Luxe parfumerie Parfuma heropent filiaal in Wijnegem

De gekende Antwerpse luxe parfumerie “Parfuma”, met vestigingen in Antwerpen, Hove en Wijnegem, heropent vandaag de deuren van het filiaal in het Wijnegem Shop Eat Enjoy. De Parfuma shop op het gelijkvloers in hal 7 kreeg op drie weken tijd een complete make-over en werd – net zoals de Parfuma beauty store in Hove – volledig omgetoverd tot een gloednieuwe, wondermooie luxe parfumerie 2.0 met een innovatief interieurontwerp dat helemaal inspeelt op de behoeften en wensen van klanten anno 2022, zowel qua concept, aanbod, service als beleving. Modulaire verzorging- en make-up corners, op maat gemaakte interieurelementen, knappe eyecatchers,… alles is heel precies uitgedacht en harmonieus op elkaar afgestemd. De nieuwe luxe parfumerie weerspiegelt een magisch Parfuma universum met een gigantische ‘wauw’ factor waar beleving en top service centraal staan, waar alles om de klant draait en waar de zoektocht naar de juiste beauty producten als een persoonlijke missie gezien wordt. Deze prachtige Parfuma store – met een winkeloppervlakte van 200 m2 en een uitzonderlijk ruim aanbod aan parfums- en cosmeticamerken – bezorgt klanten een high-end beauty ervaring. Met de introductie van deze unieke winkelervaring claimt de groep van luxe parfumerieën een nieuwe top-notch standaard in het beauty segment.

Luxe Parfumerie 2.0: een innovatief interieurconcept dat genomineerd is voor de ARC22 Awards!

In samenspraak met het Parfuma team werd het innovatieve interieurconcept van de nieuwe luxe parfumerie uitgedacht door het Antwerpse design agency ‘PUUR’. Het concept werd in november 2021 reeds geïntroduceerd in het gloednieuwe filiaal van Parfuma Hove en is genomineerd voor de ARC22 Interieur Award. Sinds vandaag biedt ook de Parfuma store in Wijnegem een zelfde, unieke winkelbeleving aan. Op termijn zal tevens de vestiging op de Eiermarkt in Antwerpen centrum aangepakt worden. Op die manier is de identiteit en de merkbeleving van Parfuma overal hetzelfde.

Het interieurconcept is dusdanig geconcipieerd dat het volledig modulair is. Bij dit constructiesysteem zijn de inrichtingselementen – de displayrekken, de balie, de verzorging- en make-up corners – allemaal losse componenten die op een ingenieuze manier doorheen de ganse ruimte geëtaleerd staan. Hierdoor ontstaat een knappe indeling van verschillende zones die elk op zich afgestemd zijn op de verschillende thema’s van de producten. Opmerkelijk hierbij is dat de hoeken van de verschillende elementen afgerond werden om op het vlak van vormgeving eenheid en harmonie te scheppen. Daarnaast werden ook tal van elementen op maat gemaakt zoals de vrijstaande displayrekken die uit centraal geplaatste ovaalvormige buizen bestaan waarop de legplanken kunnen inhaken. Absolute eyecatchers zijn dan weer de doorlopende led tube aan het plafond en de massieve ronde zuil bij de ingang die als wastafelmeubel dienst doet. Verder werd er ook veel aandacht besteed aan de kleurkeuze. Zo zijn de muren vrij sober, in zachte, lichtgrijze tinten wat een rustgevend effect geeft en waardoor de prachtige, kleurrijke beauty producten volledig tot hun recht komen. Ook qua materiaalgebruik werd aan de kleinste details gedacht. Zo werd er bijvoorbeeld voor de presentatietafels voor matte plexi geopteerd zodat de beauty producten in al hun glorie mooi accorderen met de achtergrond en de omgeving. De hele unieke beleving wordt nog versterkt door het minimalistische karakter van het interieur. Aanvullend zorgen houten accenten, design verlichting en grote planten voor de finale decoratieve ‘touch’.

Een magisch Parfuma universum waar beleving, top service en ‘fabulous vibes’ centraal staan

De succesformule van Parfuma bestaat erin om voortdurend te vernieuwen en telkens tot het uiterste te gaan voor hun klanten op alle mogelijke vlakken: van aanbod, concept, beleving tot de service. Met die visie is het bedrijf 51 jaar geleden gestart en zo differentieert het zich vandaag  nog steeds. Zo weerspiegelt de nieuwe luxe parfumerie een magisch Parfuma universum waar je warm verwelkomd wordt, waar je instant geprikkeld wordt door de knappe design vormgeving en de heerlijke aroma’s van parfums en crèmes, en waar je onbelemmerd kan verdwalen tussen de verschillende beauty corners. Tijd kent hier geen haast. De setting straalt luxe en klasse uit en is een plek waar alleen maar ‘fabulous vibes’ hangen, waar je telkens geïnspireerd wordt en zo veel nieuwe producten kan ontdekken, en waar iedereen zich (thuis) voelt en na afloop buitenwandelt met ‘een luxury of feeling fabulous’ sensatie.

Bij Parfuma draait echt alles om de klant zowel qua concept, aanbod, beleving als service. De persoonlijke ‘op maat’ top service van het hoogopgeleide ‘fabulous’ Parfuma team is dan ook in alles voelbaar en is een absoluut handelsmerk van Parfuma. De zoektocht naar de juiste beauty producten en/of behandelingen wordt als een persoonlijke missie gezien. Benoît Breckpot, één van de zaakvoerders, vult aan: “Enkel het allerbeste is goed genoeg voor ons cliënteel. Bij Parfuma krijgen klanten een high-end beauty ervaring. Onze gepassioneerde beauty consulenten luisteren heel aandachtig naar de beauty behoeften van de klant en zullen hen vervolgens uitgebreid advies geven. Ook laten we hen producten ontdekken. We laten hen producten voelen, ruiken, en brengen producten aan zodat ze meteen het effect zien. We willen dat de klanten zich ‘fabulous’ voelen nadat ze bij ons geweest zijn of nadat ze hun Parfuma pakketje hebben ontvangen. Ook onze dienstverlening na verkoop zorgt er voor dat we klanten goed blijven opvolgen en hen op de hoogte brengen van nieuwe producten die mogelijk interessant voor hen zouden kunnen zijn. Zo krijgt de klant samples op maat om nog meer te ontdekken of om te ervaren wat het verschil is met andere producten. Daarnaast zijn we ook gekend om producten die niet vaak verkocht worden of moeilijk te vinden zijn, specifiek voor een klant te bestellen. En last but not least: we werken al jaren met een gepersonaliseerd klantensysteem dat gekoppeld is aan automatische vouchers, zowel voor de webshop als de winkels, waardoor klanten geregeld kortingen krijgen. Kortom, we willen onze klanten blij maken op alle mogelijke vlakken.”

Buitengewoon aanbod

Parfuma biedt een buitengewoon aanbod aan van diverse parfum-, make-up- en huidverzorgingsmerken. Je ontdekt er zowel de heel gekende commerciële merken alsook internationale, exclusieve niche merken die je bijna nergens anders vindt: unieke merken met een bijzonder verhaal, van over heel de wereld, die in België nog niet ontdekt zijn en al een mega hype zijn in het buitenland. Vanaf het voorjaar 2023 zal bijvoorbeeld de exclusieve lijn van Nars Cosmetics bij Parfuma Wijnegem te vinden zijn, die – behalve in het Parfuma filiaal op de Eiermarkt in Antwerpen centrum – nergens anders in België verkrijgbaar is. Kortom, het Parfuma team is voortdurend bezig met het verkennen van de beauty markt om op die manier steeds de meest exclusieve merken aan te kunnen bieden aan hun cliënteel. Het ligt in hun DNA om altijd mee te zijn met het aanbod op de markt, zowel nationaal als internationaal.

Bij Parfuma Wijnegem zijn vooral de volgende merken bijzonder populair: Montale (parfums), Xerjoff (parfums), Jane Iredale (make-up), Mancera (parfums), Ariana Grande (parfums), Dermalogica (verzorging), Nishane (parfums), Annayake (verzorging), exclusieve cosmeceutische[2] merken zoals Environ en Mesoestetic die oplossingen bieden voor de meest uiteenlopende huidbehoeften (verzorging),… en uiteraard ook alle mainstream merken zoals Chanel, Dior enzovoort.

Zaakvoerders & team

Met de tweede generatie aan het roer zijn Caroline en Benoît Breckpot de zaakvoerders van het Antwerpse beauty imperium Parfuma. In totaal werken er dertig mensen voor Parfuma waaronder een groot beauty expert team: allen voortreffelijk opgeleide, enthousiaste en authentieke mensen die alle merken kennen en dus niet uitsluitend gespecialiseerd zijn in één categorie (bijvoorbeeld parfum) maar de klanten daadwerkelijk van a tot z kunnen helpen. Ze worden voortdurend opgeleid en zijn dus echte ‘beauty professionals’ zowel op het vlak van productkennis en advies verlenen als op het uitvoerende vlak van beauty behandelingen. “Dankzij onze medewerkers maken we het verschil. Hun passie voor beauty is eindeloos en ze delen hun kennis en expertise graag met hun klanten. Ze bewijzen zich dagelijks op de winkelvloer en daarnaast inspireren ze klanten ook via onze verschillende social media kanalen waaronder YouTube waarop je handige tips & tricks meekrijgt voor diverse huidproblemen of evengoed de laatste make-up trends. We hebben een fantastisch, hardwerkend team. Elke medewerker wordt erg gewaardeerd en draagt mee bij tot het succes van ons bedrijf”, vervolgt Caroline Breckpot.

De Parfuma parfumerieën bevinden zich op drie verschillende locaties in regio Antwerpen: op de Eiermarkt 31 (Antwerpen centrum), op de Mechelsesteenweg 1-3 te Hove & in het Wijnegem Shop Eat Enjoy (Shop 7), te Wijnegem. In de filialen van Antwerpen centrum en Hove kan je tevens terecht bij het beauty center ‘Skin Expertise Parfuma’ voor huidverbeterende behandelingen. Fotos door Katoo Peeters

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...