Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Monk s Shadow Residence van Kendle Design

Monk s Shadow Residence van Kendle Design

Monk's Shadow Residence is een prachtig pand ontworpen door Kendle Design Collaborative in de Valley of the Sun, Arizona. Het ontwerp van het huis is een pragmatische reactie op een geweldige en uitdagende locatie op een smal perceel met 60 ′ verticale hoogte waar een conventioneel huis onmogelijk zou zijn geweest.

De naam van het huis, Monk's Shadow, verwijst naar de geologische formatie die in de Vallei van de Zon bekend staat als de Biddende Monnik en een grote wens van de eigenaren van het pand was om elke ochtend wakker te worden en de monnik te zien zonder hun bed te verlaten. De eigenaren wisten waar de schaduwen van de omliggende berg het hele jaar door vielen, waardoor de beste plaatsing van het zwembad mogelijk was, en ze wisten ook dat zelfs tijdens de heetste maanden van het jaar op een bepaald moment in de avond de temperatuur van de lucht op de top van de berg zou dalen en een verkoelend briesje. zou van de berg over hun terrein vallen. Zo werd de relatie tussen het huis en de berg van onschatbare waarde in het ontwerp van het huis.

Het huis is ontworpen om natuurlijke luchtstromen door de kamers te ademen en te leiden, zodat het hele jaar door zonder airconditioning van het huis kan worden genoten. Het huis is opgedeeld naar gebruik in: de ouderzone met een master suite en primaire familie- en entertainmentfuncties, de tienerzone met slaapkamers, speelkamer, toegang tot het zwembad en een van de twee garages en de gastenzone met een bed & badsuite en een kleine kamer die ook dienst doet als kantoor van de eigenaar.

Deze zones zijn traptreden op het smalle terrein zodat elke zone een prachtig uitzicht heeft op de berg, de dalbodem en verre bergketens. Alle materialen die zijn gebruikt om dit geweldige huis te bouwen, zijn gekozen om in harmonie te zijn met de natuurlijke omgeving en het eindresultaat is een huis dat, in tegenstelling tot veel van de meer aandachttrekkende buren, rustig nestelt in de natuurlijke omgeving die heel goed past bij de natuur.