Moncler vierde zijn 70-jarig jubileum met groot evenement in Milaan

Moncler, het beroemde luxekledingmerk, bekend om zijn stijlvolle donsjassen en sportieve kleding, heeft groots uitgepakt voor zijn 70-jarig jubileum. Dit speciale moment in de rijke geschiedenis van het merk werd gevierd met een adembenemend evenement in het hart van Milaan, op het historische Piazza Duomo. Het plein, dat zich kenmerkt door de prachtige gotische architectuur van de beroemde kathedraal, vormde het perfecte decor voor een spektakel dat ongetwijfeld in de herinnering van alle aanwezigen gegrift zal blijven.

De viering, die markeerde ook het begin van een 70 dagen durende serie wereldwijde festiviteiten, werd opgeluisterd door een unieke voorstelling onder leiding van de Franse choreograaf Sadeck Berrabah, ook bekend als Sadeck Waff. De voorstelling was niet alleen een visueel schouwspel, maar ook een eerbetoon aan de oprichtingsdatum van Moncler in 1952, symbolisch vertegenwoordigd door het aantal deelnemers: 1.952 artiesten die allen een witte Moncler Maya 70-jas droegen.

De show werd geopend door geen ander dan Virna Toppi, de prima ballerina van het wereldberoemde Teatro alla Scala di Milano. Zij betoverde het publiek met een solodans die de aftrap gaf voor de rest van de avond. Niet lang daarna kwam ze in gezelschap van Sadeck Waff toen het Voci Bianche-koor hun stemmen verhieven in zang, wat zorgde voor een krachtige en ontroerende harmonie van geluid en beweging.

Naarmate de avond vorderde, werden de toeschouwers meegenomen op een reis door verschillende muzikale landschappen. Van de klassieke klanken van "Carmina Burana" gespeeld door musici van Teatro alla Scala tot de moderne beats van DJ Lorenzo Senni, de voorstelling was een versmelting van oud en nieuw, wat naadloos aansloot bij het tijdloze imago van Moncler.

Wat dit evenement werkelijk bijzonder maakte, was het toegankelijke karakter ervan. Moncler staat erom bekend gemeenschappen te waarderen en te betrekken, en dat bleek wel uit het feit dat het evenement open was voor het publiek. Ondanks het regenachtige weer kwamen mensen in groten getale naar Piazza Duomo, waar ze konden genieten van de voorstelling vanaf het plein maar ook vanaf de balkons en terrassen die het plein omringen.

De climax van het evenement was een visueel overweldigend tableau, waarbij de cast van 1.952 personen zich bezighield met verbluffende, synchrone bewegingen. Dit alles eindigde in een explosie van confetti en applaus van de tot 18.000 mensen tellende menigte.

Onder de aanwezigen bevonden zich ook beroemdheden en vrienden van het merk zoals Hiroshi Fujiwara, Anne Hathaway, Elsa Hosk en vele anderen, die getuige waren van deze historische viering.

Het jubileum is echter meer dan alleen dit ene evenement; Moncler heeft de "Extraordinary Expedition" georganiseerd, een multicity-evenement dat door grote wereldsteden reist, waaronder New York, Londen, Tokio en Seoul. En voor de fans in China wordt er zelfs een virtuele ervaring op WeChat aangeboden.

Ter ere van het jubileum heeft Moncler het Maya-jack opnieuw uitgebracht in beperkte oplage, in 13 speciale kleuren. Elk ontwerp benadrukt de innovatieve geest van Moncler, met uitzondering van de exclusieve platina-versie, waarbij het traditionele nylon is vervangen door een nieuw, lichtgewicht materiaal. Ook heeft Remo Ruffini, de geestelijk vader van de moderne Moncler-identiteit, zeven designers gevraagd om hun eigen interpretatie van het Maya-jack te geven, wat zorgt voor een spannende mix van creativiteit en vernieuwing.

Het is duidelijk dat Moncler met dit grootse evenement niet alleen zijn erfgoed viert, maar ook de weg vooruit markeert met innovatie en gemeenschapszin. Hiermee bevestigt het merk zijn status als een leider in de mode-industrie en bewaart het tegelijkertijd de warmte en het avontuur die zo kenmerkend zijn voor het merk sinds zijn oprichting in de bergen van Frankrijk, zeven decennia geleden. Moncler's70ste verjaardag bewijst maar weer eens dat sommige dingen met de tijd alleen maar mooier worden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...