Louis Vuitton bouwt zijn eerste hotel en werelds grootste LV boetiek

Louis Vuitton vertraagt niet in zijn zoektocht om het favoriete luxe lifestylemerk van zijn doelgroep te worden. Iets meer dan een jaar nadat het moederbedrijf, LVMH, La Samaritaine opende, heeft het Franse luxe modehuis plannen aangekondigd om het hoofdkantoor in Parijs om te bouwen tot een enorm complex waar het eerste Louis Vuitton hotel en de grootste winkel ter wereld zullen worden gevestigd. In een recent interview onthulde de voorzitter en algemeen directeur van Louis Vuitton, Micheal Burke, het nieuwste project van het merk, verwijzend naar het feit dat het deel uitmaakt van een groter plan om het eerste arrondissement, waar het kantoor is gevestigd, volledig te transformeren.

Het is ook de wijk waar het onlangs gerenoveerde warenhuis La Samaritaine is gevestigd, evenals het Cheval Blanc hotel. Mijn droom was om een renaissance te creëren van het oorspronkelijke commerciële centrum van Parijs, zei Burke. Het was altijd al de visie van Bernard en we zijn halverwege. Het zal nog eens 10, 15 jaar duren om het zover te brengen dat we denken dat het zou moeten zijn.

Voorlopig is de transformatie echter begonnen met de lancering van een belevingsruimte op 17 november. De pop-up van 20.000 m², genaamd LV Dream, bevat een tentoonstelling waarin de samenwerkingen van het Maison met kunstenaars worden belicht, evenals een cadeauwinkel, en een café en chocolaterie gerund door Maxime Frédéric, de hoofdpatissier van Cheval Blanc Paris. LV Dream gaat op 12 december open voor het publiek en zal een heel jaar actief zijn voordat het met pensioen gaat, om waarschijnlijk te worden vervangen door de voorgestelde LV-winkel, de grootste in zijn soort. Burke is ervan overtuigd dat dit nieuwste project om een aantal redenen een groot succes zou worden.

Ten eerste biedt de wijk waar het hoofdkantoor is gevestigd een prachtig uitzicht op historische en toeristische bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame. Dit is nog afgezien van het feit dat het naast de kerk van Saint Germain l'Auxerrois ligt, een ander historisch gebouw. En als deze bezienswaardigheden niet genoeg zijn om bezoekers aan te trekken, dan is het zeker voldoende om hetzelfde gebied te delen als hetzelfde La Samaritaine. Zoals Burke zelf over het district bevestigde: Parijzenaars zijn het eindelijk aan het herontdekken. Ze hebben het omarmd. Buiten is er nu om 23.00 uur straatmuziek. Toen we het overnamen, was dit een niemandsland, zo niet erger. Niemand met een goed verstand zou hier's nachts lopen.

Op de vraag of het niet overdreven zou zijn om het hotel zo dicht bij Le Cheval Blanc te plaatsen, bevestigde Micheal dat het geen probleem zou zijn. Het Louis Vuitton hotel zou een eigen identiteit hebben, een eigen segment en een eigen service — een heel andere ervaring” Als je deze kant van Louis Vuitton wilt proeven, kun je ervoor kiezen om te beginnen met de LV Dream die binnenkort wordt gelanceerd.

Je moet echter vooraf reserveren op de website van het merk als je van plan bent om de tentoonstelling bij te wonen. Voor toegang tot het café, de chocoladewinkel en de cadeauwinkel is geen reservering vereist.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...