnen engageren met een divers publiek.

Tentoonstellingen

Galerie La Forest Divonne organiseert regelmatig tentoonstellingen waarin het werk van vertegenwoordigde kunstenaars en gastkunstenaars uit de hele wereld wordt getoond. De tentoonstellingen van de galerij zijn vaak samengesteld rond een specifiek thema of concept en hebben tot doel een uitdagende en boeiende ervaring te bieden voor bezoekers.

In 2021 organiseerde de galerij bijvoorbeeld een tentoonstelling genaamd "Matter and Form", die de relatie tussen de fysieke wereld en abstracte kunst onderzocht. De tentoonstelling toonde werken van kunstenaars als Philippe Cognée, Gérard Traquandi en Tadashi Kawamata en werd gecureerd door kunsthistorica Anne Dopffer.

Naast de reguliere tentoonstellingen, neemt Galerie La Forest Divonne ook deel aan belangrijke kunstbeurzen zoals Art Paris, Art Basel en Art Elysées. Deze evenementen bieden de galerij de mogelijkheid om haar kunstenaars aan een breder publiek te tonen en contact te leggen met verzamelaars en curatoren uit de hele wereld.

Galerie La Forest Divonne is een toonaangevende hedendaagse kunstgalerij in Parijs die zich inzet voor het promoten en ondersteunen van kunstenaars uit Frankrijk en de rest van de wereld. Haar diverse groep kunstenaars en reguliere tentoonstellingen bieden een rijke en uitdagende ervaring voor bezoekers, terwijl haar deelname aan belangrijke kunstbeurzen de galerij in staat stelt om contact te leggen met een breder publiek. De oprichters van de galerij zijn toegewijd aan het creëren van een ruimte waar kunstenaars kunnen gedijen en zich kunnen engageren met een divers publiek, en hun toewijding aan de transformerende kracht van kunst is duidelijk in alles wat ze doen.

Galerie La Forest Divonne heeft twee vestigingen in Parijs, één in de Marais buurt en de andere in de Saint-Germain-des-Prés buurt. De galerij werd opgericht in 2009 door Marie-Dominique Deniau en Valérie Forest. Deniau had eerder bij veilinghuis Christie's gewerkt en had ervaring in de kunstwereld, terwijl Forest een achtergrond had in finance. De twee vrouwen besloten samen te werken om een kunstgalerij op te richten die zich zou richten op hedendaagse kunst en opkomende en gevestigde kunstenaars uit Frankrijk en daarbuiten zou presenteren.

Sinds haar oprichting is Galerie La Forest Divonne toegewijd aan het promoten en ondersteunen van hedendaagse kunst en kunstenaars uit Frankrijk en de rest van de wereld. De oprichters van de galerij geloven dat kunst de kracht heeft om individuen en de samenleving als geheel te inspireren, uit te dagen en te transformeren. Ze zijn toegewijd aan het creëren van een ruimte waar kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen en zich kunnen engageren met een divers publiek.

Naast haar tentoonstellingen en deelname aan belangrijke kunstbeurzen, werkt Galerie La Forest Divonne ook samen met musea en instellingen om tentoonstellingen en evenementen te organiseren. De galerij heeft samengewerkt met instellingen zoals het Centre Pompidou en de Fondation Cartier en heeft tentoonstellingen georganiseerd op locaties zoals het Museum of Modern and Contemporary Art in Saint-Étienne en het Museum of Fine Arts in Lille.

Kunstenaars en tentoonstellingen

Galerie La Forest Divonne vertegenwoordigt een diverse groep kunstenaars die werken in verschillende media, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en video. De kunstenaars van de galerij staan ​​bekend om hun innovatieve en uitdagende werk, dat vaak sociale, politieke en milieu-kwesties verkent.

Galerie La Forest Divonne vertegenwoordigt een diverse groep kunstenaars die werken in verschillende media, waaronder schilderen, beeldhouwen, fotografie en video. Enkele van de meest prominente kunstenaars van de galerij zijn:

 • Philippe Cognée: Een Franse schilder die bekend staat om zijn grootschalige, hyperrealistische schilderijen van stedelijke landschappen en alledaagse objecten.
 • David Nash: Een Britse beeldhouwer die voornamelijk werkt met hout en abstracte, organische vormen creëert die geïnspireerd zijn door de natuur.
 • Laurence De Leersnyder: Een Belgische fotografe die de relatie tussen kunst en wetenschap onderzoekt in haar werk. Ze gebruikt vaak medische beelden in haar foto's om surrealistische, droomachtige beelden te creëren.
 • Tadashi Kawamata: Een Japanse kunstenaar die grootschalige, site-specifieke installaties creëert met gevonden materialen zoals hout en karton. Zijn werk onderzoekt vaak thema's als architectuur, stedenbouw en sociale rechtvaardigheid.
 • Gérard Traquandi: Een Franse schilder die abstracte composities creëert met behulp van verschillende technieken, zoals gieten, druppelen en het smeren van verf op doek.

De galerij organiseert regelmatig tentoonstellingen waarin het werk van haar vertegenwoordigde kunstenaars en gastkunstenaars uit de hele wereld te zien is. De tentoonstellingen van de galerij zijn vaak samengesteld rond een specifiek thema of concept en hebben tot doel een uitdagende en boeiende ervaring te bieden voor bezoekers.

In de afgelopen jaren heeft Galerie La Forest Divonne een aantal opmerkelijke tentoonstellingen georganiseerd. In 2019 organiseerde de galerij bijvoorbeeld een tentoonstelling genaamd "Beyond the Image", die de relatie tussen fotografie en beeldhouwkunst onderzocht. De tentoonstelling toonde werken van kunstenaars als Laurence De Leersnyder, Jean-Marc Bustamante en Jean-Luc Moulène.

In 2020 organiseerde de galerij een tentoonstelling genaamd "Surface and Reflection", die zich richtte op het gebruik van reflecterende oppervlakken in hedendaagse kunst. De tentoonstelling toonde werken van kunstenaars als David Nash, Simon Hantaï en Frédérique Lucien.

Naast haar reguliere tentoonstellingen, neemt Galerie La Forest Divonne ook deel aan belangrijke kunstbeurzen zoals Art Paris, Art Basel en Art Elysées. Deze evenementen bieden de galerij de mogelijkheid om haar kunstenaars aan een breder publiek te tonen en contact te leggen met verzamelaars en curatoren uit de hele wereld.

Galerie La Forest Divonne is een toonaangevende hedendaagse kunstgalerij in Parijs die zich inzet voor het promoten en ondersteunen van kunstenaars uit Frankrijk en de rest van de wereld. Haar innovatieve en uitdagende tentoonstellingen, diverse groep kunstenaars en toewijding aan hedendaagse kwesties maken het tot een levendig en belangrijk onderdeel van de Parijse kunstscene. De oprichters van de galerij zijn toegewijd aan het creëren van een ruimte waar kunstenaars kunnen gedijen en zich kunnen engageren met een divers publiek, en hun toewijding aan de transformerende kracht van kunst is duidelijk in alles wat ze doen.

Komende tentoonstellingen in Brussel:

 • Van 12 januari tot 4 maart 2023 presenteert Galerie La Forest Divonne de eerste solotentoonstelling van Christian Renonciat - Le Grain des Choses : Sinds de jaren 80 reist Christian Renonciat door Europa, de Verenigde Staten en Azië om zijn buitengewone houten sculpturen tentoon te stellen. Een virtuoos en gevoelig werk dat zich heeft ontwikkeld van trompe l'oeil tot de grenzen van abstractie. In Brussel zal hij een belangrijke collectie recente bas-reliëfs presenteren in lindehout, ayous of cederhout. Dekens, gekreukeld papier, kartonnen dozen of zeilen, die zo echt, fluweelzacht en flexibel lijken dat je ze wilt aanraken. Hoewel de toeschouwer aanvankelijk overweldigd wordt door de technische prestatie en de waarachtigheid van de vormen, maakt de spectaculaire indruk al snel plaats voor de delicate emotie van herinneringen, omdat het werk van Renonciat ons onderdompelt in het heerlijke geheugen van sensaties. Het gevoel van al deze materialen komt onmiddellijk terug in onze vingers en onze verbeelding, gedragen door de warmte van het hout. Parallel aan deze tentoonstelling zal de galerie een selectie van de sculpturen van Christian Renonciat presenteren op haar stand op BRAFA van 29 januari tot 5 februari 2023.
   

Komende tentoonstellingen in Parijs:

 • van 9 maart to 6 mei 2023 presenteert Galerie La Forest Divonne "Het Onzichtbare is het Zichtbare", een tentoonstelling van werken door de Zwitserse kunstenaar Pierrette Bloch (1928-2017). Pierrette Bloch was een toonaangevende figuur in de Europese kunstwereld van de 20e eeuw. Haar werk is te vinden in vele belangrijke collecties en musea over de hele wereld. Bloch was een pionier op het gebied van abstracte kunst en experimenteerde met verschillende materialen en technieken om een unieke stijl te ontwikkelen die haar werk kenmerkt. De werken van Pierrette Bloch die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd, zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, katoen, linnen en papier. Ze zijn op verschillende manieren bewerkt, geperforeerd, gevouwen, geweven en geknipt om een verscheidenheid aan texturen en patronen te creëren. Door middel van deze technieken creëert Bloch werken die lijken te zweven tussen het zichtbare en het onzichtbare, het tastbare en het immateriële. De werken van Bloch nodigen de kijker uit om een diepere betekenis te ontdekken in wat op het eerste gezicht eenvoudig kan lijken. Door de focus te leggen op de fysieke materialen en technieken van het werk, roepen de werken van Bloch vragen op over onze perceptie van de werkelijkheid en hoe we betekenis geven aan de wereld om ons heen. De tentoonstelling "Het Onzichtbare is het Zichtbare" biedt bezoekers een zeldzame kans om het werk van Pierrette Bloch te ervaren en te waarderen. De werken in de tentoonstelling zijn zorgvuldig geselecteerd om de verschillende stadia van de artistieke ontwikkeling van Bloch te belichten en om het rijke en gevarieerde oeuvre van deze belangrijke kunstenaar te tonen.
   
 • Vanaf 9 maart tot 22 april 2023 presenteert Galerie La Forest Divonne "L'Empreinte du Vent" een Tentoonstelling van Werken door de frans-venezolaanse kunstenaar Caribaï. De tentoonstelling vindt plaats vanaf 9 maart 2023. De tentoonstelling "L'Empreinte du Vent" draait om het monumentale kunstwerk van 33 meter dat Caribaï heeft gemaakt voor het Musée des Arts Asiatiques de Nice. Dit werk werd gepresenteerd tijdens de persoonlijke tentoonstelling van de kunstenaar, genaamd "Dans un Monde flottant", die van 15 mei tot 15 december 2021 in het museum te zien was. Caribaï creëert haar werken op een manier die vergelijkbaar is met die van een traditionele Chinese schilder. Ze gebruikt haar hele lichaam in het creatieve proces, waardoor haar kunstwerk zowel innerlijk als uiterlijk wordt gevormd. Net als een Chinese schilder bouwt Caribaï haar werken niet op basis van de visuele waarneming, maar op basis van sensaties en emoties. Haar werken bevatten de concepten van leegte-volheid, berg-water en wind-licht, die van belang zijn in de traditionele Chinese schilderkunst. De tentoonstelling "L'Empreinte du Vent" toont de invloed van Azië op het werk van Caribaï. De kunstenaar integreert zichzelf in de levende natuur die ze afbeeldt, in plaats van deze simpelweg te beschrijven. Het resultaat zijn werken die het paar berg-water en wind-licht prachtig weergeven en gebruik maken van materialen zoals Japans papier. De tentoonstelling "L'Empreinte du Vent" biedt bezoekers een unieke kans om het werk van Caribaï te ervaren en te waarderen. De werken in de tentoonstelling zijn zorgvuldig geselecteerd om de verschillende stadia van de artistieke ontwikkeling van Caribaï te belichten en om het rijke en gevarieerde oeuvre van deze belangrijke kunstenaar te tonen. 


Adres gegevens:

Galerie La Forest Divonne zijn:

 • Brussel - Galerie La Forest Divonne Brussels:

  • Adres: Rue Saint-Georges 13, 1050 Brussel, België
  • Telefoon: +32 (0)2 538 00 96
  • E-mail: brussels@galerielaforestdivonne.com
  • Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 18.00 uur
 • Parijs - Galerie La Forest Divonne - Marais:

  • Adres: 17 Rue de Picardie, 75003 Parijs, Frankrijk
  • Telefoon: +33 (0)1 73 74 14 05
  • E-mail: contact@galerielaforestdivonne.com
  • Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 19.00 uur
 • Parijs - Galerie La Forest Divonne - Saint-Germain-des-Prés:

  • Adres: 3 Rue des Beaux-Arts, 75006 Parijs, Frankrijk
  • Telefoon: +33 (0)1 56 24 04 20
  • E-mail: contact@galerielaforestdivonne.com
  • Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 19.00 uur


Let op: de openingstijden kunnen variëren tijdens feestdagen of speciale evenementen. Het is altijd aan te raden om de website van de galerij te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Bezoek Website
Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...