Moncler vierde zijn 70-jarig jubileum met groot evenement in Milaan

Moncler koos het historische Piazza Duomo in Milaan voor een symbolisch en ongekend evenement ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het merk, waarmee een 70-daags programma van wereldwijde vieringen werd gestart.

De voorstelling werd geopend door de prima ballerina van Teatro alla Scala di Milano Virna Toppi en bestond uit 1.952 artiesten — die het oprichtingsjaar van Moncler vertegenwoordigden — die allen een witte Moncler Maya 70-jas droegen. De voorstelling werd georkestreerd door choreograaf Sadeck Berrabah (Sadeck Waff) en de artiesten zongen en dansten op het plein met een zeer visuele en fysieke voorstelling waarin de kracht van herhaling werd verkend.

Ruffini heeft het belang van het verbinden en betrekken van gemeenschappen al lang aangeprezen en het evenement was open voor het publiek, dat ondanks de regen massaal naar het plein kwam. Toeschouwers hadden een maximale capaciteit van 18.000 toeschouwers en keken naar de voorstelling vanaf het centrale plein en vanaf de omliggende balkons en terrassen. De cast bestond uit 700 dansers, 200 muzikanten, 100 koorleden en 952 modellen en de voorstelling omvatte een koorzanger, die acapella begon te zingen toen Toppi op het podium verscheen en solo danste. Even later kreeg ze gezelschap van Sadeck Waff toen het hele Voci Bianche-koor begon te zingen.

Het koor kwam tot zwijgen toen een Milanees orkest, met deelnemende musici van Teatro alla Scala, „Carmina Burana” begon te spelen. ” Het publiek genoot toen van een optreden van Waff en een groep dansers met geometrische bewegingen. De muziek ging vervolgens over van live orkestmuziek naar elektronische muziek, uitgevoerd door DJ Lorenzo Senni.

De indrukwekkende cast van 1.952 personen, ontroerend als één persoon, vormde een laatste tableau overladen met confetti. Ruffini werd op het plein vergezeld door vrienden van het merk, waaronder Hiroshi Fujiwara, Anne Hathaway, Elsa Hosk, Minhyun Hwang, Carmen Jordá, Maria Sharapova, Pharrell Williams, Shailene Woodley en Na Ying, om er maar een paar te noemen. Als onderdeel van het jubileumfeest organiseert Moncler, zoals gemeld, het multicity-evenement „Extraordinary Expedition”, dat plaatsvindt in New York, Londen, Tokio en Seoul.

Vanaf 20 oktober is er ook een Chinese etappe die volledig virtueel zal zijn en beschikbaar is op persoonlijke WeChat-profielen. Het Maya-jack is aangepast in een gelimiteerde oplage met 13 speciale kleuren en elk, behalve de platina-versie, is gemaakt van Monclers nieuwe, lichte, gewassen en gelakte nylon. Het silhouet in boxerpasvorm biedt nog meer bewegingsvrijheid met een vergrote capuchon, terwijl drukknopen de ritssluiting aan de voorkant vervangen. Ruffini heeft ook zeven ontwerpers gevraagd om het Moncler Maya-jack, dat vanaf 15 oktober wekelijks wordt gelanceerd, opnieuw te bezoeken.

Het zijn Francesco Ragazzi van Palm Angels; Thom Browne; Fujiwara van Frgmt; Rick Owens; Giambattista Valli; Pierpaolo Piccioli en Pharrell Williams.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...