Louis Vuitton bouwt zijn eerste hotel en werelds grootste LV boetiek

Louis Vuitton, een naam die synoniem staat voor luxe en verfijning, zet zijn verbreding in de lifestyle-sector voort met grootse plannen. Het Franse modehuis, reeds bekend om zijn exclusieve tassen en accessoires, gaat nu een stap verder door zich te vestigen in de wereld van de hotellerie en detailhandel op een schaal die nog nooit eerder is gezien.

Het prestigieuze label heeft aangekondigd dat het hoofdkantoor in Parijs, een stad die al eeuwenlang een epicentrum van mode en luxe is, zal worden omgevormd tot een uniek complex dat niet alleen het eerste Louis Vuitton hotel zal huisvesten, maar ook de grootste LV boetiek ter wereld. Een project dat het hart van Parijs, het eerste arrondissement, zal doen herleven en transformeren.

Micheal Burke, de voorzitter en algemeen directeur van Louis Vuitton, gaf in een recent interview een inkijk in dit ambitieuze ondernemen. Hij deelde mee dat ze bij LV dezelfde dromen koesteren als Bernard Arnault, CEO van LVMH, het moederbedrijf van Louis Vuitton. Samen hopen ze een renaissance te creëren van het oorspronkelijke commerciële centrum van Parijs, een plan dat volgens hen nog een decennium of meer in beslag zal nemen om volledig te realiseren.

De lancering van de belevingsruimte LV Dream markeert de start van deze gedaanteverwisseling. Deze pop-up van 20.000 vierkante meter omvat een tentoonstellingsruimte waar samenwerkingen met kunstenaars worden belicht, maar ook een cadeauwinkel, en een café en chocolaterie onder leiding van Maxime Frédéric, de gerenommeerde hoofdpatissier van Cheval Blanc Paris. LV Dream opent op 12 december voor het publiek en belooft een jaar lang een baken van luxe en creativiteit te zijn voordat het plaats zal maken voor de nieuwe, immense LV-winkel.

Dit alles gebeurt in een arrondissement waar de kerk van Saint Germain l Auxerrois, het warenhuis La Samaritaine en het hotel Cheval Blanc reeds gevestigd zijn, en waar iconische toeristische trekpleisters zoals de Eiffeltoren, het Louvre, en de Notre-Dame zich binnen oogbereik bevinden. Burke benadrukt dat de Parijzenaars de wijk herontdekken en omarmen, wat wordt weerspiegeld in een levendige sfeer die tot in de late uurtjes doorgaat.

Ondanks de nabijheid van Le Cheval Blanc, benadrukt Burke dat het Louis Vuitton hotel zal uitblinken met een eigen identiteit, diensten en gastervaring. Dit illustreert de ambitie van LV om verschillende segmenten van de luxemarkt te bedienen en haar klanten diverse ervaringen te bieden.

Deze ontwikkeling in Parijs is niet zomaar een uitbreiding van Louis Vuitton'sfysieke aanwezigheid; het is een manifestatie van het brand'sstreven om een holistische luxe lifestyle aan te bieden. Met het hotel en de boetiek streeft Louis Vuitton ernaar om klanten een volledige merkervaring te geven, van slapen in een kamer gevuld met LV-elegantie tot winkelen in de grootste boetiek vol schatten van het merk.

Wie het LV-universum wil betreden vooraleer het hotel en de mega-boetiek hun deuren openen, kan beginnen met de LV Dream ervaring. Reserveren voor de tentoonstelling kan via de website van Louis Vuitton en is noodzakelijk, hoewel men voor het café, de chocolaterie en de cadeauwinkel vrij kan binnenwandelen zonder vooraf te boeken.

Het project van Louis Vuitton in Parijs belichaamt een toekomst waarin luxe merken niet enkel producten verkopen, maar complete ervaringen aanbieden, op maat van hun klanten. De wereld mag zich verwachten aan een nieuwe dimensie van verfijning en klasse, met dat unieke vleugje Parijse chic, allemaal onder één dak. Voor hen die verlangen naar de crème de la crème, lijkt Louis Vuitton zich te vestigen als de quintessentiële bestemming.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...