M.E.R.G.E.D opent gloednieuwe kunstgalerij op de Korenmarkt 34 in Mechelen

M.E.R.G.E.D, een gloednieuwe kunstgalerij op de Korenmarkt 34 in Mechelen, opent aanstaande zaterdag (8 oktober) de deuren voor het grote publiek vanaf 13.00u! De drijvende kracht achter de kunstgalerij is Kim Van Boven, zelf kunstenaar, interieurvormgever en een gepassioneerd kunstliefhebber. Met M.E.R.G.E.D wil hij een uitgelezen plek creëren waar kunstenaars en kunstminnaars samenkomen en kunst in zijn totaliteit kunnen beleven. M.E.R.G.E.D staat voor een samensmelting van moderne, hedendaagse kunstenaars die elk vanuit hun specialisatie creaties tot stand brengen die esthetisch hoogwaardig zijn én divers qua genre, gaande van schilderkunst, keramische kunst, 3D-kunst, fotografie,… tot beeldhouwkunst.

Bij  M.E.R.G.E.D wandel je binnen in een wondermooie, inspirerende ruimte die het verhaal van de kunstenaars perfect weergeeft. Door de sublieme interieur styling met tal van stijlvolle interieurelementen krijg je een authentiek huiskamergevoel waardoor de ganse ruimte een soort verlengde vormt van de kunstwerken, dé uiteindelijke eyecatchers. M.E.R.G.E.D brengt magnifieke, betaalbare kunstwerken die je makkelijk kan ophangen of plaatsen bij je thuis en die – naast persoonlijkheid en diepgang – ook voor een leuke, kunstzinnige ‘vibe’ in je huis zorgen. Naast werken van Kim Van Boven zelf, die als huisartiest aan M.E.R.G.E.D verbonden is, fungeert de galerij als een gedeelde expositieruimte voor verschillende genre kunstenaars, al dan niet uit de regio.
De eerste expo loopt van 8 oktober tot 16 november 2022 en stelt werken tentoon van drie kunstenaars waaronder Kim Van Boven (schilderkunst) als huisartiest, en Kelly Willems (teken- en schilderkunst) en Joachim Provoost (keramische kunst) als ‘guest artists’. Om de zes weken vindt er een nieuwe expo plaats met telkens andere ‘gastartiesten’ en een andere interieurinrichting. Vanuit zijn functie selecteert Kim de kunstenaars en cureert hij de werken die in de galerij geëxposeerd zullen worden. De agenda van 2023 zit al zo goed als helemaal volgeboekt. De volledige ‘line up’ en de openingsuren kan je op de website van M.E.R.G.E.D terugvinden.

M.E.R.G.E.D: een wondermooie, inspirerende setting

Door zijn liefde voor kunst en interieurvormgeving en door de opvallende schaarste aan inspirerende expositie locaties vond Kim Van Boven zijn roeping om zelf een kunstgalerij te openen waar hij zowel kunstenaars als kunstliefhebbers kan samenbrengen om de schoonheid van kunst in al zijn glorie te vieren. Die uitgelezen plek vond hij in het kleine, charmante en karaktervolle pand op de Korenmarkt 34 in Mechelen dat zich perfect leent om knappe, hedendaagse kunst tentoon te stellen in een intiem kader. Een plaats waar kunstenaars hun werk tijdelijk onder de aandacht kunnen brengen met alle voordelen die een galerij biedt. Om de zes weken worden er telkens nieuwe kunstwerken voorgesteld en krijgt de volledige ruimte, inclusief de etalage, een gloednieuwe ‘look & feel’. Dit gebeurt telkens in overleg met de kunstenaars zodat hun verhaal perfect gereflecteerd wordt in een fraai, samenhangend geheel.

Als organisator selecteert Kim Van Boven de kunstenaars die een ‘match’ hebben met M.E.R.G.E.D. Samen met de exposanten worden vervolgens de werken gekozen die geëxposeerd zullen worden. Zo vertelt Kim: “M.E.R.G.E.D etaleert moderne, hedendaagse kunst in verschillende kunstvormen. De kunstenaars die je bij de M.E.R.G.E.D galerij ontdekt, zijn allemaal professionele kunstenaars en hebben elk hun expertise. Alle werken die je in de galerij ziet, zijn creaties die esthetisch hoogwaardig zijn. Door het ‘moving’ concept van M.E.R.G.E.D krijgt menig kunstliefhebber om de zes weken een geheel nieuwe ‘experience’ en kan men blijvend mooie werken ontdekken. Bovendien betreft het betaalbare kunst. Mooie kunst moet immers toegankelijk zijn voor iedereen. Voor kunstminnaars is M.E.R.G.E.D dus een top formule om knappe, hedendaagse kunst te spotten. Daarnaast is het voor de kunstenaars die aan de M.E.R.G.E.D galerij verbonden zijn, een dankbaar en ultiem platform om ruchtbaarheid aan hun creaties te geven.”

De openingsexpo en toekomstige expo’s

Van 8 oktober tot 16 november 2022 loopt de openingsexpo van M.E.R.G.E.D en kan je de kunstwerken van drie exposanten ontdekken: naast de abstracte, expressieve schilderkunst van Kim Van Boven kan je ook het teken- en schilderkunst talent van de Mechelse Kelly Willems bewonderen alsook de keramische kunstcreaties van Joachim Provoost. Alle details over hun opleiding en realisaties vind je bij ‘expo’ op www.merged.be. Qua inrichting zal de openingsexpo eerder sober zijn qua kleur- en materiaalgebruik. Zo gaat Kim Van Boven verder: “De details maken het verschil. Alles is heel doordacht opgezet. Qua materiaalsoorten gebruiken we zwart hout en zwart staal. Daarnaast vind je in de galerij bepleisterde zandkleurige sokkels, een tijdloze zandkleurige, ronde design mat, verschillende mooie huisplanten, en soepel vallende structuur gordijnen. Daarnaast krijg je nog een extra zintuigelijke waarneming door ons eigen huisparfum2, special music tracks en poëzie, en niet te vergeten… een lekker glas wijn of champagne. Alles voelt dus heel trendy aan maar we houden het sereen. Dé eyecatchers zijn natuurlijk de kunstwerken! Naast de galerij bevindt zich overigens nog een gezellig overdekt terras dat als extra ruimte ingezet kan worden bij vernissages en beneden is er een keuken vanwaar de drank en catering opgediend worden.”

 
Over Kim Van Boven

Kim Van Boven heeft quasi heel zijn professionele leven in de sociale sector gewerkt, tot drie jaar geleden. In 2019 besliste hij om zich volledig toe te leggen op zijn professionele carrière als kunstenaar. Al sinds jonge leeftijd is hij artistiek bezig. Zijn werken werden reeds tentoongesteld op de 'Kunst en woord achter glas' te Dendermonde alsook bij YUST Antwerp. Momenteel heeft hij een langdurig lopende expo bij Spot40 Experience Room te Nieuwpoort. Bij M.E.R.G.E.D vervult hij de functie van galerijhouder en zal hij het aanspreekpunt zijn en de mensen informeren en rondleiden. Meer info via: https://www.kimvanboven.com.

Contact & info

De kunstgalerij M.E.R.G.E.D, gelegen op de Korenmarkt 34 in Mechelen, is doorlopend open op vrijdag en zaterdag van 13.00u tot 18.00u. Op andere dagen enkel op afspraak via e-mail: m.e.r.g.e.d@hotmail.com of via het telefoonnummer 0468/33 01 61. Tijdens het openingsweekend kan je uitzonderlijk zowel op zaterdag als op zondag bij M.E.R.G.E.D terecht, van 13.00u tot 20.00u. En ook tijdens het ‘Warm Welkom Weekend’ is de galerij zowel op vrijdag 14, zaterdag 15 als zondag 16 oktober open, telkens van 13.00u tot 18.00u. De volgende expo vindt plaats van 16 november 2022 tot 3 januari 2023 met als ‘guest artist’ Dominique Genin. De volledige ‘line up’ kan je op de website van M.E.R.G.E.D terugvinden: https://www.merged.be/. Andere leuke weetjes en info kan je terugvinden via de Instagram pagina m.e.r.g.e.d (kleine letters). Mechelse artiesten die zich graag wensen te lanceren via M.E.R.G.E.D kunnen contact opnemen met Kim Van Boven via e-mail: m.e.r.g.e.d@hotmail.com of via het telefoonnummer 0468/33 01 61.

Parkeermogelijkheden: in de omgeving van de galerij is het overal betalend parkeren. De dichtstbij gelegen parkings zijn Parking Indigo Mechelen Hoogstraat, (Ganzendries 21, 2800 Mechelen) en Parking Q-park Lamot, (Guldenstraat 18, 2800 Mechelen). Beide parkings situeren zich op ongeveer 100 m van M.E.R.G.E.D. Fotos door Geert van de Velde

Bezoek Website
Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...